31.08.08 Pēc vakardienas EČ kvalSpēlēm


Uz Latviju!

B grupa. Biļetes uz Latviju jau var sākt meklēt Francija. Joprojām neskaidra ir otrā vieta. Pastāv liela iespējamība, ka Ungārija izbraukumā tomēr uzvarēs švakāk nokomplektēto Horvātiju, un tādā gadījumā otrā būs Ungārija. Žēl, ka Pokey Chatman tā iegrābās ar slovākietēm, kuru resursi šogad ir sevišķi noplicināti. Un vai tiešām Ruzickova un Jurcenkova pēkšņi ir tik sliktas vai slimas, vai tomēr tā amerikāniete nemāk viņas izmantot? Kas ir Vynuchalova? Te nākas atcerties kāda onkuļa bezcerīgo un muļķīgo piecinieku LAT-KOR pēdējās minūtēs...

A grupa. Divas laimīgās jau ir skaidri iezīmējušās - Ukraina un Izraēla. Nav pārsteigums, ka ebrejietes divreiz apspēlēja lietuvietes, jo ebrejietes ir optimālajā sastāvā, bet lietuvietes - nav, Izraēlas ārējā līnija izskatās daudz labāk. Tomēr Lietuva ar bilanci 5-3 diezgan droši arī dabūs ceļazīmi, jo nav reālu iespēju, ka citās grupās trešās vietas ieguvējām varētu būt labāka bilance.

D grupa. Te notikumi vēl nav attīstījušies tik tālu kā citās grupās. Šajā grupā favorītes ir Grieķija un Serbija. Tikko gan Sebija mazliet negaidīti ar padsmit punktiem izbraukumā zaudēja Beļgijai (abām ir problēmas ar sastāvu, un pirms spēles notraumējās Milovanovic). Pirms turnīra Jumtalapa Beļģijai atvēlēja pēdējo vietu grupā, bet nu beļģietes ir pieteikušās uz ko vairāk.

C grupa. Divas laimīgās jau ir skaidri iezīmējušās - Turcija un Polija. No Itālijas jau tā nepilvērtīgā sastāva pirms tik svarīgās spēles ar savainojumu izkrita arī naturalizētā amerikāniete, līdz ar to Polija loģiski uzvarēja. Tikmēr Bosnijai savās mājās izdevās uzvarēt traumām novājināto Somiju, un ar tik nožēlojamu sastāvu Bosnija tomēr saglabā vietu Augstākajā divīzijā.

B divīzijā turpina plosīties Nīderlande ("Oranje Dames"), pateicoties varenajai pēdējai ceturtdaļai, atkal uzvarēja [play-by-play-quarter-4]. Starp citu, pēdējo gadu holandiešu pašmāju labākā spēlētāja Leonie Kooij tikko ir nolēgusi līgumu ar Eirolīgas klubu Sibenik.

30.08.08 Pirms šodienas EČ kvalSpēlēm


Par Latviju!

A grupa. Liekas, ka no šīs grupas pa tiešo kvalificēsies Ukraina un Izraēla vai Lietuva. Šodien svarīga spēle par 2.vietu grupā : Lietuva-Izraēla (abām vajadzīga uzvara).
B grupa. Domājams, ka no šīs grupas pa tiešo kvalificēsies Turcija un Itālija vai Polija. Šodien svarīga spēle par 2.vietu grupā : Itālija-Polija (Itālijai vajadzīga uzvara ar vismaz 5 punktu pārsvaru, bet Polijai vajag to nepieļaut).
C grupa. Šķiet, ka no šīs grupas pa tiešo kvalificēsies Francija un Slovākija vai Ungārija. Šodien svarīga spēle par 2.vietu grupā : Ungārija-Slovākija (Ungārijai vajadzīga uzvara ar vismaz 20 punktu pārsvaru, bet Slovākijai vajag to nepieļaut).
D grupa. Izskatās, ka no šīs grupas pa tiešo kvalificēsies Grieķija un Serbija.

Jādomā, ka play-down turnīrā nāksies kapāties Vācijai, Rumānijai, Bosnijai un Beļgijai. Savukārt papildkvalifikācijā pārējās sešas sadalīs atlikušās 2 ceļazīmes uz EČ finālturnīru Latvijā.

Interesanti, ka pirms piektās kārtas spēlēm EČ kvalifikācija ir noritējusi bez neviena (!) negaidīta rezulltāta. Tikmēr B divīzijā jau pirmajā kārtā Nīderlande bez savas labākās spēlētājas (Marlous Nieuwveen) izbraukumā pret Slovēniju (ar Jokic & Pirsic) spēles gaitā likumsakarīgi atpalika par lieliem padsmit punktiem, bet pēdējā ceturtdaļā sāka pievilkt un galu galā izrāva sensacionālu uzvaru 83:81.

29.08.08 Foto, kas obligāti jāpublicē

Svetlana Abrosimova izbauda OS medaļas garšu

1998.gada u18 EČ 1.rezultatīvākā spēlētāja šogad pirmo reizi kopš seniem laikiem atkal bija pamatpiecinieka spēlētāja izlasē. Starp 2000. un 2008.gadiem Abrosimovas prioritāte bija WNBA. Šogad izlases treneris palūdza pirms OS nespēlēt WNBA, un viņa bija ar mieru.

28.08.08 Valstsvienības & izlases

Nez, kurš asprātis izdomāja izlasi pārdēvēt par valstsvienību? Jēdzienam "valstsvienība" latviešu valodā ir pavisam cita nozīme, salīdzinot ar jēdzienu "izlase". Valstsvienība = valsti pārstāvošas spēlētājas. Izlase = labākās no labākajām spēlētājām. Arguments, ka jēdziens "izlase" neder, jo aizgūts no krievu valodas, ir nepamatots. Pirmkārt, viss, kas ir Krievijā, nav obligāti slikts. Otrkārt, jēdziens "izlase" ir arī Spānijā, Itālijā, Brazīlijā...

