16.02.11 Taurasi cleared (attīrīta), Contador innocent (nevainīgs)

Ārkārtīgi reti ir gadījumi, kad pēc pozitīvas B proves, sportistam izdodas izglābties no soda. Un tagad gandrīz vienlaicīgi tas ir izdevies uzreiz diviem - vienam no pasaules labākajiem riteņbraucējiem (Alberto Contador) un vienai no pasaules labākajām basketbolistēm (Diana Taurasi).

Kontadora advokātam izdevās pierādīt, ka aizliegtā viela organismā iekļuva, ēdot piesārņotu gaļu (contaminated meat), un tas ir noticis bez sportista vainas. Līdz ar to sportists ir nevainīgs pēc būtības.

Taurasi advokātam izdevās pierādīt, ka veiktajās dopinga kontroles procedūrās ir pieļauti procesuāli pārkāpumi, kuru dēļ lēmums par aizliegtās vielas konstatēšanu ir jāatceļ. Līdz ar to lieta netika pārskatīta pēc būtības.

Katrā ziņā abi sportisti izvairījās no soda, pateicoties saviem advokātiem. Kontadora nevainība ir pierādīta, bet Taurasi nav tik nevainīga - viņu izglāba dopinga laboratorijas procesuālie pārkāpumi.

--------------------------------------------------

03.01.11 Taurasi vairs nav Tīra...

Šodien turku prese sludina, ka Pasaules labākā metējā Diana Taurasi ir atzīta par vainīgu aizliegtas vielas neatļautā lietošanā, jo arī B prove ir pozitīva.
Par to viņai draud diskvalifikācija līdz 2 gadiem - soda ilgums tiks paziņots tuvākajās dienās.

---
Neilgi pirms skumjās ziņas gaisu satricināja papildus skandāls ar nosaukumu "New Doping Crisis".
Nupat pēc spēles Fenerbahce - Besiktas divas fenerbahčietes (Penny Taylor un Hana Horakova) atteicās nodot testētājiem savas urīna analīzes. Tādos gadījumos testētājiem ir tiesības automātiski pierakstīt dopingu. Notika vērienīga skandalēšanās ģērbtuvēs un koridoros, kur minēto 2 spēlētāju asaras nodevīgi vēstīja par humānu, bet nelikumīgu vēlmi iestāties par savu komandasbiedreni Taurasi, lai dotu savu artavu attiecīgās testētāju laboratorijas uzticamības graušanā, vai arī...
Skandalēšanās noveda pie vienošanās, ka urīna analīzes tiks nosūtītas testēšanai uz laboratoriju Vācijā.

---

Pirms pozitīvās B proves Taurasi turku kluba treneris aklā uzticībā kliedza, ka "Taurasi ir nevainīga", bet amerikāņu fani tikmēr grupējās 3 nometnēs : "mīlētāji, "eksperti", "nīdēji".

Tagad, kad Taurasi oficiāli ir atzīta par netīru, "nīdēju nometne" var baudīt pļaujas laiku.

Sieviešu basketbols ir saņēmis triecienu pa vitālu vietu.