11.06.08 OKT 2.spēle : Latvija – Japāna 83:69

pēc spēles :

fiba , audioLR1 , videoFIBAkubliņa , nraVāks , nra , delfi , tvnet , esp , JAPrecap , parsportu , rebkell , la , diena , eDiena , espFoto , delfiFoto .

11.06.08 OKT 2.spēle : Latvija – Japāna 83:69 , LTV7 tiešraide .

Pirms spēles. esp , la , nra , diena , eDiena . Bwin.com likme : Latvija – Japāna 1.02 : 10.00 .

Jumtalapa : ”Kā noturēt japāņu ātrās tālmetējas zem 50%? Ja šis jautājums tiks atbildēts pozitīvi, tad uzvara būs mūsējā!”

VIDEO : Japānietes vicina dūres (9.jūn Fiba.com). Japāniešu fani Madridē (10.jūn esp). Ainārs Čukste : ”Japāna cenšas demonstrēt ātru un netradicionālu basketbolu, brīžam uz trīspunktu līnijas ir pat visas piecas spēlētājas, taču patiesībā viņām jau nav citu iespēju. Mums ir jāuzvar” (6.jūn Latvijas Avīze). Ieva Tāre : "Visas piecas japānietes spēlē ap trīspunktu līniju. Visas var aiziet garām savai sedzējai, visas met trīspunktniekus no astoņiem deviņiem metriem. Eiropā neviens tā nespēlē" (9.jūn Sporta Diena). Anete Jēkabsone : ”Pret Japānu būs daudz grūtāk spēlēt nekā pret Senegālu. Japānietes ir ļoti ātras un izmanto katru izdevību, lai mestu trīspunktu metienus ar ļoti augstu precizitāti, galvenais būs viņas nosegt” (5.jūn LTV1 Panorāmas sporta ziņas). Anete Jēkabsone : ”Galvenais būs aizsardzība, neļaut viņām ieskrieties un sajust spēli” (10.jūn Parsportu.lv). Ainars Zvirgzdiņš : ”Par Japānu mums ir pietiekami daudz informācijas un laika, lai sagatavotu pareizo aizsardzību un pareizo uzbrukumu” (5.jūn LTV1 Panorāmas sporta ziņas). Ainars Zvirgzdiņš : ”Yuko Oga ir viena no līderēm, viņa patiešām ir ļoti ātra, komandas motors un smadzenes. Es meitenēm saku, ka mums ir jāuzspiež sava spēle, un ja mēs uzspiedīsim, tad būs pozitīvs rezultāts” (1.jūn rSWH Nedēļas sporta apskats).

Japānas eventuālais starta piecinieks :

pg-Oga , sg-Tanaka , sf-Yano , pf-Mitani , c-Koiso(exHamaguchi) .

maiņas : sg-Ishikawa , sf-Yashiro .

[skat. plašāk par spēlētājām – sezonas statistika u.c.]

Japāna

Latvijas bīstamākā pretiniece OKT 2008

Jumtalapas materiāls par pretiniecēm

Jumtalapa izspēlē OKT

10.06.08 OKT 1.spēle : Japāna – Senegāla 71:69

04.06.08 pārbaudes spēle (Spānijā) : statsLIVE : Japāna - Argentīna 60:55-.pdf(28:23) [Koiso = exHamaguchi]

03.06.08 pārbaudes spēle (Spānijā) : Japāna – Ķīna 70:91-.pdf(32:33)

03.06.08 Yuko Oga pievienojas Japānas izlasei [+raksta tulkojums uz divām lapām : 1 , 2]

02.06.08 Ainars Zvirgzdiņš par Ogu : ”Tā ir viena no līderēm, viņa patiešām ir ļoti ātra, komandas motors un smadzenes” (radio SWH Nedēļas sporta apskats)

01.06.08 Pēc video noskatīšanās. Spānija visu laiku spieda uz groza apakšu (ja izdodas tur iespēlēt vai ieskriet, tad 2 punkti neizbēgami). Sākumā ļāva Japānai mest tālos (pirmajā puslaikā 6/12), otrajā puslaikā sāka segt, un tad vairs tik viegli nekrita. 2.jūnijā piebrauks Oga, un tad tā būs pavisam cita Japāna…

01.06.08 pārbaudes spēle (Spānijā) : videoLIVE : JapānaSpānija 60:89-.pdf(38:43) [Koiso = exHamaguchi]

31.05.08 pārbaudes spēle (Spānijā) : JapānaJaunzēlande 71:67(34:33) NZLrecap , JAPrecap .

