Mūsējo eiroReitings - pirmsSvētku biļetens

22.12.10
Mūsu Sapņu spēlētājas Eirolīgā un Eirokausā
EFF pirmsSvētku kārta

Strauji tuvojas Ziemassvētku-Jaungada brīvdienas.
Šonedēļ spēlē tikai 4 mūsējās. Par 9. kārtu to ir grūti nosaukt. Kopsummā nevienai nebūs vairāk par 8 spēlēm.
Līdz ar to šo biļetenu droši varam saukt par pirmsSvētku kārtu.

+26 Kubliņa (Gyor , Eurocup)
Kubliņa nospēlēja gluži kā ziedu laikos - 2004. gada kvalifikācijā. Zīmīgi, ka abos gadījumos viņa spēlēja kā 5. numurs situācijā, kad tajā pozīcijā nav citu, ko likt. Atšķirībā no 2004. gada, šoreiz pretspēlētājas bija zemāka līmeņa. Līdz ar šo izrāvienu mūsējo eiroReitinga kopvērtējumā Kubliņa jau pūš vadošajai Tamanei pakausī.
Pirms Eirokausa 1/16-fināla atbildes spēles ienāca sliktas ziņas : smagsvarniece Olajuwon ir lauzusi līgumu, un Vida nevar palīdzēt traumas dēļ - tādējādi ģērietēm nav 2 piecinieka spēlētājas. Pirmajā spēlē bija tikai +7 : videorullītis .



+20 Putniņa (Arras , Eurocup)
Pēc pirmā puslaika viņas pārdabiskā +22 efektivitāte solīja kaut ko vēl neredzētu. Tomēr spēles turpinājumā viņa sataisīja piezīmes un nosēdās uz soliņa. Putniņai uzradusies jauna pozicionālā konkurente - no rehabilitācijas atgriezusies lokālā mīlule Amant, kura svētdienas mačā jau spēlēja daudz. Pirms Eirokausa 1/16-fināla atbildes spēles bija skaidrs, ka Arras tiks tālāk, jo pirmajā spēlē bija +30.



+8 Jansone (Venezia , Eurocup)
Pirms Eirokausa 1/16-fināla atbildes spēles venēcietes jutās komfortabli, jo tagad savās mājās pret šo pretinieci pirmās spēles +13 handikapu iespējams atdot tikai force major gadījumā. Komanda bez problēmām kvalificējās nākamajam etapam. Līdz šim Eirokausa spēļu līmenis ir bijis visai švaks, bet no 1/8-fināla sāksies jau drusku nopietnāki mači.


+6 Niedola (Nantes , Eurocup)
Pirms spēles nantiešu treneris slīga grūtsirdībā un franču presei žēlojās : nākamsezon Niedolu vairs nevarēs atļauties, jo viņas cena aug; grib tādu spēlētāju kā ģēriešu Carson, tomēr viņa ir tik dārga, ka par to naudu var dabūt trīs citas spēlētājas; nepatīk Eirokausa spēles, kurās jau iepriekš zināms, ka stabili uzvarēs; neslēpa šī vakara 1/16-fināla atbildes spēles plānu un pat publiskoja to : videorullītis .
Niedolai sanāca reti skumjš vakars : iepriekš viņa trijos rādītājos bija komandas vadošā (pts, reb, st), bet tagad nekā tāda vairs nav; iepriekš mūsējo eiroReitnga kopvērtējumā viņa mina uz papēžiem vadošajai Tamanei, bet tagad no otrās vietas atkrita uz ceturto.



pirmsSvētku kārtā nespēlē
Babkina (Lotos Gdynia , Euroleague) - nākamā spēle nākamgad.
Baško (Wisla , Euroleague) - traumas dēļ nopietna spēlēšana jāatliek uz nākamo gadu.
Brumermane (Mondeville , Euroleague) - nākamā spēle nākamgad.
Jēkabsone (Sparta&K , Euroleague) - nākamā spēle nākamgad.
Kārkliņa (TTT Rīga , Euroleague) - nākamā spēle nākamgad.
Tamane (MKB Sopron , Euroleague) - nākamā spēle nākamgad.


Vidējais EFF : 8 kārtas + pirmsSvētku kārta
Tamane +15.6 (astoņas spēles) , Kubliņa +15.4 (astoņas spēles) , Putniņa +14.2 (sešas spēles) , Niedola +14.1 (astoņas spēles) , Jansone +13.2 (piecas spēles) , Babkina +12.3 (septiņas spēles) , Brumermane +9.0 (astoņas spēles) , Jēkabsone +7.5 (astoņas spēles) , Baško +4.0 (viena spēle) , Kārkliņa +2.7 (septiņas spēles) .

