Visu laiku populārākā Preses konference

.
20.11.10 Toreizējais ieradušos mēdiju pārstāvju rekords joprojām nav pārspēts. Un to pārspēt ir tikpat kā neiespējami, jo šodien vairs nav tik daudz preses... Rīgas Balss, avīze Vakara Ziņas, Saldā Dzīve un Rītdiena nu jau pieder pagātnei.


13.04.07 preses konferencē Saules akmenī
tika parakstīts līgums ar Sieviešu izlases galveno treneri

Jumtalapas Recap

Atnācēji

Sākumā tika atzīmēts, ka uz šo preses konferenci ir ieradušies mūsu sieviešu basketbolam neredzēti daudz mēdiju pārstāvji.
Pat Jumtalapas pārstāvis pirmo reizi bija ieradies uz preses konferenci un saskaitīja 22 (!!) cilvēkus no mēdijiem.

No daudzajiem mēdiju pārstāvjiem daži ieradās ar lielāku vai mazāku nokavēšanos. Mazliet nokavēja LA Siliņš, vēlāk atnāca LNT Lizbovskis un Sporta Buivids, uz beigām ieradās arī LTV daiļslidošanas lokomotīve ar savu operatoru. Jau no paša sākuma uz vietas bija SA Strauss, LETAS Indriķis, BNS Pulks, Esporta Syriana, RB Erenbergs, LR Kresa, Dienas Keisels, vairāki TVoperatori, fotoreportieri, u.c. SWH Kreipāns & Kļaviņš nebija atnākuši.

Pie oficiālā galda sēdēja Čukste, Zvirgzdiņš, Kehris un Buļs, savukārt LBS Barbaks un Grigaļavičus bija bez noteiktas sēdvietas.

Telpiņa

Gaisa īpaši daudz nebija, jo pirms mūsu preses konferences tur bija kaut kāda sapulce, pēc kuras netika izvēdināts, logi bija milzīgi, saule karsēja nežēlīgi, 25. stāvs, ļoti maza telpiņa priekš tik daudz cilvēkiem, dažiem nebija, kur sēdēt. Telpas stūrī bija iespiests galdiņš ar ēdieniem un dzērieniem, kurus baudīt aicināja gan tikai pēc konferences beigām.

Preses konference

Preses konference sākās ar izlases direktora Buļa atvainošanos par neprofesionāli sagatavoto preses relīzi, dēļ kuras informācija mēdijos tika pasniegta nepilnīgi un izkropļoti, tādējādi iepriekšējam izlases galvenajam trenerim Čukstem esot bijis jāpiedzīvo nepatīkami brīži.

Patiesībā Čukste jau sen uzskatījis, ka izlasē ir jābūt labākajam treneru sastāvam, un centies pierunāt Zirgzdiņu par treneri vai konsultantu, tomēr dažādu iemeslu dēļ tas nav izdevies. Zvirgzdiņš nevarēja savienot ar darbu Maskavā, nesaprata kādā veidā viņš izlasē varētu kaut ko konsultēt utt.

[Ārpuskonferences piebilde. 20.01.06 Keiseļa Dienas rakstā bija sekojošais: Čukste gan atzina, ka par labāko kandidātu valstsvienības vadītāja amatam joprojām uzskatot Zvirzgdiņu. Tomēr, ja valde lemšot savādāk, viņš esot gatavs palīdzēt izlasei arī, piemēram, otrā trenera statusā. "Basketbols man ir svarīgāks par ambīcijām", - teicis Čukste.]

Un arī tagad iniciatīva par Zvirgzdiņa piesaistīšanu nāca no Čukstes, un neviens te Čuksti neņem nost, nepadzen u.tml. 31. maijā Ainaram Zvirgzdiņam beidzas līgums ar Maskavas Dinamo, un viņam ir piedāvājumi ne tikai no šī paša Dinamo, bet arī no citiem klubiem, Krievijā trenerim maksājot lielu algu, un tur darba devēji esot pret trenera strādāšanu vēl kādā citā darbā, tādējādi uz doto brīdi Zirgzdiņš vēl nezin, vai nākamsezon viņš strādās arī vēl kādā klubā.

Vissavdabīgāko jautājumu uzdeva Indriķis: "Bet vai jums nebija kaut nedaudz nepatīkami atdot savu vietu Zvirgzdiņam?"