Aigars Nerips - labākais pašmāju variants

08.12.11

Daudzi protestē pret Neripa virzīšanu uz Sieviešu izlases galvenā trenera amatu. Padsmitās vietas ar jauniešu izlasēm, nekas spīdošs Eirolīgā, spēlētājas tādu negribēs, tas ir solis atpakaļ, TOPizlasei vajag labāku speciālistu, u.t.t.

Augstas klases ārzemnieks George Dikeoulakos (par kuru tāpat daudzi nebija sajūsmā) atteicās no Latvijas Sieviešu izlases turpmākas trenēšanas, jo :
.......... - vairākām pieredzējušajām basketbolistēm
vairs nav motivācijas turpināt spēlēt izlasē;
.......... - nav pienācīga līmeņa jaunās spēlētājas,
kuras varētu stāties aizgājēju vietā.

Pēc minētā ārzemnieka atkāpšanās bija viena vidointervija, kurā pļāpīgā Liene Jansone stāstīja, ka spēlētājas labāk gribētu pašmāju treneri, kaut vai ne tik kvalificētu, toties savu.

Tas laiks ir pagājis, kad 2005. gadā spēcīgā un perspektīvā Sieviešu izlase varēja atļauties drosmīgi rakstīt vēstuli un prasīt labāku treneri. 2004.-2011. ziedu laiki nu jau ir vēsture. 2012. gada izlase visai droši nebūs ne spēcīga, ne perspektīva. Tagad jāpieņem to, kas ir.

Jāatzīmē, ka Nerips var pierunāt no izlases aizgājošo kapteini atgriezties. Ja Gunta Baško visu šo sezonu spēlēs Neripa vadītajā TTT, tad izlase kā reiz būs ideāla vieta, kur pierādīt, ka viņa joprojām ir pietiekami noderīga spēlētāja, lai nākamsezon tiktu kādā labā klubā.

Ja 2012. gada Sieviešu izlasē būs Baško, tad uz kāroto kvalificēšanos finālturnīram varēsim raudzīties ar daudz cerīgāku skatu.

Labi, ka ir Aigars Nerips. Citu variantu nav.