Olimpiskā realitāte līdz 16.06.2008


15.06.08 Latvija izcīna 1. vietu OKT

#1 Latvija 3-0 +132 (labi – brīnišķīga izloze, tomēr sagraut arī ir jāmāk)

#2 Čehija 3-0 +66 (Čehija-Japāna +12, Latvija-Japāna +13, - tā kā viss godīgi)

#3 Spānija 2-1 +82

#4 Baltkrievija 2-1 +13

-------------------------------------------

#5 Brazīlija 4-1 +…


13.06.08 OKT 3.spēle : Latvija – Angola 83:69

12.06.08 Iziane sastrīdējās ar treneri un BRA-BLR otrajā puslaikā atteicās doties laukumā, rezultāts 79:86. Iziane padzīta no izlases.

12.06.08 Pirms OKT ceturtdaļfināliem.

Pagaidām viss notiek saskaņā ar 17.jan Jumtalapas plānu (ja neskaita Angolas nekaunību). Visgrūtāk prognozējamais ceturtdaļfināls ir Spānija-Kuba. Interesanti, ka pēdējos gados savā starpā nav spēlējušas. Joprojām gribās ticēt kubiešu uzvarai. Kubas treneris : ”Mēs atradīsim veidu, kā tikt uz Olimpiskajām spēlēm” (11.jūn Prodep.com). Interesanti varētu būt arī ceturtdaļfinālā Čehija-Japāna. Kā pārgarās un smagnējās favorītes tiks galā ar hiperdzīvīgajām japānietēm, ja pat mūsējām tur bija lielas grūtības? Ceturtdaļfināls Brazīlija-Baltkrievija dramatiski kontrastē ar mūsu maigo variantu. Ceturtdaļfinālam Latvija-Angola ir formāls raksturs, tomēr priekš mums tas ir pietiekoši emocionāls.

11.06.08 OKT 2.spēle : Latvija – Japāna 83:69

09.06.08 OKT 1.spēle : Latvija – Senegāla 94:34

08.06.08 Pirms OKT

Spānija. Anna Montanana : ”No OKT uz Pekinu tiks Čehija, Latvija, Baltkrievija, Spānija, Brazīlija” (prodep.com). Pārbaudes spēlēs Spānija parādīja negaidīti pārliecinošu sniegumu, turklāt ar vai bez Valdemoro, un turklāt ar trim tīneidžerēm sastāvā! Brazīlija. Nesen kurvīšus iedeva divas svarīgas spēlētājas – Adriana & Erika. Sevišķi smags trieciens ir Brazīlijas garajam galam, jo teiksmainā Erika tika plānota kā atslēgas spēlētāja Spānijas sakaušanai. Turklāt ņemot vērā arī Spānijas spēli pārbaudes mačos, priekšroka tomēr ir dodama Spānijai. Čehija. Izlases ģenerālmenedžeris : ”Es nevēlos runāt par Angolu, būtu kauns zaudēt afrikāņu komandai. Argentīna ir sarežģīta pretiniece, bet noteikti uzvarama. Pēc tam pretī nāks Latvija vai Japāna, abas šīs izlases mums ir pa spēkam uzvarēt”. Čehijas pēdējās pārbaudes spēles : vs Jaunzēlande 73:46 & 73:51 , vs Ķīna 59:54 & 67:76 , vs Baltkrievija 53:70 & 74:46 . Fidži : pirms izlidošanas uz Madridi bija uz pieņemšanu pie valsts prezidenta un premjera, izlases treneris :we can beat Brazil in the opening game”. Baltkrievija : pressball.by svaigākais raksts. Kuba : teiksmainajai Yakelin Plutin bija salauzts elkonis (ar bumbu darboties sāka tikai no 26.maija, treneris sola – OKT spēlēs), 5.jūnijā pēdējā pārbaudes spēle vs Angola 78:53 (Plutin jau spēlēja un iemeta 12p), ja Plutin viss būs kārtībā, tad Baltkrievijai jākrīt. Senegāla , Japāna , Argentīna : mūsu OKT pretinieces. +basquetebol prezentācija.