30.05.08 Info, ka balkrievi atsūtījuši Japānas jaunākos ierakstus, nav pareiza. Īstenībā esot tikai kaut kādi gadu veci ieraksti.

27.05.08 pārbaudes spēle (Spānijā) : Japāna – Angola 80:67(49:35) JAPrecap .

Spēles iznākumu jau 1.ceturtdaļā izšķīrusi Ryoko Yano ar tālajiem metieniem, Japānai bijis daudz kļūdu aizsardzībā un 80% precizitāte no ārienes.

26.05.08 Japānas izlases kopbildes : ar Ogu , bez Ogas .

26.05.08 Pamatīgs japāņu raksts [tulkojums]

24.05.08 Japāna izlido uz Madridi ar tikai vienu domu – biļete uz Pekinu [tulkojums]

Pārbaudes spēles : 27.maijs vs Angola, 31.maijs vs Jaunzēlande, 1.jūnijs vs Spānija, 3.jūnijs vs Ķīna, 4.jūnijs vs Spānija.

Yuko Oga pievienosies 2.jūnijā.

18.05.08 Japāna nosauc 12nieku -.pdf

Yuko Aizawa, Yuko Oga, Asami Yoshida, Mayumi Funabiki, Sachiko Ishikawa, Rika Tanaka, Ryoko Yano, Ryoko Utsumi, Al Mitani, Naomi Yashiro, Noriko Hamaguchi, Yamada Kumiko. +Jumtalapas materiāls.

Yuko Oga steigsies palīgā Japānas izlasei vai nu pēc 31.maija vai nu pēc 3.jūnija WNBA spēles.

VIDEOPREZENTĀCIJA : Yuko Oga .

18.05.08 Japāna pārbaudes spēlē Tokijā uzvar Lietuvu 66:63 recap

var tikai iztēloties, kādas summas Japāna iegrūda Lietuvai, lai nopirktu šitādu draudzību…

+Druskininku protokoli .

17.05.08 Japāņu Oga debitē WNBA ar 4 punktiem, bet Candace Parker debitē ar 34 (!) [.com koveridžs]

16.05.08 par 80 % japāņu Oga nespēlēs OKT pret Latviju

Tikko Phoenix Mercury atšuva Lewis & Carter. Līdz ar to uz 12 (11+1) vietām pretendē vairs tikai 13, turklāt 1 liekā tiks meklēta starp garajām, jo ārējā līnijā vienkārši vairs nav, ko atlaist. No atlikušajām garajām trijām ir cietie līgumi, tiek prognozēts, ka 2008.gada drafta pirmajā kārtā izvēlētā Pringle sezonu sāks no rezerves listes, jo viņai ir neliela trauma, līdz ar to būs jāizvēlas starp B.Smith un Crockett.

Phoenix Mercury apbrīnojami precīzi spēlētājas atšuj pēc Jumtalapas plāna, saskaņā ar kuru pēdējai liekai jābūt Crockett (garajā galā vajadzīga vismaz kāda baltā, turklāt Smith ir garāka par Crockett, un viena undersized pf tur jau ir).

Phoenix Mercury eventuālais sastāvs 2008

pg – Miller , Derevjanik , Oga

sg – Pondexter , Quigley

sf – Taurasi , Mazzante

pf – B.Smith , Willingham

c – T.Smith , Farris [+Pringle]

Bet vēl pastāv mazas iespējas, ka Oga atprasās uz izlasi OKT, vai ka WNBA sezonas sākumā viņu atlaiž, tāpēc ir tikai 80 % nevis 95 %.

