01.12.08 Eirolīgas sensācija - Venezia

Neticami, bet pēc Eirolīgas 7 spēļu kārtām Venezia joprojām ir bez zaudējumiem : bilance 7-0. Kādā intervijā Gundars Vētra teica : "pēc komplektācijas nešķiet, ka Venezia ir ļoti laba komanda, tomēr tā demonstrē skatāmu basketbolu", drīz pēc tam Vētras CSKA negaidīti piekāpās šim Venēcijas klubam. Itālijas čempionātā Venezia tik spoži neklājas, tur bilance 5-3, tikko pārāka izrādījās arī Famila Shio. 3.decembrī TTT mēģinās sabojāt Venezia spožo bilanci.
Venezia spēlētājas
PG Sottana / Cirone
Agrāk Sottana bija viena no labākajām jaunajām spēlētājām Eiropā, 2004.gada u16 EČ labākā metēja. Tomēr pēc tam viņai 2 reizes tika veikta ceļgala operācija. Līdz ar to tagad viņa nav tāda spēlētāja, kada varēja būt. Un tomēr EČ 2007 viņa pamanījās debitēt Itālijas pieaugušo izlasē, kur savulaik ir spēlējusi arī Cirone.
SG Ballardini
Ballardini ir Itālijas labākā šutingārde. EČ 2007 Itālijai Dream Team nesanāca, jo savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Ballardini, bet Sottana & Dacic pēc traumām nebija labākajā kondīcijā.
SF Andrade / Vujovic
Portugāles 2.slavenākā basketboliste Andrade jau ilgus gadus spēlē Itālijas līgā, savulaik viņa spēlēja arī WNBA. Portugāles ievērojamākās basketbolistes Penicheiro & Andrade uz savas valsts izlasi īpaši neraujas. Izlasē abas kopā viņas pēdējoreiz spēlēja tālajā 1997.gadā. Arī Vujovic ilgus gadus spēlē Itālijas līgā, ir piedalījusies Serbijas izlasē.
PF Jokic / Nadalin
Jokic ir Slovēnijas 1.labākā basketboliste, kas jau vairākas sezonas spēlē Itālijas līgā. Itālija mēģināja iesaistīt naturalizēto Nadalin izlasē, tomēr nekas prātīgs tur nesanāca.
C Hayden / Giauro
Abas milzīgas - viena apjopmīga, otra gara. Hayden ir viena no smagākajām basketbolistēm pasaulē [pirms TTT un pēc TTT]. Ar Giauro Latvijai bija saskarsme u20 EČ 2005.