Šogad EČ kvalifikācijā lielākoties spēlē valstsvienības, jo reta ir tā dalībvalsts, kas tiešām ir nokomplektējusi izlasi - savākusi savas labākās spēlētājas. Izlases : Turcija, Izraēla, Lielbritānija, Polija, Grieķija. Valstsvienības : pārējās 14.

Valstsvienību negācijas EČ kvalifikācijā.
Beļģijai nepiedalās : Deyaert, Medvedeva, Wauters... Bosnijai nav garās spēlētājas (divas traumētas, viena tikko beigusi karjeru)... Bulgārijai nepiedalās : Petrova, Slavcheva, A.Branzova, Perostiyska... Francijai nepiedalās : Lawson-Wade, Sauret, Gomis, Bade, Le Drean, Reghaissia, Gruda, Godin (jebkura cita dalībvalsts pie tāda atbiruma iznīktu, bet Francija uzvarēs visas spēles, jo tai ir Eiropas labākais sieviešu treneris)... Horvātrijai nepiedalās : Hlede, Mandir[exPopovic], Dapo, Grgina-Fonseka, Podrug, Kireta... Itālijai nepiedalās : Zara, Sottana, Masciadri, Macchi, Dacic u.c. Lietuvai nepiedalās : Briedyte, Bimbaite, Brazdeikyte, Streimikyte, Vizbariene[exBaranauskaite], Marciauskaite u.c. Rumānijai nepiedalās : Stoenescu, Brosovszky, Ciocan, Pavel, Toma u.c. Serbijai nepiedalās : Skerovic, Bjelica, Radunovic, Perovanovic (visas četras pārgāja uz Melnkalnes pilsonību), Dabovic, Veselovski, Petrovic, Bjelica, S.Maksimovic[exTuvic], Matic, Puskar, Ajanovic, Matovic (tik daudz labas garās nav nevienai citai Eiropas valstij). Slovākijai nepiedalās : Frniakova, Michulkova, Jalcova Cikosova, Kovacova, Palusna... Somijai nepiedalās : Rinta, J.Laaksonen, Tuure, Tuukkanen. Ukrainai nepiedalās : Lyashkova, Doroshina[exKhabarova], Savina, Pys`Mennuk u.c. Ungārijai nepiedalās : Ivanyi, Karolyi, Ivkovicne-Beres, Cserny u.c. Vācijai nepiedalās : Munck, Frohlich, Weber u.c.

27.08.08 Lielākā sensācija EČ kvalifikācijā


Daria Mieloszynska

EČ kvalStat [fiba]

Spēlētāja no nekurienes šogad jau Polijas izlases pārbaudes spēlēs demonstrēja nesaprotami augstvērtīgu sniegumu (bija otrā labākā metēja!). Pirms tam nekāda veida Polijas izlasēs nebija spēlējusi, un tas nav brīnums, jo viņai bija pelēcīga statistika NCAA Top-25 komandā. 2006-2007 sezonā vispār nekur nespēlēja, bet 2007-2008 parādījās Polijas līgā ar pārsteidzoši labu statistiku - komandā, kas spēlē kleitās!


26.08.08 "Eiropietes" (naturalizētās)


[+
FIBA dāvā Latvijai 9.vietu OS]

Amerikāniete Kristen Newlin (draftēta WNBA 2007) pēc divām ļoti veiksmīgām sezonām Turcijas līgā ir dabūjusi turienes pilsonību (pēdējā brīdī!), un izlasē Newlin ir nomainījusi turku izcelsmes amerikānieti Korel Engin (Cori Enghusen). YaseminHorasan187 + KristenNewlin195 + Newriye Yilmaz195 = EČ kvalifikācijas labākā rotācija garajā galā.

Ungārijas izlasē šogad pirmo gadu spēlē serbu izcelsmes ungāriete Tijana Krivacevic (jauniņa, smuka un talantīga). Bet viņa jau sen ir Ungārijas pilsone.

Bosnijai tomēr neizdevās laicīgi nokārtot papīrus priekš WNBA superzvaigznes Plenette Pierson 188. Bosnijas pilsonība viņai tiek plānota tikai uz septembra vidu.

Izraēla jau pagāšgad naturalizēja Jennifer Fleischer 193, tādējādi dabūjot labu centra spēlētāju, kas atrisināja sasāpējušo garā gala jautājumu.

Lielbritānija šogad naturalizēja iespaidīga izmēra kanādieti Sarah McKay 201, kura 2007.gadā bija pat WNBA treniņnometnē.

Grieķija nesen naturalizēja grieķu izcelsmes amerikānieti Nicole Soulis 187, kura 2007.gadā pretendēja uz WNBA draftu.

Francija 2005.gadā iedeva savu pilsonību tā laika WNBA un Francijas līgas zvaigznei Allison Feaster, tomēr frančiem neizdevās viņu pierunāt spēlēt EČ-2005, Feaster izvēlējās grūtniecību, pēc kuras nav spējusi atgūt sportisko formu joprojām. Pirms u20 EČ-2006 franči nokārtoja Francijas pasi Beninas pilsonei - apjomīgajai Isabelle Yacoubou 195, kas kļuva par u20 čempionāta MVP, un pēc tam sāka spēlēt arī Francijas pieaugušo izlasē.

Itālijas izlasē šogad iekļauta natruralizētā amerikāniete Marte Alexander (pirms viņas bija švakāka naturalizētā amerikāniete Jennifer Nadalin). Tomēr Alexander ir tālu no savas labākas sportiskās formas, jo iepriekšējo sezonu izlaida grūtniecības dēļ. Pirms tam Alexander daudzus gadus bija Itālijas līgas zvaigzne.

Beļģijai vairs nav naturalizētā krieviete Irina Medvedeva (beigusi karjeru izlasē), bija plānots viņas vietā ņemt naturalizētu ukrainieti (Oksana Agabalova), tomēr viņa izrādījās jau par vecu.

Becky Hammon natruralizācijas lieta : materiālu krājums
Pēc OS uz reportiera jautājumu "vai turpināsi karjeru izlasē?" Bekija atbildēja "nezinu".

Brazīlija - siev. volejbola čempiones OS-2008

24.08.08

[galerija : 1 ]

Ar tādu artilēriju kā Paula+Mari+Sheila citādi nevarēja būt!

