Atsaldētās kandidātes (10 gab) ...

03.05.09

Ir tādas izlašu kandidātes, kuras šosezon nemaz (!) nav spēlējušas...

Olga Arteshina
- grūtniecība
Savulaik viena no Krievijas izlases un CSKA atslēgas spēlētājām. PČ-2006 1/2-fināla varone, pēc tam sport-express bija virsraksts "Отдыхай, Америка!". 2008. gada pavasarī slimības dēļ izlaida dažas spēlēs. Drīz vien komandas biedrenes un treneri nonāca šokā, jo atklājās, ka patiesībā viņa ir stāvoklī. Krievijai nācās piekoriģēt ambiciozo plānu izcīnīt zelta medaļas OS.

Caroline Aubert [exKoechlin] - grūtniecība
Francija palikusi bez Lawson, tāpēc trenēties tiek aicināta Aubert, kura savulaik bija liela piespēlētāja un tālmetēja, spēlēja pat UMMC.

Viktoryia Hasper - trauma
2008. gada vasaras Putniņas zvaigžņu brīdis : pārbaudes spēlē pret Baltkrieviju Putniņa parādīja, ka tūlīt metīs, Hasper noticēja, Aija Putniņa aizgāja garām un guva vieglus 2p no groza apakšas.

Aleksandra Karpinska - grūtniecība
2005. gada EČ viņa bija Polijas izlasē, spēlēja visai daudz arī pret Latviju, tomēr bez īpaša spožuma. Nez, kāpēc tur uzvārds ir Drzewinska (tajā laikā bija Karpinska, arī tagad ir Karpinska).

Regina Palusna
- trauma
Pateicoties varenam sniegumam Ruzomberok sastāvā, 2008. gada vasarā talantīgā slovākiete tika pie līguma ar Ros Casares. Tomēr tajā pašā vasarā notraumējās...

Sonja Petrovic - trauma
2007. gada Eiropas labākā jaunā spēlētāja 2008. gada vasarā tika pie līguma ar Spartak M reg. Tomēr tajā pašā vasarā Serbijas izlases treniņnometnē notraumējās (viņas lapa www.petrovicsonja.com par to nestāsta). Pēc tam vairs nav spēlējusi, tomēr tika atzīta par 2008.gada Eiropas 2. labāko jauno spēlētāju!

Iveta Salkauske [exMarciauskaite , exSpakauskiene] - grūtniecība
Lietuvas labākā centre šajā sarakstā īsti neiederās, jo šopavasar atsāka spēlēt. Te rodas jauns temats par uzvārdu mainītājām :).

Barbara Semsei - trauma
Viena no retajām spēlētājām pasaulē, kas ar tik garu augumu bija diezgan laba pointgārde.

Michaela Uhrova - ???
Viena no labākajām jaunajām pointgārdēm 2003. gada pasaulē. Pēc tam čehu cerības karjeras līkne kontanti gāja tikai uz leju.

Sviatlana Volnaya - trauma
Pēdējos gados nevarēja parādīt labāko sniegumu traumu dēļ. 2008. gadā veselība pasliktinājās tiktāl, ka OS pagāja secen...

---

OFFTOPIC
2008. gada vasarā Krišjānis Kļaviņš negaidīti atsaldēja* tādu spēlētāju kā Kristīne Kārkliņa, kura 2007/2008 sezonā nebija spēlējusi, jo viņas Francijas 3. līgas komanda bija nolikvidēta. Un tagad šāda spēlētāja reāli pretendē uz Latvijas izlases pamatpointgārdes posteni!

* - vārds "atsaldēt" šeit un iepriekš ir lietots sekojošā nozīmē : no saldētavas izņem zivis un atsaldē, lai varētu tās cept.