09.06.08 OKT 1.spēle : Latvija – Senegāla 94:34

pēc spēles :

fiba , delfiFoto , SENrecap , audioLR1 , delfiKreipāns , nra , diena , delfi , tvnet , esp , parsportu , rebkell , la , eDiena , espFoto , SENrecap&foto , parsportuFoto .

09.06.08 OKT 1.spēle : Latvija – Senegāla 94:34 , LTV7 tiešraide .

Pirms spēles. videoSENintervija , esp , delfi , nra , eDiena , sportaDiena . Bwin.com likme : Latvija – Senegāla 1.05 : 8.00 .

Jumtalapa : ļoti pārliecinoša uzvara diez vai ir gaidāma - redzot, ka viss notiek, Zvirgzdiņš laidīs laukumā otro ešelonu, lai pietaupītu līderes. Anete Jēkabsone : ”Nav jau tā, ka mēs par senegālietēm neko nezinam, tomēr video ir, kur viņas spēlē, - šorīt mēs skatījāmies. Agresīvas, labi..., labi..., es neteiktu, ka labi sedz, bet nu, tādas – garām rokām, daudz kļūdas viņas pieļauj, nav tik laba metienu precizitāte viņām” (5.jūn LTV1 Panorāmas sporta ziņas). Ainars Zvirgzdiņš : ”Aizvadījām pirmo treniņu, un varēja just, ka meitenēm ir sācies lielais stresiņš. Iepazinām zāli, vairāk metienu, drusku aizsardzība. Mēģinājām mazināt to stresu ar dažādiem vingrinājumiem” (8jūn rSWH Nedēļas sporta apskats). Anete Jēkabsone : "Spēlē noteikti jākrīt labāk nekā krita treniņā. Un tā arī būs. Mēs esam labā garastāvoklī un visas lielas optimistes" (8.jūn Parsportu.lv). Ainars Zvirgzdiņš : "Senegālietes ir atlētiskas, individuāli pietiekami meistarīgas un, par laimi, spēlē klasiskajā stilā ar diviem centriem. Jāuzspiež mums izdevīgs spēles stils. Mainīsim aizsardzības sistēmas, lai pretinieces visu laiku turētu stresā. Ja izdosies viņas izsist no līdzsvara, būs labi" (9.jūn Sporta Diena). Jumtalapa : Iepriekšējā reize, kad oficiālā spēlē Latvija uzvarēja ar vairāk kā divdesmit punktu pārsvaru bija 06.09.05. Ēriks Strauss : ”Nav jau smuki pirms kaujas vicināties ar dūrēm, bet, visticamāk, turnīra pirmais mačs latvietēm būs kā nopietna pārbaudes spēle pirms izšķirošajiem notikumiem” (6.jūn Nra.lv ). Māris Siliņš :Lielais sapnis par Pekinu” (7.jūn Latvijas Avīze). Anete Jēkabsone : ”Visas izlases ir izmitinātas vienā viesnīcā, kas atrodas pāris kilometrus no Madrides centra. Komandas līderēm ir ierādīti vienvietīgie, ber pārējām - divvietīgie numuri. Madridē jau bija divi treniņi, taču ne spēļu zālē. To iemēģināsim svētdien un piešausim grozus. Komandā ir labs un veselīgs noskaņojums. Satikām arī mūsu pirmās pretinieces senegālietes. Vismaz auguma ziņā mums noteikti būs pārsvars. Esmu pārliecināta, tāds būs arī spēlē un uz tablo” (7.jūn Parsportu.lv). Ainars Zvirgzdiņš : “Ar optimismu skatos uz OKT mūsu pirmo spēli pret Senegālu. Es meitenēm saku, ka mums ir jāuzspiež sava spēle, un ja mēs uzspiedīsim, tad būs pozitīvs rezultāts” (1.jūn rSWH Nedēļas sporta apskats). Anete Jēkabsone : ”Šobrīd viss iet uz to, lai OKT būtu veiksmīgs. Gaidām to pirmdienu” (5.jūn LR 1 Sporta ziņas). +7.jūn esp.

