Grūtnieces sportā....

.
15.11.10 Ann Wauters paziņo...
"Esmu ļoti laimīga. Tagad es pametu Krieviju un Eirolīgu. Savam Jekaterinburagas klubam vēlu lielus panākumus. Gribu uzsvērt, ka šīs nav manas sportiskās karjeras beigas," -
savā lapā superzvaigzne informē, ka ir stāvokolī.

10.05.09

Sieviešu sportā faniem un treneriem sportistes grūtniecība vairāk saistās ar kaut ko ne visai priecīgu... Atmiņā palicis arī Krievijas izlases galvenā trenera sāpju pilnais izsauciens pirms EČ-2005 : "наши лидеры вдруг забеременели". Vīriešu sportā gaidāmais bērns sportistu ceļ spārnos un viņš spēlē tik labi, kā vēl nekad. Savukārt sieviešu sportā gaidāmais bērns spiež sportisti ~ gadu atturēties no sacensībām, un pēc tam ir ļoti grūti atgriezties.

Pasaulē pārdodamākā un labākā jaunā basketboliste Candace Parker 2008. gadā kļuva par NCAA čempioni, par Olimpisko čempioni un par visu laiku veiksmīgāko WNBA rūkiju. Ar Jekaterinburgas UMMC viņa vienojās par 1,3 mlj $ pussezonā. Un tad pēkšņi paziņojums : "esmu stāvoklī!" Visu laiku sieviešu basketbola lielākais kontrakts tika atcelts... Vēlāk Parker atzina, ka viņas grūtniecība nebija plānota. Bērna piedzimšana ir šedulēta uz 2009. gada maija sākumu.

Citi gadījumi. Maria Stepanova neilgi pēc bērna piedzimšanas jau spēlēja EČ-2003, un maču puslaiku pārtraukumos baroja savu sīko, rezultāts - zelta medaļas. Pagāšsezon Olga Arteshina pēkšņi paziņoja, ka ir stāvoklī, viņas CSKA komanda bija šokā, jo tajā laikā Arteshina dažas spēles izlaida zem iemesla "apslimusi", Krievijas izlasei nācās piekoriģēt ambiciozo plānu izcīnīt zelta medaļas OS. Ieva Tāre 2006. gada sākumā potītes traumas aizsegā sāka gaidīt mazo. Pāgšsezonas sākumā Iveta Salkauske (tolaik pazīstama kā Marciauskaite) savam franču klubam pateica : "sorry, esmu stāvoklī, tālāk turpiniet bez manis". Un tādu gadījumu ir daudz.

Visneticamākā atgiešanās. Kubas izlases volejboliste Mireya Luis jau 2 nedēļas pēc bērna piedzimšanas spēlēja PČ-1986, kur veica lielu darba apjomu uzbrukumā un aizsardzībā, bija atslēgas spēlētāja. Kuba izcīnīja sudraba medaļas.

Masu grūtniecības kuriozs. Pirms sieviešu volejbola PČ-1982 uzreiz sešas PSRS izlases spēlētājas paziņoja par savām grūtniecībām. Kā vēlāk noskaidrojās, tādējādi spēlētājas esot protestējušas pret izlases galvenā trenera (Николай Карполь) darba metodēm - kliegt uz spēlētājām un "обложить их матом". Līdz ar to turnīra neapstrīdamā galvenā favorīte PSRS palika bez 6 spēlētājām un ierindojās kaunpilnajā 6. vietā [skat. - Экспресс газетa Online].