+Jumtalapas pirmais ieskats sieviešu volejbolā.

25.08.08 Latvijas Sieviešu izlases RANGS

FIBA Pasaules rangā pēc OS Latvija no 26.vietas ir pacēlusies uz 19.vietu [fiba]. Tomēr šis rangs tiek veidots par vairāku gadu periodu un no visu vecumu izlasēm, līdz ar to FIBA rangs neatspoguļo Sieviešu izlases reālo pozīciju uz doto momentu.

Eiropas pieaugušo Sieviešu izlašu RANGS
(25.aug Jumtalapas Top 6)
#1 Krievija
#2 Spānija
#3 Baltkrievija
#4 Čehija
#5 Francija
#6 Latvija

Franciju šobrīd trenē Eiropas labākais sieviešu treneris Pierre Vincent. Pēdējos gados viņš ir parādījis apskaužamu spēju ar it kā pieticīgu sastāvu (Bourges klubs) sasniegt tiešām augstus rezultātus - vairākkārt Francijas čempioņu tituls un vairākkārt Eirolīgas Final Four. Tagad Vincent beidzot ir apstiprināts par Francijas izlases galveno treneri, un ja apskatamies fibaeurope.com, tad izlases sastāvs izskatās patiešām dramatiski, tomēr tas netraucēs Francijai uzvarēt EČ kvalifikācijas visās spēles. Latvija šogad sasniedza pārmērīgi lielas uzvaras OKT, demonstrēja pārsteidzoši kolosālu sniegumu Dimanta bumbā, bet nespēja uzvarēt gada svarīgākajos mačos OS.

23.08.08 OS fināls

OS superFināls : Austrālija - ASV 65:92 [ esp , reb ]
Pirms ("ar ilūzijām pret realitāti") : Austrālijai ir jābūt savā labākajā kondīcijā, lai uzvarētu mašīnu, kas šoreiz patiešām ir Dream Team, tomēr Jackson & Taylor (abām - potīte) nav gatavas par 100%. Atšķirībā no ASV-2006, šī ASV izlase ir labāk nokomplektēta, it sevišķi garajā galā, ir novērstas 2006.gada kļūdas (vienīgās kļūdas - nepaņēma Lindsay Whalen, un tikmēr Sue Bird šoreiz kaut kā neiet ; babuļovšķinas jeb vecākuma princips darbojas joprojām). Šī ASV izlase pārsteidzoši labi kapā aizsardzībā, kaut arī no ārējās līnijas tur it kā tikai viena ir labi spēlējoša aizsardzībā. ASV ļoti labi pazīst savas oponentes, ir resursi un motivācija, lai uzvarētu. ASV apturēs Jackson & Harrower, un nospiedīs Austrāliju ar savu uzbāzīgo fizkultūru.
ASV oficiālā prezentācija ; ASV treneres & spēlētāju oficiālās domas (atšķirībā no austrālietēm, amerikānietes par zeltu neklaigā) ;
Taylor varēs spēlēt ; Jackson : "drausmīgi gribu zeltu" ; Taylor : "mēs esam šeit, lai dabūtu zeltu" ; Tom Maher prognozē Austrālijai zeltu, ja vien Taylor spēs parādīt savu labāko ; rSWH Top basketbols eksperti vienbalsīgi sola zeltu Austrālijai, sevišķi nepiedodami nievājoši par ASV izteicās Kreipāns ; Austrālijai gaužām naivi cer, ka nedabūs no ASV elkoņus ; pasaules labākais sieviešu treneris Tom Maher apsver atkal trenēt Austrāliju ; Jackson par Maher : "He's the best coach I ever had. Tom Maher is an amazing coach. He is my favourite coach of all time" (basketball.net.au) ; Maher par Jackson : "The best player in the world. You can't stop her except maybe with a baseball bat. You just hope she misses a couple of shots. She's the greatest catch I've ever seen in any sport" (basketball.net.au) ; + reb , esp .

Jumtalapas pārmetumi 2006

22.09.06 Amerikāņu sapnis ir izsapņots...

Aizvadītajā naktī ASV Dream Team izlase piedzīvoja kaunpilnu zaudējumu Pasaules čempionāta 1/2-finālā

ASV izlase Oficiālās spēlēs nebija zaudējusi 10 gadus. Pasaules čempionātos un Olimpiskajās spēlēs ASV izlase bija uzvarējusi 48 spēlēs pēc kārtas. Bet tagad tas viss ir iemīdīts zemē. Un galvenā atbildība te ir jāuzņemas ASV izlases galvenajai trenerei. Nav ne mazāko šaubu, ka viņa tiks padzīta. Viņai būs jāatbild uz ļoti daudziem nepatīkamiem jautājumiem. Kā tas ir iespējams, ka WNBA 11 tagadējās superzvaigznes zaudē kaut kādai izlasei, kur ir tikai viena WNBA (turklāt bijusī!) superzvaigzne? Kā tas var būt, ka jau no spēles 2.ceturtdaļas ASV izlases galvenās treneres sejā ir lasāmas izmisums? Kā var nonākt līdz tam, ka ASV izlase pirms pēdējās ceturtdaļas zaudē ar -20? Kāpēc trešajā ceturtdaļā, kad viss sāka iet šķērsām, ASV izlase nesāka spēlēt tā kā ceturtajā ceturtdaļā (liekot akcentu uz savu veiklības un fiziskās sagatavotības pārsvaru un presējot krievietes pa visu laukumu)? Ja Krievija gandrīz visu spēli spēlēja ar pamatpiecinieku, kāpēc jau laicīgi netika strādāts pie tā, lai viņas nokausētu un/vai nofolotu malā? Kāpēc vienai no WNBA visu laiku labākajām debitantēm un 2006.gada WNBA labākajai debitantei (Seimone Augustus) ASV izlasē tika ierādīta tik niecīga loma? Kāpēc ASV izlasē bija tikai viena nominālā saspēles vadītāja? Kāpēc uz soliņa tika marinēta WNBA labākā atlēcošo bumbu mašīna (Cherill Ford - WNBA 11.3 ab.vid.sp.)? Kāpēc ASV izlases visās spēlēs sākuma iemetienā pēc bumbas leca 186 cm īsā DeLisha Milton-Jones? Kāpēc ASV izlases visās spēlēs starta pieciniekā nebija nevienas virs190-metrinieces? Kāpēc ASV izlasē tika nokavēts ar paaudžu maiņu? Un tā tālāk... Bet ir arī viens patīkams jautājums : kāpēc ASV izlasē vislabākais lietderības koeficients ir viņu visjaunākajai spēlētājai un vienīgajai basketbolistei, kura nespēlē WNBA (Candace Parker)? (basketinfo06.eclub.lv/pc.htm).