Summārais EFF : 8 kārtas + pirmsSvētku kārta
Tamane +125 (astoņas spēles) , Kubliņa +123 (astoņas spēles) , Niedola +113 (astoņas spēles) , Babkina +86 (septiņas spēles) , Putniņa +85 (sešas spēles) , Brumermane +72 (astoņas spēles) , Jansone +66 (piecas spēles) , Jēkabsone +60 (astoņas spēles) , Kārkliņa +19 (septiņas spēles) , Baško +4 (viena spēle) .


IEPRIEKŠ :
8. kārta
7. kārta
6. kārta
5. kārta
4. kārta
3. kārta
2. kārta
1. kārta

Mūsējo eiroReitings - biļetens Nr. 8

17.12.10
Mūsu Sapņu spēlētājas Eirolīgā un Eirokausā
EFF 8. kārta

Trešdienas vakarā Sieviešu Leģiona vadībā notika drūzmēšanās - reitinga galvgalī bija uzreiz 3 ar vienādu +15 efektivitāti!
Tomēr nākamajā vakarā viņām nekaunīgi aizlīda priekšā 3 citas!


+20 Niedola (Nantes , Eurocup)
Šosezon viņa ir visefektīvākā jau 3 no 8 biļeteniem. Šoreiz EFF ir 2x labāks par punktiem - tā ir klase - jebkurā komandā tādas spēlētājas ir ļoti vajadzīgas. Niedola būs FIBA Young Player of the Year, - pirms spēles Jumtalapa sludināja droši, jo viņa nepārdegs - meitenei ir ļoti vēsa galva!



+19 Jansone (Venezia , Eurocup)
Pavisam drusku pietrūka līdz ideālajai statistikai. Spēles protokolā par viņu bija tikai pozitīvas atsauksmes līdz brīdim, kad uz beigām vienu nopūdelēja, un tas arī palika vienīgais nepatīkamais ieraksts, jo treneris viņu uzreiz norāva malā un laukumā vairs nelaida. Aptuveni stundu Jansone varēja būt laimīga, ka viņai šonedēļ ir vislabākā efektivitāte. Laimes mirklis bija īss, jo drīz vien mūsu "mazais monstriņš" nekautrējās aiziet viņai garām.



+17 Kubliņa (Gyor , Eurocup)
Šonedēļ no mūsējām viņai bija beidzamā spēle. Pēc pirmā puslaika viņas varenā +15 efektivitāte vēstīja, ka šoreiz viņa būs tā labākā. Tomēr otrajā puslaikā Kubliņa nometa apgriezienus un samierinājās ar cilvēcisku statistiku.


+15 Brumermane (Mondeville , Euroleague)
Viņa tik labi aizpildīja savas 32 minūtes, ka tikmēr komandas treneris mača rezultatīvāko spēlētāju izmantoja tikai 18 minūtes!
Ļoti vajadzēja uzvaru, bet pretiniecēm vajadzēja vēl vairāk.
Pēc sāpīga zaudējuma izkļūšana no grupas ir zem liela jautājuma.



+15 Babkina (Lotos Gdynia , Euroleague)
It kā labais +15 šoreiz izskatās gaužām nožēlojams uz viņas pretspēlētājas +39 fona. M.Reid ir šīs sezonas Eirolīgas lielākais atklājums. Lotos vidēji spēlē ielaiž 87.4 punktus - tas ir ārprāts!
Izlasē būs jāmāk spēlēt arī aizsardzībā...
Komandas gūto un ielaisto punktu attiecība sliktāka ir tikai TTT.



+15 Putniņa (Arras , Eurocup)
Efektivitāte 2x labāka par punktiem - tā ir klase - jebkurā komandā tādas spēlētājas ir ļoti vajadzīgas. Tiešām interesants spēles laiks : pirmajā ceturtdaļā laukumā neizgāja (ceturtdaļas rezultāts +1), bet pēdējā ceturtdaļā spēlēja pilnu laiku (ceturtdaļas rezultāts +21).



+13 Jēkabsone (Sparta&K , Euroleague)
18 minūtēs 15 punkti - tā jau ir vecā labā Jēkabsone! Varētu gausties, ka tik mazs spēles laiks... Taču, ja paskatās uz spēles rezultātu un Džeksones minūtēm, tad neviļus veidojas plats smaids :).



+9 Tamane (MKB Sopron , Euroleague)
Pirmoreiz kopš pavasara viņai ir viencipara efektivitāte!
Tamane nav monstrs - gada nogalē akumulators sāk sēsties.
Šogad viņa ir Latvijas labākā basketboliste ar tik lielu pārsvaru,
ka gada pēdējās spēles var mierīgi aizvadīt pīpējot!