13.05.08 Phoeniz mercury treneris ļoti slavē Ogu [eastvalleytribune]

12.05.08 Jumtalapai gandrīz sirdsklape piemetās šorīt ieejot .com

Cenzēts! Japāņu Oga nav svaigākajā protokolā, rīta agrumā pat pie DNP nebija, bet uz pusdienlaiku tomēr parādījās! No rīta bija diezgan drūmi... Par laimi pēc tam izdevās atrast Ogas oficiālo lapu, kur viņa skaidro, ka radušās problēmas ar vīzu, kas jau tuvākajā laikā tiks atrisinātas. Ogas lapā redzams, ka visas viņas domas ir tikai ap WNBA, par izlasi viņa nedomā. Olimpiskās spēlēs viņa piedalījās jau 2004.gadā, un tagad varbūt ir viņas vienīgā reālā iespēja tikt WNBA. Šobrīd situācija ir visai nelāga. 14.maijā Mercury apcirps sastāvu līdz 12 spēlētājām, bet WNBA sezonu Mercury sāks 17.maijā.

Latvija nevēlas Ogu satikt OKT.

07.05.08 Ainars Zvirgzdiņš par Jāpānas īso poverforvardi : "pretī jāliek ātra, kustīga spēlētāja, kas varēs aizsardzībā viņai tikt līdz, iespējams, tā varētu būt Ieva Tāre, ceru arī uz Aiju Putniņu" (avots: diena.lv).

07.05.08 Ogas galvenā konkurente tiek aizmainīta uz New York Liberty. Skaidrs, ka Phoenix Mercury ar 4 pointgārdēm ir par daudz, tāpēc no kādas bija jāatbrīvojas, liekā atradās Michell. Un tas nozīmē, ka tagad Yuko Oga jau ļoti droši dodas pretī WNBA 2008.gada sezonai un arī prom no izlases... Rebkell.net ir lasāms, ka Mercury treneris WNBA ofsezonā esot bijis Japānā, kur noskatījis to japāņu Ogu.

03.-07.05.08 Japāna pirmās pārbaudes spēles pret Lietuvu 1:3 [protokoli] +Scores , Recaps , Pics . Arī pirmā spēle patiesībā bija pret Lietuvas izlasi, kas ir komplektēta no Lietuvā spēlējošajām, mīnus Streimikyte, plus Sulciute & Razmaite no Itālijas. Ainars Zvirgzdiņš : ”mums neizdosies redzēt šīs spēles, jo tās notiek aiz slēgtām durvīm, un Japāna tur nelaiž nepiederošas personas” (avots: LETA), bet tribīnēs gan ir redzamas arī ”nepiederošas personas” – te vajadzēja rīkoties nekaunīgāk... Japāņu trešās dienas reportāžā kā Baltijas valstis ir nosauktas Lietuva, Latvija, Baltkrievija, kur kopā dzīvo 337 miljoni cilvēki. :)

04.05.08 Āzijas labākā pointgārde Yuko Oga cienīgi debitē WNBA treniņnometnē

Phoenix Mercury pointgārdes pirmajā pārbaudes spēlē

J.Derevjanik : 14min 4p 6ab 4rp 2kļ

Y.Oga : 13min 8p 2ab 0rp 0kļ Ogas bildes no spēles : 1 , 2 , 3 .

L.Mitchell : 13min 6p 0ab 2rp 4kļ (šogad viņu paņēma drafta otrajā kārtā)

K.Miller tiek gaidīta no Krievijas (varbūt tik drīz nebūs, jo it kā taisās piedalīties Krievijas izlases treniņnometnē).

Pēc spēles rebkelieši slavē Ogu par labu spēli, un prāto, ko darīt, ja ir 4 labas pointgārdes. Pirms spēles Mercury treneris Mitchell slavēja drusku vairāk nekā Ogu (Mitchell ir ļoti iespaidīga rp statistika NCAA), Mercury treneris Mitchell salīdzina ar Stīvu Nešu. Viens rebkelietis prognozē, ka WNBA sezonas sākumā Oga varētu tikt iekļauta rezerves listē (un tas nozīmētu, ka Oga izlasei OKT nepalīdzēs).