22.08.08 FIBA dāvā Latvijai 9.vietu OS

Latvija ir ierindota 9.vietā OS [fiba]
9. Latvija 1-4 (1-0)
10. Jaunzēlande 1-4 (0-0)
11. Brazīlija 1-4 (0-1)

9.vieta ir cienījama vieta. Tomēr īpaši pelnīti priekš Latvijas tas neizskatās. Kā var ņemt vērā savstarpējās spēles, ja Jaunzēlande ar Latviju un Brazīliju vispār nav spēlējusi?? Par cik šīm trijām izlasēm ir vienāda uzvaru un zaudējumu attiecība, tad taisnīgāks nākamais kritērijs būtu gūto un ielaisto punktu attiecība : 9.Brazīlija 1-4 (-17) , 10. Latvija 1-4 (-53) , 11. Jaunzēlande 1-4 (-103) .

19.08.08 Jumtalapa par Miglinieka domu

Igora Miglinieka domu jau agrāk daļēji bija izteicis arī Gundars Vētra: "Не обязательно быть гениальным тактиком и стратегом. Главное, чтобы игроки в тебя поверили" (20.nov sportsdaily.ru). Zvirgzdiņa nepamatoti noniecinātājā WNBA bez nominācijas "labākais treneris" ir vairākas citas nominācijas : "treneris - labākais motivators", "treneris - labākais darbā ar jaunajām", "treneris - labākais taktiķis" u.tml. Ainars Zvirgzdiņš ir labākais taktiķis, bet tas nenozīmē, ka viņš ir labākais treneris, jo bez taktikas ir daudz citi komponenti, kas arī vajadzīgi, tāpēc ap galveno treneri ir jābūt palīgu komandai. OS vienīgais Zvirgzdiņa palīgs bija Aigars Nerips, kura redzamākās funkcijas ir pirmsspēles iesildīšanās vadīšana un Zvirgzdiņa "vākšana", kad viņš ir pārāk iekarsis. Kas ir Nerips un ko viņš ir uzvarējis?? Ainars Zvirgzdiņš vēlējās atbildību uzņemties vienpersoniski, jo cerēja kļūt par Latvijas nacionālo varoni, kad mūsu Sieviešu izlase izcīnīs augstu vietu OS. Bet tā vietā sanāca izgāšanās.

18.08.08 Citu treneru viedokļi par OS


Igors Miglinieks
par Sieviešu izlasi
18.aug LTV1 raidījums Panorāmas 100.panta studija
Jumtalapas stenogramma

"Kopējā aina - Sieviešu izlase OS gan tehniski, gan taktiski varēja, bet psiholoģiski... 1988.gada OS mēs uzvarējām, toreiz treneris bija Gomeļskis - labs psihologs, bet nekāds liels taktiķis vai basketbola zinātājs. [...] Domāju, ka Sieviešu izlasei vajadzēja piesaistīt vairāk trenerus kā konsultantus, lai Zvirgzdiņam ir, ar ko parunāt, lai noņemtu to stresu un atbildību, kas viņam ir. Latvijas labākie treneri varēja dalīt to atbildību, kas ir par šo OS startu. Kas zina, kad būs nākamā iespēja vēlreiz - varbūt pēc 4 gadiem, bet varbūt tikai pēc 50 vai 100 gadiem. Un tas ir žēl. [...] Man no malas izskatījās, ka lielākā problēma bija psiholoģija. Meistarība spēlētājām ir. Arī taktiskā sagatavotība ir - to Zvirgzdiņš pieprot labi. Ja būtu uzvarējuši, tad Jēkabsone, bet ja zaudēja, tad Zvirgzdiņš. Es esmu treneris un zinu, kā ir. Ja nebija psiholoģiskā puse, tad ir treneris, kas uzņemās atbildību. Man liekas, ka vajadzēja piesaistīt Gundaru Vētru, kas trenē sieviešu CSKA, vajadzēja aicināt Kārli Muižnieku, kas 4 gadus strādāja ar vīriešu izlasi, to pašu Aināru Čuksti, kas izlasi gatavoja pirms tam, arī mani vajadzēja aicināt, jo esmu 2 gadus strādājis Ķīnā. [...] Priekš Zvirgzdiņa tā bija fantastiska pieredze - trenēt komandu OS, tas nav tik vienkārši. Japateicās visiem, kas tur ir pielikuši savu darbu. Kļūdās visi un kļūdījās arī šoreiz. Viss bija jāizdara maksimāli precīzi, bet tas netika izdarīts. Tas maksimālais ne tik bieži gadās, tas ir reti grūti."


Valdis Valters par Sieviešu izlasi
14.aug LTV7 raidījums Olimpiskā studija
Jumtalapas stenogramma

"Sieviešu izlase ir gados jauna komanda, tā var spēlēt vēl daudzus gadus. Domāju, ka nāks klāt vēl kādas pāris meitenes no jaunatnes sistēmas. Nekas traks nenotiks, ja zaudēs Korejai. varēja redzēt, ka OS pirmās spēles zaudēja uz pieredzes rēķina.. Uzskatu, ka plāns A bija, kad Anete spēlē, bet nebija plāns B, ja Anete nespēlē. Nākamgad EČ finālturnīrs būs Rīgā, un tad būs iespēja parādīt sevi saviem skatītājiem."