22.05.08 pārbaudes spēles : SpānijaČehija : 70:51 & 75:57 .

17.05.08 Ziņas no OKT dalībniecēm

Spānija. Izlases vilcēja Amaya Valdemoro šosezon no 44 spēlēm ir nospēlējusi tikai 30. Igors Grudins pēc sezonas : ”Valdomoro ir teicama baskebosliste, bet ļoti nomocīta ar traumām” (newizv.ru). Bet ja nu OKT Spānija izšķirošajā 5.spēlē tiksies ar Baltkrieviju, un ja Valdemoro nevarēs palīdzēt, ko tad? Spānijas izlases galvenais treneris ar savu Arranz-Burgos Spānijas līgā palika pēdējā vietā un izkrita uz zemāku līgu. Atkal izlases treniņnometnē nav Marta Fernandez, kura ir pietiekami veselai, lai šobrīd gatavotos kaut kādām sacensībām Katalonijas izlasē... Izlasē nav Marta Zurro, kura traumas dēļ visu sezonu nav spēlējusi. Paņemtas supertalantīgās 19gadnieces Torrens & Abalde, bet viņas līdz šim nekad nav bijušas pieaugušās Spānijas izlases treniņnometnē. Vienīgais pluss – ļoti progresējusi Anna Montanana.

Spānijas eventuālais 10nieks

pg – Aguilar , Martinez

sg – Palau , Sanchez

sf – Valdemoro , Torrens

pf – Montanana , Abalde

c – Pascua , Lima

Baltkrievija. Ļoti smaga OKT izloze. Jumtalapa prognozē, ka lai tiktu uz OS, Baltkrievijai OKT izšķirošajā 5.spēlē būs jāuzvar Spāniju (ja nav Valdemoro, tad tas ir droši realizējams). Izskatās, ka Svetlana Volnaya taisās izlaist šo pasākumu... +Svaigākā intervija ar izlases galveno treneri un spēlētājām.

Baltkrievijas eventuālais 10nieks

pg – Marchanka , Podabed

sg – Volnaya (?) , Masilionene

sf – Snytsyna , Troina

pf – Veremeenko , Trafimava

c – Leuchanka , Kress

Kuba. Fizkultūra ļoti augstā līmenī, spēlētājas ir pļaujas vecumā, gatavošanās ļoti vērienīga. Plutin+Boulet varētu būt OKT labākais garā gala pāris. OS bez Kubas – tas nebūtu nopietni. Mīnuss – maz vajadzīgā līmeņa spēlētājas (ja OKT lieta nonāks līdz 5.spēlei, var patraucēt nogurums).

Kubas eventuālais 8nieks

pg – Gelis

sg – Avila , Amargo

sf – Soria , Fernandez

pf – Plutin

c – Boulet

Brazīlija. Trīs spēlētājas (Iziane, Erika, Kelly) taisās iesākt sezonu WNBA, un izlasei pievienoties dažas dienas pirms OKT, tas ir liels mīnuss.

Kubas eventuālais 9nieks

pg – Adriana , Klaudia

sg – Micaela , Karen

sf – Iziane

pf – Ega , Kelly

c – Erika , Graziane

Taivāna. Spēlētājas ir ļoti maza auguma, kopā spēlē visu laiku, spiež uz ātrumu un saspēlētību. Mēģinās iekost baltkrievietēm, kas nekad ar aziātēm nav spēlējušas. Izlase sāka gatavoties jau no 1.marta. Spēlēs pārbaudes ar austrālietēm no 22.maija.

Fidži. Te nav ko runāt. Ļoti nepaveicās ar grupu, izpildīs peramo meiteņu lomu.

Čehija. Kandidātes. Pārbaudes spēles. Ar šo izlasi OKT nevēlas tikties neviena komanda.

