Slavenākās sieviešu Klopes

.
.........pirmais WNBA masu kautiņš
C.Parker vs P.Pierson (2008) - espn.com video
.........+ video ar izcēlumiem

---------------------------------------------------------------


E.Powell vs J.Skerovic (2005)
- wislacanpack.pl video
.........[+ reb , hoops ]

Incidents notika Polijas kausa finālspēlē Gdiņas Lotos - Krakovas Wisla 2005. gada 6. martā Krakovā, kurā Lotos zaudēja.

Sitēja ir WNBA spēlētāja Elaine Powell, bet sitamā ir Serbijas izlases spēlētāja Jelena Skerovic.

Video ir redzams, ka nokritusī Jelena Skeroviča (5) viegli iespēra Elainai Pauelai (10), bet tā uzreiz metās virsū un sāka sist Skerovičai pa seju. Redzams, ka Pauelas komandasbiedrene Deanna Nolan (9) metās pa vidu izšķirt, bet pēc tam tūlīt piesteidzās izšķirt arī Skerovičas komandasbiedrene Shannon Johnson (4). Visas četras darbojošās personas ir populāras basketbolistes (Nolanai un Džonsonei ir arī pieredze ASV izlasē!).

Incidentā Skerovičai tika salauzts deguns.

Sitēja Pauela saņēma diskvalifikāciju līdz sezonas beigām Polijas čempionātā + naudas sods 10 tūkstoši zlotu.

Tomēr arī bez Pauelas Lotos Polijas finālā uzvarēja Wislu un 2005. gada 4. maijā Lotos kļuva par Polijas čempionēm, finālspēlē piedalījas arī Skeroviča, kura jau bija sadziedējusi savu nabaga degunu.

Pauela turpināja spēlēt Lotos sastāvā Eirolīgas spēlēs un 2005. gada 24. martā Lotos kļuva par Eirolīgas vicečempionēm.

Krakovas prokuratūra ierosināja arī krimināllietu, kura tika virzīta uz tiesu. Sitējai Pauelai draudēja cietumsods uz laiku no 3 mēnešiem līdz 5 gadiem. Pēc gada - 2006. gada jūnijā šī tiesu lieta tomēr beidzās bez cietumsoda, jo Skeroviča un Pauela noslēdza izlīgumu, tomēr tiesa nosprieda, ka Pauelai ir jāsamaksā Skerovičai 15 tūkstoši zlotu un ka Pauelai ir jāsamaksā tiesas izdevumus 5 tūkstošu zlotu apmērā.