17.08.08 OS 5.spēle : beigas


Kas gan to būtu domājis, ka Latvijas vājā vieta OS būs Zvirgzdiņš?! Izšķirošajās minūtēs viņam uz laukuma ir Eibele un Brumermane (tā būtu liela sensācija, ja ar tādu piecinieku tomēr izdotos uzvarēt), bet Baško, Tamane un Jansone sēž uz soliņa. Viņa romantiskais maksimālisms (laba spēle pret stiprajām rada sliktu spēli pret viduvējām) ir sagādājis pamatīgu izgāšanos. Solīdi būtu paziņot par atkāpšanos. Bet ko likt vietā? Ja viss paliks kā ir, tad EČ-2009 Rīgā mūsu Sieviešu izlase varētu būt kaut kur 6.-.8.vietā. Un par Londonu šobrīd vispār nav ko sapņot.

Ceturtdaļfināls negaidīti izpaliek...
Pēc : esp , espJēkabsone , delfi , apo , tvn , vipi , parsp , ediena , fiba , fibaOnline , espZvirgzdiņš , edienaZvirgzdiņš , edienaJēkabsone , yahooFoto , espFoto , delfiFoto , espOtersons , nra , la , diena .

OS 5.spēle : LATVIJA - Koreja
68:72

LIVE : LTV7 no 09.20 ,
statsFiba , esp , internetVideo (12.kanāls).
Pirms :
diena , esp , delfiVētra , espOtersons , fibaTāre ;
Korejas izlases treneris - "Latvija nav tik augstvērtīga komanda kā Baltkrievija. Latviju ceram sakaut ar aizsardzību pa visu laukumu" (sports.imbc.com), "esmu pārliecināts, ka mēs tiksim ceturtdaļfinālā" (koreaherald.co.kr).

16.08.08 u18 varones


u18 Latvijas izlase
uzvar EČ B divīzijā [fiba , esp , espFoto , wbasket]. Visu laiku 1. LR sieviešu komanda, kas uzvarējusi FIBA turnīrā.

15.08.08 OS 4.spēle : LAT-AUS

Pēc : esp , fiba , espTāre , espJansone , espZvirgzdiņš , ediena , tvn , apo , delfi , yahooFoto , fibaFoto , foxsportsFoto , laurenjackson.org , reuters , dienaKonference , diena , la .
OS 4.spēle : LATVIJA - Austrālija 73:96
LIVE : LTV7 no 06.05 , statsFiba , internetVideo .
Pirms : esp , espZvirgzdiņš , espBaško , diena , videoJansone . Lauren Jackson : "Latvia has great player Jekabsone. Playing them leading up to playing Russia is going to be a really big test for us" (basketball.net.au) .

14.08.08 drosmīgā Austrālija

Austrālijas izlases Vaļīgās bildes - photobucket , esp .

13.08.08 OS 3.spēle : LAT-BRA

Pēc : esp , delfi , espJēkabsone , ediena , parsp , apo , tvn , vipi , edienaJēkabsone , espZvirgzdiņš , fiba , fibaOnline , fibaFoto , delfiFoto , basketbra , globo , uol , uolFoto , uolBassul , espJansone , dienaJansone , dienaZvirgzdiņš , delfiZvirgzdiņš , yahooFoto , rebkell , basketbraBassul , parspJēkabsone , delfiVētra , dienaVētra , espFoto , easyČukste , diena , nra , la .

OS 3.spēle : LATVIJA - Brazīlija 79:78

LIVE : LTV7-komentāriBergmanis(stenogramma);
Jumtalapa pēdējās minūtēs : "Dodiet bumbu Jēkabsonei, dodiet bumbu Jēkabsonei, dodiet bumbu Jēkabsonei... [neklausīja, bet tad tomēr iedeva!]" LTV7 no 09.20 , statsFiba , esp , internetVideo .

Pirms : esp , videoJēkabsone , edienaZvirgzdiņš , edienaJēkabsone , nraLeta , basketbrazil ; Aigars Nerips : "Mēs apsolam cīnīties krietni labāk... Brazīlija izskatās tāda improvizācijas komanda... Tā mūsu aizsardzība atkal būs līmenī... Brazīlietes noteikti tiks nosegtas... Tāda pārliecība ir!" (LatvijasRadio1 SportaZiņas) ; Brazīlijas treneris Paolo Bassul : "Ir laiks pirmajai uzvarai" (uol.com) , Bassul : "Mēs varam uzvarēt atlikušās trīs spēles grupā, lai izvairītos no ASV ceturtdaļfinālā. Pret Latviju būs jākoncentrējas uz aizsardzību. Jēkabsone ir bīstama no trīspunktu līnijas. Būs jādomā arī par Baško un Jansoni. Latvija ir komanda, kas daudz skrien. Intensīvā spēles tempā mums būs jāmāk iegūt pārsvaru. Būs grūta spēle, taču es ticu savai komandai" , Brazīlijas spēlētāja Micaela : "Latvija ir laba komanda, ar akcentu uz Aneti Jēkabsoni. Pacietība būs šīs spēles atslēga. Latvija labi darbojas ar bumbu, izmanto visu uzbrukuma laiku. Pamatspēlētājas ir labas, bet rezervistes atpaliek" (pbf.blogspot.com). BRA spēlētāju Apskats (oglobo.globo.com).




12.08.08 Nodzēstās Superzvaigznes OS

Lauren Jackson (Pasaules labākā basketboliste, līdz šim visos turnīros ir bijusi starp visrezultatīvākajām) tagad OS ir necila 14. rezultatīvākā (14.0p). Penny Taylor (PČ-2006 MVP) tagad OS ir necila 25. rezultatīvākā (11.5p). Amerikānietes arī īpaši nespīd rezultatīvāko tabulā, bet tas nav pārsteigums, jo viņu sastāvs ir ārkārtīgi līdzvērtīgs, piemēram, Sylvia Fowles grib un var pierādīt, ka nav sliktāka par Lisa Leslie utt. Maria Stepanova (Eiropas labākā basketboliste 2005 un 2006) tagad OS ir necila 52. rezultatīvākā (7.0p). Amaya Valdemoro (Jēkabsones galvenā konkurente uz 2007.gada titulu) tagad OS ir necila 66. rezultatīvākā (5.5p). Anete Jēkabsone (Eiropas labākā basketboliste 2007, pagāšsezon Eirolīgā individuāli nebija divu neveiksmīgu spēļu pēc kārtas) tagad OS ir necila 38. rezultatīvākā (9.5p).