Senegālas eventuālais starta piecinieks :

pg-D.Diouf , sg-Sal.Diatta , sf-A.Traore , pf-B.Diouf , c-J.Senghor .

maiņas : pg-Dieng , sf-A.Gueye .

[skat. plašāk par spēlētājām – sezonas statistika u.c.]

Senegāla

Latvijas pirmā pretiniece OKT 2008

Jumtalapas materiāls par Latvijas pretiniecēm

Jumtalapa izspēlē OKT

08.06.08 Senegālas izlasē traumas dēļ nomainīta trešā pointgārde (Nene Diame), vietā 12niekā nāk klāt Sabelle Diatta [senebasket.com].

06.06.08 Senegālas izlase izlido uz Madridi.

05.06.08 Senegāla nosauc12nieku [tulkojums]

Komentāros interesanta prognoze : Sénégal 25-90 Léttonie , Sénégal 35-76 Japon. :)

šādu izlasi Latvija uzvarēs bez īpašas piepūles

04.06.08 Senegālas izlases 14 aktuālās kandidātes [tulkojums]

Nav : Astou Ndiaye (beigusi karjeru), Ndeye Ndiaye (atrodas ASV ar administratīvām problēmēm), Astou Traore (pēc iespaidīgas sezonas SpānijāII iztaisīja operāciju) – tās bija stabilas pamatpiecinieka spēlētājas, arī Adama Diakhate kaut kur pazudusi (17 gadu vecumā 2000.gada OS viņa bija viena no līderēm). Šobrīd garais gals Senegālai vispār nav, - pf B.Diouf & c Senghor pievienosies pēdējā brīdī.

Senegālas treneris : ”Latvija ir gara, spēlē ļoti mobili, ir lieliskas prasmes un ļoti spēcīga taktiskajā ziņā; savukārt Japāna ir augumā maza, spēlē ļoti dzīvīgu basketbolu, prasmes ir virs vidējā.

03.06.08 Intervija ar Senegālas treneri [tulkojums].

01.-07.06.08 Pārbaudes turnīrs Mali galvaspilsētā Bamako

Piedalās no pašmāju spēlētājām sastādīta Senegālas izlase. Sākotnēji Senegāla gribēja sūtīt pamatspēkus, tomēr Mali pēdējā brīdī sadomāja taisīt plašāku turnīru, kas Senegālai vairs nebija izdevīgi.

Vienīgā un pēdējā pārbaudes spēle

31.05.08 Dakāra : Senegāla - California 63:65 CALrecap , SENrecap .

California komandas direktores blogs : ”Spēle sākās ar 45 min nokavēšanos [reti kurš afrikānis skatās pulkstenī :)]; arēna bija diezgan labā stāvoklī; 300 skatītāji; rezultātu rakstīja uz tāfeles; spēles laiku uzņēma ar cell phone; man bija vajadzīgas kādas 15 min, lai saprastu, kā darbojas spēles pulkstenis; 24sek pulkstenis nebija, tā vietā bija cilvēks, kurš pie mega phone kliedza laiku; šim lieliskajam instrumentam bija sirēna, kura neslēdzās ārā, tāpēc to nācās izslēgt pavisam, jo citādi mēs nedzirdējām laika kliegšanu.” Pēdējā ceturtdaļā California atspēlēja 8 punktu deficītu, izdevās noturēt Senegālu sausā aptuveni 6 pēdējās minūtes. +Fotogalerija : redzams arī darbinieks pie rezultāta tāfeles :) .

30.05.08 Astou Ndiaye oficiāli paziņo, ka beidz karjeru... [tulkojums]

29.05.08 Senegāla netika uz treniņnometni Francijā, jo problēmas ar vīzām! [tulkojums]

Izlases pamatC Ndeye Ndiaye joprojām atrodas ASV, jo problēmas ar biļetes apmaksu...