30.04.08 Japānas izlase dodas uz Eiropu. Maija sākumā Japāna būs Lietuvā, kur vispirms spēlēs ar TEO un pēc tam trīs reizes - ar Lietuvas izlasi Druskininkos, 9.maijā japānietes atgriezīsies Japānā, kur 18.maijā ir ieplānota spēle ar to pašu Lietuvu. Tā kā draudzība ar Lietuvu tiek organizēta pilnā sparā. Tātad no lietuviešiem Japāna dabūs veselu lērumu ar Latvijas videokasetēm. Ar domu par Latviju ir labi trenēties tieši pret Lietuvu.

29.04.08 Japānas izlases koveridža tulkojums ar Video [noderēs flash player]

P.S. Mikiko Hagiwara (tagadējās izlases galvenā trenera asistente) ir vienīgā japāniete, kura spēlējusi WNBA (1997-8).

26.04.08 Ja Yuko Oga netiks WNBA, tad Latvijai būs lielas problēmas. Ātra un precīza ārējā līnija ar ekstraklases pg + garajā galā lieliskās Hamaguchi & Yamada – tik labs sastāvs Japānai nav bijis pat 2004.gada olimpiskajās spēlēs. Mūsu ārējās līnijas spēlētājām (it sevišķi Tārei & Baško) būs visai pagrūti tikt viņām līdzi, bet ja izlaidīs kādas ātrākas, tad pazudīs uzbrukums. Kā nosegt ātrās japānietes?

24.04.08 Ainars Zvirgzdiņš : "OKT mums būs darīšana ar Japānas izlasi, kuru veido ne visai garas, toties ļoti ātras basketbolistes. Neviena Eiropas izlase tādā stilā nespēlē, tāpēc mums būs lietderīgi aizvadīt treniņspēles ar zēnu komandām, īpaši palūdzot modelēt japānietēm raksturīgu taktiku" (avots : diena.lv).

21.04.08 Yuko Oga ir Phoenix Mercury treniņnometnē, un turienes treneris izsakās par viņu kā par vienu no cerīgākajām jaunajām, esot ļoti ātra, protot atbrīvoties no pretspēlētājām, tādējādi dabūjot brīvus metienus.

14.04.08 Yuko Oga izlido uz ASV.

01.04.08 Sākas Japānas izlases treniņnometne.

Pirmās dienas reportāžas tulkojumi : mešana ar augstu precizitāti no ārienes ir mūsu atslēga”, hochi.yomiuri , sportsnavi.yahoo . Izlases ģenerālsponsors ir JOMO – tas pats, kas sponsorē klubu, kurā ir izlases galvenais treneris un vairākas izlases kandidātes. Izlases treniņnometnē ir arī teiksmainās veterānes Ryoko Yano & Noriko Hamaguchi, kuras iepriekš bija beigušas karjeru izlasē.

06.03.08 Āzijas labākā pointgārde Yuko Oga noslēgusi līgumu par piedalīšanos WNBA čempionvienības Phoenix Mercury pirmssezonas treniņnometnē [angļu]. Interesanti, ka par šo notikumu JOMO Sunflowers mājas lapas publicētajā preses konferencē nav neviena vārda par to, kā tas ietekmēs viņas dalību Japānas izlasē!

05.03.08 Japāna nosauc izlases 17 kandidātes : teju visas labākās (nav Noriko Sakakibara), ir arī Rika Tanaka, Ryoko Yano & Noriko Hamaguchi no līgas All Stars piecinieka, kuras pēdējos gados izlasē nebija spēlējušas. Japānas izlase sāks gatavoties no 1.aprīļa.

21.02.08 Āzijas labākā pointgārde Yuko Oga ir atzīta par Japānas līgas MVP [angļu] + CV & video , statistika līgā . Domājams, ka jūnijā viņa mums sagādās lielas problēmas. Šodien ir sākusies Japānas līgas finālsērija, pirmajā spēlē JOMO Sunflowers zaudēja Fujitsu Red Wave komandai [angļu koveridžs].

---