OS-2008 neviena (!!!) no Pasaules vadošājām spēlētājām nerāda to individuālo statistiku, ko no viņām gaida. OS rezultatīvāko priekšgalā sensacionāli ir mūsu Liene Jansone (20.0p).

11.08.08 OS 2.spēle : LAT-BLR


Rūgtās atvadas no OS pusfināla

Pēc :
esp , delfi , tvn , apo , fiba , pressball , parsportu , ediena , edienaJansone , edienaVīnbergs , edienaKonference , delfiZvirgzdiņš(uzseviarīvajadzējanorādīt) , delfiFoto , espFoto , fibaOnline , fibaFoto , parspFoto , parspJēkabsone(pārdegumsbijaredzamspēcacīm) , diena , nraLeta , dienaZvirgzdiņš , la , espEglīte , espZvirgzdiņš . Atliek naivi cerēt, ka grupas turpinājumā mums atnāks 2 uzvaras, bet belarusēm - tikai zaudējumi.

OS 2.spēle : LATVIJA - Baltkrievija 57:80

LIVE : Jumtalapa : "kāpēc laukumā ir Brumermane?... kas notiek ar Jēkabsoni, viņa ir slima?... kāpēc mūsējās necīnās?... kā var šitā spēlēt?... ar šādu sniegumu nevar tikt par 8niekā!... Dimanta bumbā skaisti izrādījāmies, bet tagad, kad tiešām ir jābūt, nekas nesanāk..." ; Madars Bergmanis (LTV7) : "mūsējās spēli iesāka neparasti bikli... ; atdevām iniciatīvu baltkrievietēm, ļaujot viņām sajust savu metienu no visdažādākajām pozīcijām... ; mums pietrūka aktivitātes un agresivitātes, arī laikā, kad baltkrievietes sāka atrauties... ; tāda sajūta, ka galvenās spēles bija Dimanta bumbā, bet šī ir tikai pārbaudes spēle... ; nevar izskaidrot, kāpēc šodien spēlējam tik slikti, pirms spēles nekas neliecināja, kā tā var notikt... ; šodien ir viena no Latvijas vājākajām spēlēm pēdējos gados..." LTV7 no 11.35 , statsFiba , pressballKomentāri , internetVideo (9.kanāls) .

Pirms : esp , basketby ,
edienaBLR ; странник1978 : ”Латвию вынесем с разницей очков в 10 как минимум.” , kabann : ”На матч с Латвией сам ставить ничего не буду и всем не советую. Очень непредсказуем исход. В таких матчах можно только болеть.” (forum.pressball.by) ; Zvirgzdiņš : "mūsu spēlētāju veselības stāvoklis ir labāks nekā varēja gaidīt" (diena.lv) ; Левченко : "Латвия сильная команда. Мы хорошо знакомы с баскетболистками и с их игрой, поскольку не раз встречались. Чтобы оказаться сильнее их, нам нужно показать свою лучшую игру." (sports.ru) ; Буяльский : "Я до сих пор сожалею о травме Светы Вольной. Другого такого «ликвидатора» у нас в команде нет. Она могла «связать» практически любого игрока у соперниц" (esport.by) ; Zvirgzdiņš : "Baltkrievijai galvenais ir tas, ka viņām uz katru pozīciju ir divas labas spēlētājas. Katra, kas nāk laukumā, turpina iesākoto. Ir daudz uzbrukuma un aizsardzības sistēmu, ļoti labi spēlē uz centriem. Ir par ko padomāt. Brīvajā dienā pirms spēles ar Baltkrieviju gatavosimies gan praktiski, gan teorētiski. Centīsimies panākt, lai no šīs spēles tomēr paliktu pozitīvs noskaņojums. Meitenes taču cīnījās godam. Baltkrievietēm gan iznāk pilnas divas diennaktis atpūtai, jo viņām pirmais mačs bija agri no rīta, bet mums - vēlu vakarā. Taču nedomāju, ka tam būs izšķiroša nozīme" (Sporta Diena). LAT-BLR iepriekš .

Apšaubāma draudzība starp sievietēm un zēniem

.

26.05.08 Latvijas Sieviešu izlase – u17 zēnu VEF
91:91 (17:15, 15:22, 19:10, 19:21, 21:23)

Jaunatnes līgas regulārā turnīrā u17 zēnu VEF ar bilanci 16-6 bija 3.vietā, bet playoff izcīnija 2.vietu. Tagad pret sievietēm spēlēja : Benefelds, Kalējs, Podzirajevs, Ozoliņš, Šteins, Audzišs, Puķe, Ansons, Veispāls, un vēl trīs no u16. Sieviešu izlase taupīšanas nolūkā spēlēja bez Guntas Baško un Zanes Eglītes. 5.piektdaļā, kad Sieviešu izlasei bija 16, galdiņš neieskaitīja Tamanes absolūti precīzi iemestos soda divus metienus, pēc tam vēl Babkina iztaisīja 2+1 un Jēkabsone pieplusoja 1+1, tātad Sieviešu izlasei kopā bija jābūt 23, tomēr tablo rādīja tikai 21. Tagad sanāk, ka galdiņš nodibināja apšaubāmu draudzību starp sievietēm un zēniem 91:91.

1. Sākums : AE, AJ, IT, LJ, IK. Maiņas : vispirms ZT, pēc tam DK.
2. Sākums : AE, AJ, DK, AP, IK. Maiņas : vispirms AB, pēc tam IT, tad LJ, un EB.
3. Sākums : EB, IT, DC, AP, ZT. Maiņas : vispirms AE, pēc tam DK, tad AB, un AJ.
4. Sākums : AE, AJ, DC, LJ, AP. Maiņas : vispirms IK, pēc tam IT.
5. Sākums : EB, BE, DK, DC, ZT. Maiņas : vispirms IT, pēc tam AJ.