+5 Kārkliņa (TTT Rīga , Euroleague)
Vienīgā mūsu Sapņu spēlētāja, kura šosezon krīt ārā no kopējā ansambļa. Bet tas nenozīmē, ka viņa ir aizmirsusi kā jāspēlē. Galvenais, lai pie izlases pienāk veselīgā stāvoklī, kas ļautu viņai saglabāt priekšrocības aizsardzībā un sprintos. Tādā gadījumā Babkinai būs brīnišķīga dubliere.



Asotajā kārtā nespēlēja
Baško (Wisla , Euroleague) - traumas dēļ nopietna spēlēšana jāatliek uz nākamo gadu.


Vidējais EFF pēc 8 kārtām
Tamane +15.6 , Niedola +15.3 (septiņas spēles) , Jansone +14.5 (četras spēles) , Kubliņa +13.9 (septiņas spēles) , Putniņa +13.0 (piecas spēles) , Babkina +12.3 (septiņas spēles) , Brumermane +9.0 , Jēkabsone +7.5 , Baško +4.0 (viena spēle) , Kārkliņa +2.7 (septiņas spēles) .

Summārais EFF pēc 8 kārtām
Tamane +125 , Niedola +107 (septiņas spēles) , Kubliņa +97 (septiņas spēles) , Babkina +86 (septiņas spēles) , Brumermane +72 , Putniņa +65 (piecas spēles) , Jēkabsone +60 , Jansone +58 (četras spēles) , Kārkliņa +19 (septiņas spēles) , Baško +4 (viena spēle) .


IEPRIEKŠ :
7. kārta
6. kārta

Mūsējo eiroReitings - biļetens Nr. 7

09.12.10
Mūsu Sapņu spēlētājas Eirolīgā un Eirokausā
EFF 7. kārta

Pirmoreiz Sieviešu Leģiona vadību pārņem
savulaik ārkārtīgi teiksmainā Jēkabsone.


+15 Jēkabsone (Sparta&K , Euroleague)
Šosezon Krievijas līgas + Eirolīgas pirmajās 11 spēlēs kopā viņa izpildīja tikai 1 soda metienu [link] - priekš komandas potenciālās līderes tas ir neiedomājami maz! Oktobra un novembra mačos viņai pirmajā vietā bija rūpes par vasarā sabojāto kāju...
Šoreiz Jēkabsone pirmoreiz uzņēmās atbildību par spēles iznākumu. Laba efektivitāte un 4 soda metieni un liecina, ka mūsu superzvaigzne acīmredzami sāk atgūt drošību un spēles garšu. Papildlaikā spēles iznākuma izšķiršanas prakses trūkuma iespaidā Jēkabsone aizmeta garām 2 tālos, un viņas efektivitāte no + 17 noslīdēja līdz + 15. Komandai zaudējums ar mīnus divi.



+11 Tamane (MKB Sopron , Euroleague)
Jācer, ka viņa būs solīda un neizgrūdīs Jēkabsoni no 1. vietas... Cerība gan nav īpaši liela un pamatota, jo Tamane ir efektivitātes eksperte un šosezon atlaides nedāļā.



+11 Brumermane (Mondeville , Euroleague)
Iesāka ar negaidītu un precīzu tālo. Pirmajā ceturtdaļā viņai grandioza +9 efektivitāte. Tālāk vairs tik labi negāja, un arī komanda no plusiem palēnām grima arvien lielākos mīnusos. Zaudējums pret komandu, kura gribēja un varēja vairāk.



+11 Babkina (Lotos Gdynia , Euroleague)
Redzot, ka uz gada beigām viņa sāk sēsties, klubs ir salīdzis vēl vienu pointgārdi, kura gan Eirolīgai pagaidām nav pieteikta. Šoreiz Babkinai būs daudz jāspēlē, jo traumas dēļ mājās palikusi vēl viena pretendente uz viņas minūtēm.



0 Kārkliņa (TTT Rīga , Euroleague)
Pēc viņas nolietošanas, spēlējot ar savainojumiem, tagad ir naivi gaidīt kaut ko lielu un skaistu... Par katru cenu izspiest sulu un izmest mēslainē - nav tā labākā attieksme pret pašmāju spēlētāju, kura ir vajadzīga Nacionālajā izlasē.


Septītajā kārtā nespēlēja
Baško (Wisla , Euroleague) - traumas dēļ nopietna spēlēšana jāatliek uz nākamo gadu.
Jansone (Venezia , Eurocup) - šajā kārtā nebija jāspēlē.
Niedola (Nantes , Eurocup) - šajā kārtā nebija jāspēlē.
Putniņa (Arras , Eurocup) - šajā kārtā nebija jāspēlē.
Kubliņa (Gyor , Eurocup) - šajā kārtā nebija jāspēlē.