+paliek spēkā Jumtalapas OKT 2008 izspēle

---

27.04.08 Jumtalapa iebrūk Japānā un atmasko Latvijas bīstamāko pretinieci OKT 2008

26.04.08 Ķīna negaidīti triumfē turnīrā, kur spēlēja ASV, Austrālija, Ķīna, Kuba, u.c. : rezultāti , fiba .

24.03.08 Argentīnas speciālista & Jumtalapas viedoklis par iespējām kvalificēties OS

17.04.08 Iziane (droši vien apvainojusies uz Čuksti) : no OKT kvalificēsies bra, esp, cub, blr, cze (avots : prodep)

10.04.08 ASV izlasei tuvojas iespaidīgs papildinājums : WNBA draft 2008

09.04.08 Amerikāniete Becky Hammon spēlēs Krievijas izlasē OS 2008

18.03.08 ASV izlase sāk gatavošanos [grafiks , sastāvs]

Interesanti, ka treniņnometnē ir Katie Douglas [fotogalerija] – tas nozīmē, ka pēc nesekmīgā mēģinājuma dabūt lietuviešu pasi, viņa ir izlēmusi OS pārstāvēt amerikāņu karogu. It kā lēnām tiekot gatavota arī Tamika Catchings, kurai bija ļoti smaga trauma (ahileja cīpslas sarāvums), tomēr kaut kā neticās, ka viņa paspēs atgūt tādu kondīciju, lai varētu konkurēt ar pārējām, it sevišķi ar Katie Douglas.

Jumtalapas OS galvenās favorītes : #1 ASV , #2 Krievija (ja būs Hammon), #3 Austrālija , #4 Ķīna .

Jumtalapas ASV projekts

PG Bird / Whalen

SG Smith / Pondexter

SF Taurasi / Douglas / Augustus

PF Thompson / Parker / Milton-Jones

C Leslie / Fowles

14.03.08 Kuba – BrazīlijaII 3:1 (73:44 , 80:81 , 76:65 , 73:58) no pamatpiecinieka Kubai nespēlēja Plutin & Avila.

11.03.08 Pirmā pārbaudes spēle : Kuba – BrazīlijaII 73:44 Boulet 16 , Amargo 15 , Noublet 15 ; Karen 11.

10.03.08 Šodien sākas gatavošanās OKT 2008

Brazīlija & Kuba. 10.-14. martā Havannā notiek Brazīlijas un Kubas pārbaudes spēļu sērija. Brazīlijas izlase tā ir visai nosacīta, jo reālas kandidātes var saskatīt tikai divas (Karen & Chuca), arī Rīgā pabijusī Karina tur piedalīsies :), savukārt Kuba, kā ierasts, droši vien ir tuvu labākajam sastāvam.

Argentīna. Izlases vietējām kandidātēm 1.-9.martā jau ir bijusi pirmā kopā sanākšana, nākamās treniņnometnes : 29.marts-3.aprīlis, 3.-6.maijs, 14.-21.maijs. Notiek pārrunas par pārbaudes spēļu sēriju ar Čīli. Būšot arī spēles ar Argentīnas vīriešu komandām. 23.-29.maijā Ekvadorā notiks Dienvidamerikas spēles, uz kurām vēl nav izsūtīti ielūgumi, jo Ekvadorā pašlaik ir politiski militārs saspīlējums. Sarunāts četru valstu turnīrs Spānijā īsi pirms OKT. Esot labas cerības savākt visas labākās, tomēr Eiropā spēlējošās varēs pievienoties tikai tad, kad būs beigušās spēles klubos, turklāt ne visas ”eiropietes” tiks ņemtas, jo priekšroka būšot tām, kuras būs izgājušas pilnu sagatavošanos. ( avoti : pbf.blogspot.com , lasgigantes.com.ar , pickandroll.com.ar ).