24.05.08 Latvijas Sieviešu izlase – u17 zēnu Rīga/1188
98:87 (21:14, 17:19, 15:21, 27:17, 18:16)

Jaunatnes līgas regulārā turnīrā u17 zēnu Rīga/1188 ar bilanci 20-2 bija 1.vietā, bet playoff palika tikai 4.vietā. Tagad pret sievietēm spēlēja : Dukulis, Gulbis, Reihmanis, Butjankovs, Jasmanis, Zemturs, Veinalds, Kreišs, Arnicāns, Batņa, Leja. Sieviešu izlase taupīšanas nolūkā spēlēja bez Guntas Baško un Zanes Eglītes, savukārt Ieva Kubliņa piedalījās tikai simboliski. Biļetei uz Madridi tuvāk tika Anda Eibele, kura 4.piektdaļā realizēja četrus no četriem tālajiem. Viens no jaunekļiem (Butjankovs?) parupjā veidā uzsvempās virsū mūsu Jēkabsonei, un gandrīz sabradāja superzvaigzni! Par to treneris šo uzreiz norāva no laukuma un sabāra.



23.05.08 Pret zēniem spēlē 5 piektdaļas pa 10 minūtēm, kurās rezultāts sākas no 0

Ainars Zvirgzdiņš : ”šāda kārtība palīdzēs noslīpēt darbību paaugstināta stresa apstākļos, kad galotnē jānosargā neliela rezultāta starpība vai jāatspēlējas.” (22.05.08 Diena). Ainars Zvirgzdiņš : ”Ir padarīts liels darbs, izietas dažādas procedūras, esam nopietni strādājuši uz taktiku. Ja neskaita mikrotraumas, tad es uzskatu, ka spēlētājas ir ļoti labā kondīcijā. Tagad svarīgi ir spēlēt un pilnveidoties, lai noslīpētu visas sadarbības” (19.05.08 Latvijas Radio1 sporta ziņas).



20.05.08 Latvijas Sieviešu izlase – u17 zēnu Ķeizarmežs
105:83 (22:14, 24:16, 22:17, 23:18, 14:18)

Jaunatnes līgas regulārā turnīrā u17 zēnu Ķeizarmežs ar bilanci 14-8 bija 6.vietā, bet playoff izcīja 3.vietu. Tagad pret sievietēm spēlēja : Šusts, Silavs (”Reno”), Lejiņš, Dzelme (”Timoti”), Bečs, Straume, Astafičevs.

1. Sākums : Baško, Jēkabsone, Tāre, Jansone, Kubliņa. Iemetienu vinnēja Kubliņa, rezultātu atklāja Jansone ar 3p. Maiņas : Tamane, Z.Eglīte, B.Eglīte.
2. Sākums : Babkina, Krumberga, Cinīte, Putniņa, Brumermane. Maiņas : Eibele, B.Eglīte, Jansone, Tāre.
3. Sākums : Baško, Jēkabsone, Tāre, Kubliņa, Tamane. Maiņas : Jansone, Z.Eglīte, B.Eglīte, Cinīte.
4. Sākums : Eibele, Krumberga, Cinīte, Putniņa, Brumermane. Maiņas : Z.Eglīte.
5. Sākums : Babkina, B.Eglīte, Cinīte, Putniņa, Brumermane. Maiņas : Krumberga, Z.Eglīte.

Ja neskaita lielisko sešinieku (Baško, Jēkabsone, Tāre, Jansone, Kubliņa, Tamane), tad vislabāko iespaidu atstāja Aija Putniņa, kura guva padsmit punktus, t.sk. divas reizes iemeta ar sodu. Sliktāko iespaidu atstāja Elīna Babkina (švaki ar fizkultūru), viņai bija arī vismazākais spēles laiks. Klasiskās pointgārdes palika sausā. Vispār bija ļoti interesanti, šo spēli mierīgi varēja rādīt arī plašākām tautas masām. Sestdien spēle pret Rīga/1188.



19.05.08 Šonedēļ Sieviešu izlase spēlē ar zēnu komandām

Tāpēc, ka nevarēja sarunāt kādu sieviešu izlasi, un tāpēc, ka vēlas labāk sagatavoties pret japānietēm, kas spēlē ļoti asi un agresīvi. Ainars Zvirgzdiņš : „OKT mums būs darīšana ar Japānas izlasi, kuru veido ne visai garas, toties ļoti ātras basketbolistes. Neviena Eiropas izlase tādā stilā nespēlē, tāpēc mums būs lietderīgi aizvadīt treniņspēles ar zēnu komandām, īpaši palūdzot modelēt japānietēm raksturīgu taktiku,” (24.04.08 diena.lv). Ainars Zvirgzdiņš : ”OKT mums ir jāspēlē ar Senegālu un Japānu, un tās spēlē pilnīgi citādi nekā Eiropas izlases, un tāpēc izvēlējāmies junioru vecuma puikas, kuri tomēr spēlē daudz asāk nekā sieviešu basketbolā kopumā. Esam ieplānojuši četras šādas spēles, un, ja jutīsim, ka pietrūks pārbaudes spēļu, tad, iespējams, meklēsim vēl papildu spēles ar kādu no Eiropas komandām.” (17.05.08 Neatkarīgā rīta avīze). Guntis Keisels : Ainaram Zvirgzdiņam 14 dāmas. Sieviešu basketbola izlasē gatavošanos olimpiskajam kvalifikācijas turnīram turpina 14 spēlētājas. Visu pagājušo nedēļu kopā ar citām darbojās arī no ASV pārbraukusī Aija Putniņa, bet ceturtdien komandai pievienojusies Francijas vicečempione Gunta Baško. Savukārt 17 gadu vecā Karlīne Nīmane turpinās treniņus U-20 izlases sastāvā. Galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš atzina, ka darbs notiekot pozitīvā gaisotnē. Komanda no Jūrmalas atgriezusies Rīgā, un šonedēļ bez treniņiem paredzēta gan detalizēta Japānas un Senegālas izlašu spēļu videoanalīze, gan pārbaudes mači ar zēnu komandām (19.05.08 Diena).



