Mūsējo ārzemju klubi 2009-10

updated : 11.02.10
Elīna Babkina [statistika] - Challes, FRA
Babkina pārdroši uzskatīja, ka tiek ņemta kā pamatpointgārde, bet patiesībā Sharp & Copeland ir daudz labāka piespēle [vismaz pirms u20 EČ-2009 bija]... Pagāšsezon Copeland bija Challes galvenā pointgārde, tagad viņu atvirza uz SG pozīciju, jo no Aix paņemta WNBA spēlētāja Sharp, kura pagāšsezon bija Francijas virslīgas 2. labākā piespēlētāja. Challes klubam nomainīts galvenais treneris : leģendārs itāļu speciālists Aldo Corno ar daudziem tituliem - Eirolīga (6x), Eirokauss (2x) un Itālija (12x) - panākumi gūti 1984-2002. Babkinai ir grūti tikt pie kārotajām minūtēm. Pirms sezonas kluba mērķis bija Francijas top-4, tomēr pāris mēnešus līdz regulārās sezonas beigām tas vairs neizskatās reāli.
............... pg - SharpUSA , BabkinaLAT
............... sg - CopelandUSA , Badiane
............... sf - Gyurci(exLuptakova)SVK , Dubois
............... pf - Lacroix , RuzickovaSVK
............... c - MaticSRB

Gunta Baško [statistika] - Venezia, ITA
Iepriekšējā sezonā spēlēja Eirolīgā, tomēr šosezon klubam finanses vairs neļauj spēlēt Eiropā, tāpēc spēlē tikai Itālijas virslīgā. Pirms sezonas klubs nomainīja treneri. Baško bija pirmā viesspēlētāja, kura tika parakstīta. Pagāšsezon Itālijas līgā vislielākie budžeti bija Venezia, Schio un Taranto, citiem klubiem - krietni mazāki. Pretendē uz Itālijas medaļām.
............... pg - KostakiGRE , Cirone , Sottana
............... sg - Ballardini , CurrieUSA
............... sf - BaškoLAT
............... pf - JokicSLO , NadalinUSA-ITA
............... c - HarperUSA , Giauro

Baiba Eglīte
[statistika] - UTEP, NCAA
Viduvēja komanda viduvējā konferencē. Pilsēta pie robežas ar Meksiku, kur pretī ir liela meksikāņu pilsēta : eksotika - daba, mentalitāte, narkokari... Pagāšsezon iztika bez spēlēšanas, jo nedrīkstēja sakarā ar gada diskvalifikāciju par iepriekšēju spēlēšanu kopā ar profesionālēm... Bija visai oficiāla info, ka ceļa operācijas dēļ nespēlēs arī šosezon, tomēr pirmajā treniņā (15.10.09) viņa izskatījās sveika un vesela - foto : Brian Kanof , elpasotimes.com :

Anna Gailīte [statistika] - Robert Morris, NCAA
[rmucolonials] Normāla komanda viduvējā konferencē. Pitsburga. Pretendē uz iekļūšanu NCAA playoff Šoruden komandai iespaidīgs 6 spēlētāju papildinājums, t.sk. Dominikas republikas 2. labākā spēlētāja un u18 EČ-2009 čempione.
............... pg - Pace , MortonDOM
............... sg - SilarajaLAT, Harrison
............... sf - Jones , Hooten
............... pf - GimenoESP
............... c - DurojayeENG , GailiteLAT

Liene Jansone [statistika] - Liomatic Umbertide, ITA
[link] Pagāšvasar Jansone ar Gambrinus noslēdza līgumu uz 3 sezonām. Tomēr pirmās sezonas laikā Gambrinus saprata, ka Jansone viņus neapmierina, un izīrēja viņu Tarbes klubam. Pēc tam Jansone bija sava "trekno gadu līguma" ķīlniece : Tarbes par tādu summu nevēlas turpināt īrēšanu, bet Gambrinus vadība jau izteikusies, ka Jansone nav viņu nākamsezonas plānos, tomēr "trekno gadu līgums" joprojām ir spēkā uz vēl 2 sezonām. "Trekno gadu līgums" tika lauzts, un tad jau par mazāku aldziņu Jansoni paķēra Umbertide.
............... pg - Consolini , Rossi , Gorini
............... sg - Bagnara
............... sf - NewtonUSA , CallensBEL
............... pf - JansoneLAT
............... c - MohammedNIG

Anete Jēkabsone [statistika] -
Labi, ka izdevās atkratīties no Dynamo Moscow. Tikmēr arī spāņu Ros Casares gribēja nopirkt Jēkabsoni vai Korstinu, tomēr abas pievāca iepriekšējo 3 gadu Eirolīgas čempionvienība Spartak M reg. Pēc komplektācijas Spartak un UMMC ir Eirolīgas galvenās favorītes. Krievijas superlīgā ļoti grūti tikt pie minūtēm, jo uz laukuma vienmēr jābūt 2 krievietēm.
............... pg - BirdUSA-ISR
............... pg - LawsonFRA , MillerUSA-RUS
............... sg - JekabsoneLAT , Korstine , Karpunina
............... sf - TaurasiUSA-ITA , PetrovicSRB
............... pf - McCarvilleUSA , Osipova
............... c - FowlesUSA , Lisina , Vieru


