25.02.09 over 25 + under 25

Kā zinātnieki izpētījuši, aptuveni līdz ar 26 gadu pienākšanu no spēlētājas vairs nevar gaidīt būtisku progresu. Apskatīsim Latvijas Sieviešu izlasi caur over/under 25 prizmu.

OVER 25
Mūsu vadošās spēlētājas šogad VISAS jau ir over 25 gadu vecumā : Jēkabsone 26, Baško 29, Tāre 35, Jansone 28, Kubliņa 27, Tamane 26. Vēl šajā vecumā izlasē mēģinās iekļūt Kārkliņa 26, kura gan nepretendē uz lielu lomu. Bez tam šī sezona klubos ar MĪNUS zīmi ir rakstāma Jansonei, Kubliņai un Jēkabsonei. Ja Jēkabsones mīnus zīme ir maziņa un viņa vienalga ir teju pati labākā spēlētāja visā Eiropā, tad Jansones un Kubliņas mīnus zīme ir visai liela... Tamanei ir neliels pluss, bet Baško ir tāda pati kā iepriekš.

UNDER 25
Diemžēl nevaram nosaukt nevienu spēlētāju, kura šajā vecumā šogad pretendēs uz nozīmīgu lomu izlasē. Un tas ir ārkārtīgi bēdīgi. Jēkabsone, Baško, Tāre, Jansone, Kubliņa, Tamane savulaik under 25 vecumā izlasē jau bija ļoti būtiskas spēlētājas. Šajā vecumā svarīga loma izlasē savulaik tika prognozēta Babkinai, tomēr dažādu iemeslu dēļ cerības pagaidām nav īstenojušās. Zvirgzdiņa OS izkristalizētās spēlētājas (Brumermane, Eibele) un Dreimane nav tās, ar kuru nozīmīgu palīdzību mūsu Sieviešu izlase var tikt EČ 5niekā. Par pārējām pat nav, ko teikt.

Nobeigums
Ar spēlētāju resursiem ir švakāk kā iepriekš. Labi, ka vismaz treneru korpuss ir ar lielāku kapacitāti. Varbūt mājas sienas palīdzēs. Būs grūti cerēt uz daudzām uzvarām, bet gribās.