Vidējais EFF pēc 7 kārtām
Tamane +16.6 , Niedola +14.5 (sešas spēles) , Kubliņa +13.3 (sešas spēles) , Jansone +13.0 (trīs spēles) , Putniņa +12.5 (četras spēles) , Babkina +11.8 (sešas spēles) , Brumermane +8.1 , Jēkabsone +6.7 , Baško +4.0 (viena spēle) , Kārkliņa +2.3 (sešas spēles) .

Summārais EFF pēc 7 kārtām
Tamane +116 , Niedola +87 (sešas spēles) , Kubliņa +80 (sešas spēles) , Babkina +71 (sešas spēles) , Brumermane +57 , Putniņa +50 (četras spēles) , Jēkabsone +47 , Jansone +39 (trīs spēles) , Kārkliņa +14 (sešas spēles) , Baško +4 (viena spēle) .



IEPRIEKŠ :
6. kārta

27.03.10 TTT nostiprinās Baltijas virsotnē

...............1. TTT 4-2 (+14)
...............2. TEO 3-3 (00)
...............3. Cēsis 4-4 (-14)
SK Cēsis - TTT Rīga 48:73 [online , sportac]

Eirolīga 2010-11 : mūsu grupas kompozīcijas

27.10.10

Grūti iztaisīt rangu, jo komandas izskatās spēkos līdzīgas.
Vajākās varētu būt Mondeville un TTT Rīga.
Mūsu grupu krīze nav skārusi, līdz ar to TTT labais sastāvs
uz pārējo fona nav tik cerīgs kā varbūt iepriekš tika plānots.

A grupas komandu kompozīcijas (alfabēta secībā)

Kosice
MusovicSRB / Carnoka / Jalcova [traumas dēļ nespēlē]
Zirkova / Hrickova
HoustonUSA / Kupcikova
LawlessUSA-SVK
Jurcenkova / DupreeUSA [vēl nav pievienojusies]

MiZo Pecs
Ivanyi
Fegyverneky / Raksanyi
QuigleyUSA / Bujdoso
GriffinUSA / VidacicSRB
KrnjicSRB / PalusnaSVK [traumas dēļ nespēlē]

Mondeville
SharpUSA / Gandega
Sene / Pagnier
WilliamsUSA
Bonnan / Thizy
BerezhynskaUKR / BrumermaneLAT

Taranto
WambeBEL / GrecoUSA-ITA / Gianolla
MontagninoUSA-ITA
MahoneyUSA
GodinFRA / S.Giauro
B.SmithUSA / Dacic [traumas dēļ nespēlē]

TTT Rīga
Kārkliņa / Eibele
ZellousUSA / Krumberga
StaugaitieneLTU / Nīmane
ButtlerGBR / Veinberga
HollingsworthUSA / Šurkusa

Wisla
JelavicCRO / Pawlak
PhillipsAUS
BaškoLAT / Krezel /PowellUSA [vēl nav pievienojusies]
Kobryn / Gburczyk
BurseUSA / Leciejewska

Mūsējo eiroReitings - biļetens Nr. 6

02.12.10
Mūsu Sapņu spēlētājas Eirolīgā un Eirokausā
EFF 6. kārta

Šoreiz Sieviešu Leģiona vadību pārņem teiksmainā Kubliņa.


+21 Kubliņa (Gyor , Eurocup)
Pieaugušo materiāls Kubliņas Pēcpuse pārliecinoši ir novembra mēneša skatītākais Jumtalapas fabricējums (otrajā vietā ar 170 skatījumu atpalicību seko grāvējs Jēkabsone un Zelta teļš).
Patīkami, ka šonedēļ arī pati Kubliņa radīja kaut ko grandiozu. Uz nabaga portugāliešu fona viņa tik aizrautīgi spodrināja savu statistiku, ka treneris nebija ar mieru dāvāt viņai vairāk par 19 minūtēm. Tomēr arī tādā mazā laiciņā viņa pamanījās nokļūt mūsu Sapņu spēlētāju virsotnē.



+16 Tamane (MKB Sopron , Euroleague)
Vienīgā Latvijas basketboliste, kura šovasar izlasē un šosezon klubā visas spēlēs aizvadījusi augstā līmenī - tas tiešām ir apbrīnojami! Tamanes efektivitātes robežas : EČ kvalifikācijā no +11 līdz +33 , Eirolīgā no +13 līdz +22 , Ungārijas līgā no +19 līdz +40 . Šogad stabili Latvijas labākā basketboliste. Šoreiz PTS labāki par EFF - viņai tas ir ārkārtīgi rets gadījums. Ja komandā vairākām vadošajām spēlētājām EFF ir sliktāks par PTS, tad tāda komanda parasti zaudē.



+11 Putniņa (Arras , Eurocup)
Pirmo puslaiku viņa pabeidza ar negatīvu EFF, un komanda bija iedzinējos. Otrā puslaika sākumā Putniņa sarūpēja 7 pozitīvas efektivitātes vienības, un spēles rezultāts no nesmuka 26:30 izmainījās līdz patīkamam 36:32. Komandai svarīga uzvara, kas dāvā solīdu numuru izsēšanā pirms playoff.