Ieva Kubliņa [statistika] - USK Praha, CZE & Euroleagueue
Komandas ģenerālmenedžeris uzskata, ka šogad Prāgas komandai trāpījusies veiksmīgākā izloze, kāda bijusi kopš Prāga spēlē Eirolīgā. Un patiesi - USK Praha bija lieliskas iespējas iziet no grupas vismaz kā otrajai un varbūt pat kā pirmajai! Tomēr cerības uz kaut ko lielu tika sagrautas jau grupu turnīrā...
............... pg - WhalenUSA , Bartonova
............... sg - MaltsiGRE , Bednarova
............... sf - LeDreanFRA , Elhotova , Peckova
............... pf - HoustonUSA , KublinaLAT
............... c - TamaneLAT , KiretaCRO


Aija Putniņa [statistika] - Mondeville, FRA & Eurocup
[maville] Vienīgā mūsējā pārstāve Eirokausā. Spēlē pie trenera, kas neieredz spēlētāju čaļus. Šķiet, ka Putniņa pagaidām ir brīva, līdz ar to nav problēmu. Klubam ārkārtīgi paveicies ar izlozi Eirokausā - no grupas bija jāiet ārā ar 6-0, tik labi nesanāca, toties playoff pretinieces gadījās pateicīgas, ir labas cerības tikt Eirokausa Final Four.
............... pg - JohnsonUSA , Costaz , Niamke
............... sg - Sene
............... sf - WilliamsUSA
............... pf - Bonnan , PutninaLAT
............... c - BerezhynskaUKR , Thizy

Kristīne Silarāja [statistika] - Robert Morris, NCAA
[rmucolonials] Normāla komanda viduvējā konferencē. Pitsburga. Pretendē uz iekļūšanu NCAA playoff. Iepriekš spēlēja NJCAA (diez kas nav), tomēr Silarājas statistika tur bija pietiekoši daudzpusīga : 2008-2009 . Sieviešu izlases sakarā Silarājai tur bija pievilcīga ST-TO bilance 52-40. Šogad Latvijas u20 izlase izcīnīja medaļas, lielā mērā pateicoties labai ST-TO bilancei. Arī sieviešu izlasei tāda bilance noderētu! Tagad Silarāja pārcēlusies uz NCAA, kur spēlē uzreiz kā 3. kursa studente, un ir viena no līderēm ar 2. lielāko spēles laiku.
............... pg - Pace , MortonDOM
............... sg - SilarajaLAT, Harrison
............... sf - Jones , Hooten
............... pf - GimenoESP
............... c - DurojayeENG , GailiteLAT

Anete Šteinberga [statistika] - UTEP, NCAA
[msn]. Viduvēja komanda viduvējā konferencē. Pilsēta pie robežas ar Meksiku, kur pretī ir liela meksikāņu pilsēta : eksotika - daba, mentalitāte, narkokari... Aizdomas, ka pirmajā sezonā nespēlēs - tas pats gadījums, kas ar Eglīti : iepriekš spēlējusi kopā ar profesionālēm, par ko pienākas gada diskvalifikācija NCAA. 1. treniņā (15.10.09) tomēr piedalījās - foto : Brian Kanof , elpasotimes.com . Sezonas 2. pusē sāka spēlēt un uzreiz izvirzījās par vienu no līderēm.
............... pg - Hughes , Santiago
............... sg - Green , EglīteLAT
............... sf - Caldwell , TrukshaninaBLR , Guidry
............... pf - Williams , Milian
............... c - ŠteinbergaLAT , VītolaLAT

Laura Vētra - Fairfield, NCAA
[fairfieldstags]. Viduvēja komanda viduvējā konferencē. Iepriekšējā sezonā viņa spēlēja Teksasas amerikāņu vidusskolā, kur bija komandas kapteine ar 11.8 pts & 7.6 reb.

Kristīne Vītola [statistika] - UTEP, NCAA
[msn]. Viduvēja komanda viduvējā konferencē. Pilsēta pie robežas ar Meksiku, kur pretī ir liela meksikāņu pilsēta : eksotika - daba, mentalitāte, narkokari... Ļoti liela konkurence garajā galā. Vītola ir pati garākā, bet, atšķirībā no pārējām, viņa ir frešmene.
............... pg - Hughes , Santiago
............... sg - Green , EglīteLAT
............... sf - Caldwell , TrukshaninaBLR , Guidry
............... pf - Williams , Milian
............... c - ŠteinbergaLAT , VītolaLAT

Zane Tamane [statistika] - USK Praha, CZE & Euroleague
Salīdzinot ar pagāšsezonu, Čehijas čempiones pamatīgi pastiprinājušas garo galu. Centās Eirolīgā iekļūt 8niekā vai pat 4niekā! Tomēr cerības tika sagrautas jau grupu turnīrā...
............... pg - WhalenUSA , Bartonova
............... sg - MaltsiGRE , Bednarova
............... sf - LeDreanFRA , Elhotova , Peckova
............... pf - HoustonUSA , KublinaLAT
............... c - TamaneLAT , KiretaCRO