Precedenti
  • Gatavojoties AČ-2007, pēdējā pārbaudes mačā Brazīlijas sieviešu izlase gandrīz labākajā sastāvā spēlēja pret vienu no valsts labākajām u16 zēnu komandām un zaudēja ar 90:97. Iziane 27, Claudinha 9, Ega 2, Micaela 8, Karla 6, Isis 2, Mama 4, Graziane 6, Franciele 2, Tatiana 12, Karen 2, Chuca 10 (14.09.07 pbf.blogspot.com).
  • Gatavojoties 2006. vai 2005.gada turnīram, Baltkrievijas sieviešu izlase vairākkārt spēlēja ar zēnu komandām (pressball.by).

09.08.08 OS 1.spēle : LAT-RUS


Pēc : esp , fiba , sportsruKomentātri , tvn , apo , delfi , ediena , edienaKonerence , edienaVīnbergs , fibaFoto , sportsru , delfiVētra , delfiZvirgzdiņš , fibaOnline , rebkellKomentāri , la , nra , diena .
OS 1.spēle : LATVIJA - Krievija 57:62 sodiņi...
LIVE : statsFiba , LTV7 no 17.05 .
Pirms : diena , esp, nra, sovsport, mayak, RUS tomēr gāja parādē (bet ne līderes), RUS treniņa galerija, LAT-RUS_2.aug + basketbra ar bildēm (!), LAT-RUS 2007 .

Liene Jansone : intervija NRA Mēs

50 seksīgākās sportistes OS : www.webtvhub.com
#7 Lauren Jackson , #18 Sue Bird [LJ diez vai ir tā seksīgākā basketboliste, viņai vienkārši ir tendence fočēties atkailinātai].

[ te drusku ir izdzēsts :) ]

08.08.08 OS atklāšana

Šodien notiek Olimpisko spēļu atklāšana [galerija]. Vakar Gunta Baško pa LTV1 teica, ka OS atklāšanas parādes laikā, Sieviešu izlase viesnīcā rīkos alternatīvu pasākumu ar sapucēšanos u.tml. Tikmēr Novika kungs noķēris divas pagaras krievu basketbolistes [esp]. Rīt sāksies cīņa.

07.08.08 OS veicināšanas materiāli

Prezentācijas pirms Olimpiskajām spēlēm : sa&sports , jumtalapa , basquetebol , beijing , prodep , rebkelPrognozes , sina , rebkellSastāvi , esp , la , pbf , basketbrazil , fiba , wnba , s-diena , sportsru . Citi materiāli : delfiZvirgzdiņš , espKorstina , dienaJēkabsone , espDonovana , parsportuJēkabsone .

06.08.08 Latvijas izlase ienāk Pekinā

Šorīt mūsu Sieviešu izlase ierodas Olimpiskajā ciematā Pekinā [espFoto]. Pirmais treniņš plkst 16.00 pēc LV laika. Mūsējās tomēr nepiedalīsies OS atklāšanas 8.augusta parādē [delfi , diena , laikapstākļi], lai taupītu spēkus OS debijas spēlei 9.augustā.

Latvijas izlases Sienas Papīrs

Claudia : "Olimpiskajā Wukesong arēnā ir neparasti mīksti grozi". Tur aiz slēgtām durvīm notikušās pēdējās pārbaudes pirms OS : Brazīlija-Jaunzēlande 76:74 [braStats , fibaRecap], Brazīlija-Spānija 64:59 [braStats], Spānija-Baltkrievija 82:65 [chinaFoto], Baltkrievija-Jaunzēlande 71:63 [nzlRecap]. Savukārt Koreja ir vienīgā izlase, par kuru nav gandrīz nekādas informācijas. Jumtalapa izmeklējās pa visādām korejiešu lapām un tikvien izdevās uzzināt, kura tur jaunākā un vecākā. Droši vien sastāvs būs tāds pats, kā Good Luck turnīrā.

Totalizatori par Latviju OS
Vispopulārākais totalizators Bwin.com Latvijai prognozē 6.vietu. Pirms Šanhajas turnīra Bwin.com Latvijai solīja 8.vietu. Pēc LAT pārbaudes uzvaras pār RUS bwin.com Latvijas 9.augusta koeficientu no 10.05 samazināja līdz 8.55, pēc LAT cienīgās spēlēs ar USA - jau samazināja līdz 5.70, bet pēc nesmukās spēles pret CHN - palielināja līdz 6.35. Triobet.com pārstāvis Kim Petersen (preses relīze) : „Latvijas sporta spēļu komanda pirmo reizi piedalās OS. Protams, ir mazas izredzes kāpt uz goda pjedestāla. Prognozes liecina, ka Latvijas izlasei ir pa spēkam aizcīnīties līdz ļoti cienījamajam Olimpiskajam astotniekam.”

03.08.08 pārbaude Šanhajā : LAT - USA

pēc : esp, espKuriozi , sina (A.Z. iztulkots kā Yi Nasi), delfi, sinaFoto, tvn, diena, fibaFoto, espFoto , rebkell, espn, usa (skat. arī Additional Quotes), la, diena, dienaZvirgzdiņš, parsportu, espDonovan-1, espDonovana-2 .
pārbaude Šanhajā : Latvija – ASV 74:84 wow!
LIVE : videoEuroSport2 + arī krogā , comentsEsp , commentsRebkell , statsFiba .
pirms :
rebkell . sestDiena - Zvirgzdiņš , Putniņa , Tāre . espBaško . Anne Donovan - ”Jēkabsone varētu būt WNBA All Stars” .

05.08.08 pārbaude Šanhajā : LAT - CHN

pēc : esp , fibaFoto , fiba , sina , sinaPresesKonf , sportorg , ķīnas 23 pārbaudes 2008 , parsportu , apo , tvn . Anete Jēkabsone - turnīra 1.rezultatīvākā . diena , eDiena , nra .

pārbaude Šanhajā : Latvija – Ķīna 51:63
LIVE : videoCCTV5 , videoEuroSport2 + arī krogā , comentsEsp , statsFiba .
pirms : esp , parsportuJēkabsone , delfi , esp-LAT-četriniekā , LAT-CHN 2007 : ķīnā , rīgā .