+10 Jēkabsone (Sparta&K , Euroleague)
Šoreiz Jēkabsonei cienījams sniegums. Tāpēc arī nopietns spēles laiks. Komandai pārliecinoša uzvara.



+4 Babkina (Lotos Gdynia , Euroleague)
Divcīņu ar pretinieču saspēlnieci (Honti) viņa zaudēja pārliecinoši. No Eirolīgas piespēlētāju top-3 tikko novēlās līdz top-15. Pēc iepriekšējās sezonas vidēji 14 minūtēm nedēļā, šosezon Babkina spēlē vidēji 50 minūtes nedēļā (Polijas līga + Eirolīga), līdz ar to tagad spēki sāk pazust. Glābiņš jau tuvu - drīz būs Ziemassvētku brīvdienas!



+2 Niedola (Nantes , Eurocup)
Pirmo reizi Eirokausā viņa saņem divnieciņu. Gluži kā skolā "divi un sēdies!". Treneris drusku atļauj paspēlēt un tad atsēdina uz soliņa. Tā bija arī Francijas līgā svētdien. Kaut ko Niedola dara ne tā. Treneris ir jāklausa. Ar veselību it kā viss kārtībā. Komandai uzvara un 2. numurs izsēšanā pirms playoff.


+1 Brumermane (Mondeville , Euroleague)
Šoreiz viņa sapelnīja 5 piezīmes, līdz ar to dabūja maz uzspēlēt. Komandai stabils plānotais zaudējums.


Sestajā kārtā nespēlēja
Baško (Wisla , Euroleague) - traumas dēļ nopietna spēlēšana jāatliek uz nākamo gadu.
Kārkliņa (TTT Rīga , Euroleague) - nespēlēja veselības dēļ.
Jansone (Venezia , Eurocup) - šajā kārtā nebija jāspēlē.


Vidējais EFF pēc 6 kārtām
Tamane +17.5 , Niedola +14.5 , Kubliņa +13.3 , Jansone +13.0 (trīs spēles) , Putniņa +12.5 (četras spēles) , Babkina +12.0 (piecas spēles) , Brumermane +7.7 , Jēkabsone +5.3 , Baško +4.0 (viena spēle) , Kārkliņa +2.8 (piecas spēles) .

Summārais EFF pēc 6 kārtām
Tamane +105 , Niedola +87 , Kubliņa +80 , Babkina +60 (piecas spēles) , Putniņa +50 (četras spēles) , Brumermane +46 , Jansone +39 (trīs spēles) , Jēkabsone +32 , Kārkliņa +14 (piecas spēles) , Baško +4 (viena spēle) .


IEPRIEKŠ :

Mūsējo eiroReitings - biļetens Nr. 5

25.11.10
Mūsu Sapņu spēlētājas Eirolīgā un Eirokausā

Jau divas nedēļas Sieviešu Leģiona priekšgalā ir tīneidžere Niedola.

EFF 5. kārta

+20
Niedola (Nantes , Eurocup)
Atkal viņa pamanījās ieņemt visEfektīvāko vietu starp mūsu Sapņu spēlētājām. Šoreiz tas nebija pārāk grūti, jo pretī nāca pusanonīmas portugālietes, kuras jau bija zaudējušas cerības tikt tālāk. Līdz ar to "skrien un met" spēlē bija iespēja uzpumpēt labu koeficientu. Un Niedola nekautrējās šo izdevību izmantot. Viņa vēl vairāk ir nostiprinājusies kā komandas labākā punktu guvēja [screen]. Komanda droši dodas pretī 2. numuram izsēšanā pirms playoff.



+18 Jansone (Venezia , Eurocup)
Tāpat kā iepriekšējā kārtā, arī šoreiz pirmajā puslaikā bija mazefektīva, bet spēles turpinājumā kļuva patiesi bīstama. Jansone darīja, ko varēja, tomēr līdz uzvarai pietrūka draudu no ārējās līnijas. Komandai nepatīkams zaudējums, kas sola nepatīkamu numuru izsēšanā pirms playoff.



+17 Brumermane (Mondeville , Euroleague)
Pirms spēles Brumermane nomērīja pretineces ar pietiekami daiļrunīgu skatienu : "tūlīt es jums parādīšu!" (skat. foto lejāk). Viņa alka reabilitēties par saviem blāvajiem cipariem iepriekšējā kārtā. Turklāt tāpat alka nodemonstrēt, cik viņa ir varena uz savas bijušās komandas fona. Minētā dubultmotivācija bija draudīga, un tā arī realizējās iespaidīgā sniegumā. Komandai gan nācās zaudēt, jo pretī tomēr bija "ievainots un izmisis zvērs".