21.05.08 Šovakar Senegāla plāno ierasties Francijas pilsētā Lensā uz treniņnometni, kuras ietvaros spēlēs četras pārbaudes spēles ar Francijas nevirslīgas klubiem, savukārt no 31.maija līdz 2.jūnijam Senegāla spēlēs pārbaudes turnīrā Mali galvaspilsētā Bamako (senebasket.com).

[franču] beidzot nosauktas Senegālas izlases kandidātes, bez Astou Ndiaye

Senegālas izlases eventuālais 10nieks [+Jumtalapas materiāls]

pg - D.Diouf / Dieng

sg - As.Traore / Sal.Diatta

sf - Ay.Traore / Diakhate / Gueye

pf - B.Diouf /

c - N.Ndiaye / Senghor

Pārējās franču materiālā nosauktās nepretendē uz būtisku lomu. B.Diouf & Senghor pievienosies pēdējā brīdī, jo ir aizņemtas Francijas NF1 final four līdz pat 1.jūnijam. Nav saprotams, kur sezonas otrajā pusē spēlēja Ay.Traore. Astou Ndiaye nav, līdz ar to Senegālas izredzes uzvarēt kaut vienā spēlē OKT pamatīgi sarūk. Senegāliešu komentāros teikts, ka Astou Ndiaye ir savainojums, un viņa nopietni apsver beigt karjeru. PF Astou Ndiaye – viņas dēļ Ieva Kubliņa 2004.gadā netika WNBA, jo Astou Ndiaye kā agrākā zvaigzne tika paņemta bez ne vienas pārbaudes spēles un pēdējā liekā izrādījās mūsējā meitene. Spējusi atgriezties basketbolā pēc trīņu (!!!) radīšanas [trīņu bilde] – piedzima aprīlī, atsāka spēlēt jūlijā, bet septembrī kļuva par WNBA 2003.gada čempioni [savulaik Helen Darling arī atgriezās pēc trīņiem, Jeļena Baranova pagāšpavasar atgriezās pēc dvīņiem, bet Lisa Leslie šoruden atgriezās pēc ķeizargrieziena]. Spēlēja Rīgā 05.12.07. Visu laiku vienīgā senegāliete, kura ir spēlējusi WNBA [statistika].

---

15.05.08 Senegālas izlases kandidāte Jeanne Senghor : Latvija ir mūsu OKT grupas favorīte.

”Par Japānas basketbolu es neko nezinu. Tarbes klubā esmu spēlējusi kopā ar Latvijas basketbolisti Guntu Baško. Francijā spēlējo(u)šās latvietes nav tik iespaidīgas kā tiek runāts, no viņām nav jābaidās, viņas ir tādas pašas basketbolistes kā mēs. Spēlēs nevis uzvārdi, bet gan spēlētājas. Ja spēlēsim labi, tad mēs kvalificēsimies Olimpiskajām spēlēm.” avots : senebasket.com

10.04.08

Pirms 3 nedēļām apstiprinātais

Senegālas izlases galvenais treneris Moustapha Gaye :

tādas komandas kā Latvija ir grandi(aps.sn)

18.03.08

Jaunapstiprinātais

Senegālas izlases galvenais treneris Moustapha Gaye :

par Latvijas izlasi es neko daudz nezinu, bet Japāna ir sarežģīta pretiniece(fiba.com)

07.03.08 Senegālas izlases galvenais treneris Magette Diop tikko ir atkāpies no amata. ”Mūsu uzdevums bija uzvarēt ĀČ-2007. Tomēr finālā mēs zaudējām pret Mali. Tā bija izgāšanās. OKT-2008 Senegālai jāuzvar grupu, lai būtu labas cerības tikt uz OS.” Jaunais treneris būs zināms tuvākajā laikā. (senebasket.com)

---