09.03.08 Austrālija nosauc kandidātes 2008

07.03.08 OKT pretinieces : Senegālas treneris atkāpies. Japāna nosauc kandidātes , Yuko Oga uz WNBA?

17.02.08 Baltkrievijas izlases jaunā ģenerālmenedžere : ”Радует, что нелегкую жеребьевку олимпийской квалификации девчонки приняли, простите за каламбур, с олимпийским спокойствием. Я разговаривала с каждой, с некоторыми встречалась лично, посещая матчи в Польше, России и Литве, и меня приятно поразило то, что соперников, очень грозных и маститых, мы не боимся и готовы дать бой: что кубинкам в группе, что испанкам или бразильянкам на следующем этапе отбора. Растет наш авторитет. Например, россиянки захотели провести спарринги перед Пекином именно с белорусской командой. И в июле болельщики смогут увидеть чемпионок Европы 2007 года в Минске. Перед квалификацией планируем съездить в Латвию, где примем участие в товарищеских матчах со сборной этой страны” (avots : pressball.by).

12.02.08 Pasaules karstākā jaunā basketboliste Candace Parker plosās atkal

Iepriekšējā spēlē Candace Parker sasita savu nabaga celi (tas viņai ir operēts divas reizes - vidusskolas pēdējā klasē un koledžas pirmajā kursā). Noskaņojums bija diezgan drūms. Tomēr pēc medicīniskās izmeklēšanas noskaidrojas, ka nekas traks nav, un naktī uz 12.februāri viņa atkal spēlējagandrīz 18 000 skatītāju klātbūtnē (Tennessee ir NCAA apmeklētākā komanda). Tiek prognozēts, ka ASV izlasē uz Olimpiskājām spēlēm būs 2 spēlētājas no NCAA – Candace Parker & Sylvia Fowles, kuras tur spēlēs nozīmīgas lomas, atrisinot gara auguma spēlētāju problēmu ASV izlasē.

11.02.08 Igors Grudins nosauc Krievijas izlases kandidātes 2008

22.01.08 Hamchetou Maiga : “I had the privilege as always to represent my country Mali in the African Championship this past September in Senegal. We actually became champions for the first time ever in the seniors’ level and will represent Africa to the OLYMPICS!!!!!!(Yeeeeeeeaaaaaaaaaaaaahhhhhhh).That was a dream of mine and I am proud and happy about the outcome not only for myself and my teammates but for MALI.” (avots : WNBA).

---

20.01.08 Latvijas OKT pretinieces 2008 (online) : Argentīna , Japāna , Senegāla .

17.01.08 Jumtalapa izspēlē OKT 2008

14.01.08 Olimpiskās kvalifikācijas BRĪNIŠĶĪGĀ izloze : materiālu krājums

13.01.08 OKT izlašu Neeiropas apskats 2008

12.01.08 Spekulācijas pirms OKT izlozes 2008 : kas un kā būs?

---

13.01.08 Austrālijas izlases plānotajai pamatC Suzy Batkovic (UMMC) traumas dēļ sezona beigusies, un līdz ar to OS-2008 viņai iet secen. Traumas dēļ viņa nevarēja piedalīties arī PČ-2006, savukārt OS-2004 Austrālijas izlasei bija sapņu garais gals Jackson+Batkovic.

12.01.08 Mali izlases lielākā zvaigzne Hamchetou Maiga (Gambrinus & Houston Comets) iekļuvusi autoavārijā un viņas Citroen esot pilnībā sasists, bet pašai ne skrambiņas (www.bkzabiny.cz).

08.01.08 FIBA intervija ar Ievu Tāri

08.01.08 Daudzas mūsējās jau var sākt aizmirst par Olimpiskajām spēlēm...

---

31.12.07 click→ Olimpiskā realitāte 2008 : materiālu krājums līdz 2007.gada beigām

28.09.05 Olimpiskais Sapnis - 2008 ← click! : sapnis no 2005.gada

---