+15 Tamane (MKB Sopron , Euroleague)
Eirolīgas 4. labākā reboundiere un efektivitātes speciāliste atkal bija līmenī. Šoreiz drusku patraucēja viņai neraksturīgi zems divpunktnieku realizācijas procents. Tamanes traucētāja bija viena no Eiropas labākajām jaunajām centra spēlētājām (M.Vrsaljko). Komandai uzvara.



+15 Putniņa (Arras , Eurocup)
Ar kvalitatīvu sniegumu veicināja savas komandas uzvaru, kas sola pirmo vietu grupā un solīdu numuru izsēšanā pirms playoff.

+14 Kubliņa (Gyor , Eurocup)
Kā jau ierasts, viņas efektivitāte gandrīz vienmēr ir robežās no 10 līdz 15. Stabilitāte ir meistarības apliecinājums. Komandai plānotā uzvara.



+9 Babkina (Lotos Gdynia , Euroleague)
Divpunktnieki šoreiz negribēja krist. Toties izdevās 4 rezultatīvas piespēles, ar kuru palīdzību Babkina noturas kā Eirolīgas 3. labākā piespēlētāja [screen]. Komandai mazs zaudējums, kas saglabā nelielas cerības izkļūt no grupas.



+6 Jēkabsone (Sparta&K , Euroleague)
Taurasi tur vairs nav. Komandas vadība plānoja, ka šo tukšumu aizpildīs Jēkabsone, tomēr viņa to nedara... Atskaitīšana pagaidām nedraud, toties varētu nākt algas samazināšana.



-1 Kārkliņa (TTT Rīga , Euroleague)
Var jau sūkstīties, ka bija slikti ar potīti un tā tālāk... Bet kam gan tas interesē? Ja viņa būtu izmanīgāka, tad pirms spēles būtu apgādājusies ar slimības lapu, lai nebūtu jābojā sava statistika. Veselības likstas aizmirsīsies, taču protokols paliks. Komandai ļoti tonizējoša uzvara.



Piektajā kārtā nespēlēja
Baško (Wisla , Euroleague) - traumas dēļ nopietna spēlēšana jāatliek uz nākamo gadu.



Vidējais EFF pēc 5 kārtām
Tamane +17.8 , Niedola +17.0 , Babkina 14.0 (četras spēles) , Putniņa +13.0 (trīs spēles) , Jansone +13.0 (trīs spēles) , Kubliņa 11.8 , Brumermane +9.0 , Jēkabsone +4.4 , Baško +4.0 (viena spēle) , Kārkliņa +2.8 .

Summārais EFF pēc 5 kārtām
Tamane +89 , Niedola +85 , Kubliņa 59 , Babkina 56 (četras spēles) , Brumermane +45 , Putniņa +39 (trīs spēles) , Jansone +39 (trīs spēles) , Jēkabsone +22 , Kārkliņa +14 , Baško +4 (viena spēle) .



IEPRIEKŠ :
4. kārta
3. kārta
2. kārta
1. kārta

Mūsējo eiroReitings - biļetens Nr. 4

18.11.10
Mūsu Sapņu spēlētājas Eirolīgā un Eirokausā

Šoreiz mūsu Sieviešu Leģiona vadību uzņēmās 19-gadīgā Niedola.

EFF 4. kārta

+22 Niedola (Nantes, Eurocup)
Ar ļoti impresīvu 35 minūšu sniegumu viņa būtiski veicināja savas komandas uzvaru, kas klubam sola visai drošu pirmo vietu grupā un otro numuru izsēšanā pirms playoff.
"SLAVAS DZIESMA" : Pēdējās ceturtdaļas sākumā pretinieces bīstami pietuvojās līdz 55:53. Tad nu atbildību uzņēmās jauniņā Niedola, kura nākamo 4 minūšu laikā parūpējās par savas komandas izrāvienu līdz 62:55. Šajā laikā Niedola vispirms guva grozu, tad aizmeta garām un uzreiz dabūja atlēkušo, pēc tam savāca bumbu aizsardzībā, turpinājumā paņēma atlēkušo uzbrukumā un iegrūda to grozā, un visbeidzot iedeva piespēli uz precīzu tālmetienu - 62:55. Spēles atlikušajās minūtēs pretnieces vairs nespēja pietuvoties.



+20 Tamane (MKB Sopron, Euroleague)
Nerealizējās skumīgā priekšnojauta par viņas pelēcīgumu uz pretspēlētāju superzvaigžņu fona. Tamane devās cīņā bezbailīgi un jau spēles 28. minūtē varēja lepoties ar double-double. Tik varena efektivitāte šoreiz ir kā varoņdarbs, jo bija jāstājas ceļā komandai, kas tīko pēc Eirolīgas titula. Aizsardzībā gan Tamanei klājās grūti, jo pretinieču iekšējās līnijas trijotne pēc Vautersas dekrēta pieteikuma bija ļoti mobilizējusies un spēja sasniegt iespaidīgu efektivitāti. Komandai pieklājīga apmēra zaudējums. [+videorullītis].



+15 Kubliņa (Gyor, Eurocup)
Ar vienkārši kvalitatīvu sniegumu šoreiz bija par maz, lai uzvarētu. Sāpīgs zaudējums, kas visdrīzāk sagādās otro vietu grupā un nesimpātisku izsēšanas numuru pirms playoff.



+12 Jēkabsone (Sparta&K, Euroleague)
Kad viņu uzlaida laukumā, steidzīgi realizēja divus tālmetienus. Spēlēja tikai 14 minūtes, kuru laikā bija ļoti efektīva un spēra redzamu soli ceļā uz nopietnas lomas iegūšanu. Komandai pārliecinoša uzvara. Varbūt jau drīz varēsim atkal priecāties par veco labo Jēkabsoni.


+9 Jansone (Venezia, Eurocup)
Pirmajā puslaikā bija neitrāla. Otrajā puslaikā kļuva bīstama un pēdējā ceturtdaļā sarūpēja 6 efektivitātes vienības, tādējādi dodot lielu ieguldījumu uzvaras kaldināšanā.



+6 Kārkliņa (TTT Rīga, Euroleague)
Daudz maz ciešams sniegums viņai un pastiepta potīte. Bet komandai šaušalīgs zaudējums. Atliek cerēt, ka komanda nemetīs plinti krūmos un sponsori izturēsies ar sapratni.


–1 Brumermane (Mondeville, Euroleague)
Nievienu brīdi viņai neizdevās tikt efektivitātes plusos, dziļākā bedre bija –6, no kuras pamazām līda ārā, tomēr spēle beidzās. Brumermanes 30 minūšu efektivitātes nebūšanas neliedza komanda uzvarēt. Iepriekš teiktais ir vēl viens apliecinājums Brumermanes aizsardzības kvalitātei, kas nav redzama statistikā.



Ceturtajā kārtā nespēlēja
Baško (Wisla, Euroleague) - traumas dēļ nopietna spēlēšana jāatliek uz nākamo gadu.
Putniņa (Arras, Eurocup) - šājā kārtā nebija jāspēlē.
Babkina (Lotos Gdynia, Euroleague) - sastiepts četrgalvainais muskulis, tika nolemts viņu pietaupīt.



Vidējais EFF pēc 4 kārtām
Tamane +18.5 , Niedola +16.3 , Babkina +15.7 (trīs spēles) , Putniņa +12.0 (divas spēles) , Kubliņa +11.3 , Jansone +10.5 (divas spēles) , Brumermane +7.0 , Baško +4.0 (viena spēle) , Jēkabsone +4.0 , Kārkliņa +3.8 .

Summārais EFF pēc 4 kārtām
Tamane +74 , Niedola +65 , Babkina +47 (trīs spēles) , Kubliņa +45 , Brumermane +28 , Putniņa +24 (divas spēles) , Jansone +21 (divas spēles) , Jēkabsone +16 , Kārkliņa +15 , Baško +4 (viena spēle) .


IEPRIEKŠ :
3. kārta
2. kārta
1. kārta

22.03.10 Sieviešu izlases Restartēšana

Sieviešu izlases Galvenais treneris Dikeoulakos
[sportac , parsp , parspFoto , sa , delfi , kasjauns , foto64]
  • "Jēkabsone oficiāli nav pateikusi, ka nespēlēs"
  • "jāveido jauna komanda, jo bez Jēkabsones tā būs cita izlase"
  • "visas pārējās ir ar mieru" (izņemot Tāri)
  • "vispirms apskatīsimies tālākās rezervistes"
  • "virzīsim jaunās talantes no pagāšgada u20 EČ"
  • "oficiālo nometni sāks 16 kandidātes"
Jumtalapas triecien5nieks :
Kārkliņa , Baško , Niedola , Kubliņa , Tamane

Jumtalapas atslēgas spēlētāja : Baško
(sezonas sākumā brīnumaina atdzimšana ,
tagad nožēlojams 4.2 EFF pēdējās 5 spēlēs) -
ja viņai spēle neies, tad izlase zaudēs,
bet ja viņai ies, tad būs iespēja uzvarēt.

2010 kvalifikācijas ALL STARS

02.09.10
.......(tikai no tām izlasēm, kas kvalificējās)
eff=22.2 CohenISR
eff=20.1 Linkeviciene(exValuzyte)LTU / eff=17.2 DoronISR
eff=19.3 LeedhamGBR / eff=19.5 DubljevicMNE
eff=23.9 PerovanovicMNE / eff=16.3 AbromaiteLTU
eff=17.7 TamaneLAT

Kvalifikācijas lielākais atklājums - Leedham - viņai TO/ST attiecība ir 11/21 (!!!!!!!!!!), savulaik rādīja lielus ciparus B divīzijas u-izlasē, spēlēja NCAA 2. divīzijā, šogad tika draftēta ar 27. numuru WNBA.

Mūsu Tamane - kvalifikācijas labākā centra spēlētāja.
Wauters eff bija vēl labāks (21.6), tomēr viņas Beļģija nekvalificējās.

Interesanti, ka kvalifikācijas uzvarētājai Turcijai nav nevienas spēlētājas ar ļoti labu eff, toties ir 12 spēlētājas ar vismaz 20 pts.

Mūsu spēlētājas Kvalifikācijā 2010

02.09.10 Jumtalapas apskats
.

..................ZANE TAMANE
eff : 17.7 (kval-2010) , 14.3 (pārb-2010) , 15.8 (EČ-2009) .
Labākā spēlētāja.



..................GUNTA BAŠKO
eff : 14.2 (kval-2010) , 7.8 (pārb-2010) , 9.1 (EČ-2009) .
Ne vienmēr viņai spēle gāja no rokas. Kapteinei un līderei nav obligāti jābūt labākajai statistikai, svarīga ir viņas prasme uzkurbulēt līdzspēlētājas. Svarīgākajos brīžos nospēlēja ļoti labi (ISR-LAT beigu daļa, LAT-SRB).



..................KRISTĪNE KĀRKLIŅA
eff : 10.3 (kval-2010) , 6.2 (pārb-2010) , 3.1 (EČ-2009) .
Veica lielu darba apjomu aizsardzībā un uzbrukumā, regulāri centās saasināt spēli uzbrukumā. Jā, daudz kļūdu, bet galu galā viņai eff ir labāks par pts. Kas maz dara, tas maz arī kļūdās. Viena no mūsu labākajām tālmetējām - šajā ziņā pagāšsezona viņai sākās nevajadzīgi miegaini. Tagad Kārkliņai cepuri nost!



..................IEVA KUBLIŅA
eff : 10.2 (kval-2010) , 8.5 (pārb-2010) , DNP (EČ-2009) .
Pirmajās spēlēs viņa spēja izšaut tikai epizodiski, bet tad pēkšņi ISR-LAT viņa kļuva par varoni! Ļoti prātīga un gudra komandas spēlētāja.



..................SABĪNE NIEDOLA
eff : 10.0 (kval-2010) , 12.3 (pārb-2010) , 6.3 (EČ-2009) .
Nevaram nosaukt nevienu, kas tik jauna uzreiz var no PF ielēkt lielajā izlasē un tik solīdi nospēlēt jau kā SF. Pārsteigums, ka spēja normāli nostrādāt aizsardzībā pret it kā kustīgākām pretspēlētājām. Jā, brīžiem īsti nezin, kur SF ir jāskrien un kas jādara. Jāstrādā pie tālmetiena. Nākamsezon Francijā pie ļoti laba trenera viņai būs iespēja spēcīgi progresēt tieši kā SF. Ar nepacietību gaidām kā viņai tur veiksies un cik labāka viņa ieradīsies nākamvasar uz EČ-2011.



..................ELĪNA BABKINA
eff : 7.8 (kval-2010) , 3.3 (pārb-2010) , DNP (EČ-2009) .
Zvirgzdiņa deklasētā Babkina atkal ir īsta pointgārde! Gāja visādi, bet pēdējā spēlē LAT-SRB bija spridzeklis. Ar nepacietību gaidām kā viņai veiksies nākamsezon Polijas un Eirolīgas klubā, kas akcentu liks uz jaunajām spēlētājām - izskatās, ka tur viņa varētu būt starta pieciniekā.



..................LIENE JANSONE
eff : 5.7 (kval-2010) , 4.5 (pārb-2010) , 6.1 (EČ-2009) .



..................AIJA PUTNIŅA
eff : 5.5 (kval-2010) , 10.9 (pārb-2010) , 3.0 (EČ-2009) .



..................AIJA BRUMERMANE
eff : 5.3 (kval-2010) , 6.8 (pārb-2010) , 3.6 (EČ-2009) .



..................SANTA DREIMANE
eff : 1.4 (kval-2010) , 0.6 (pārb-2010) , DNP (EČ-2009) .


..................DITA KRUMBERGA
eff : 1.2 (kval-2010) , 3.9 (pārb-2010) , 3.9 (EČ-2009) .


..................ZANE EGLĪTE
eff : 0.3 (kval-2010) , 2.3 (pārb-2010) , 1.6 (EČ-2009) .