Mīkstā algotne...

24.03.11 apsūdzība

Naktī uz 24. martu tika publicēts PR kantora smērējums,
kas vērtējams kā Jēkabsones atteikums spēlēt izlasē
bez vērā ņemama pamatojuma.
Spēlēt izlasē viņa atteicās arī pagāšgad ar sekojošām atrunām :
"tagad vēlos parūpēties par sevi" [lasi - gribu pelnīt naudu]
un "izlase man traucē".
Šogad nekas nav mainījies, jo viņai pirmajā vietā joprojām ir
"es un nauda" - izlase turpina traucēt.
Aizbildinājumi "nevaru spēlēt non-stop režīmā" un "ķermenis prasa atpūtu" ir nepamatoti, jo pagāšvasar traumas laikā viņa 2 mēnešus atpūtās un uzkrātās mikrotraumas būtu laiks ārstēt pēc EČ.


Jēkabsone cer uz basketbola sabiedrības respektu...

Jā, to viņa dabūs! Basketbola sabiedrība nav sajūsmā, ka mūsu valstī panākumiem bagātākā komanda ir... sieviešu.
Sieviešu basketbolam sabiedrība izvirza augstākas prasības : ja cīnās par medaļām, tad "juhūūū" un pilna arēna, bet ja izkrīt ceturtdaļfinālā, tad "nu jā, tās jau sievietes" un teju tukša arēna ; ja sievietēm spēle neiet, tad "nu jā, tas jau sieviešu basketbols".
Cik tad Sieviešu izlasei ir tādi fani, kas vienas spēlētājas privātās intereses nestāda augstāk par visu femālo izlasi?


Sieviešu basketbols nav diez ko interesants

Kad pagāšgada Latvijas labākā basketboliste Tamane nupat izcīnīja Ungārijas kausu, tad Sportacentrā par to nebija neviena komentāra. Baško klubā gūst 12 vai 3 punktus - tas reti, kuram interesē.
Bet kad Jēkabsone atsakās no izlases, tad komentāru ka biezs, jo no sieviešu basketbola beidzot ir atlūzis milzīgs gabals.
Sportacentra vislabākais komentārs "vīram gribas ielikt vairāk kā 10x gadā" (novērtējums virs +50) ir Jēkabsones atteikuma izkariķējums, kura ārkārtīgi augstais novērtējums demonstrē sabiedrības vienaldzību pret pašu atteikumu.


Sieviešu izlase zaudē sabiedrības mīlestību

Pagāšgad LTV7 nolēma nerādīt sieviešu izlases spēles
ar atrunu "tur vairs nespēlē Jēkabsone".
Sieviešu izlase bez Jēkabsones varonīgi spēja kvalificēties,
tomēr saņēma bagātīgu kritiku par spēlēs kvalitāti, kas, starp citu, savulaik nebija daudz augstāka arī ar Jēkabsoni.
Iepriekšējo gadu labākā valsts sporta komanda šobrīd ir kritusi nežēlastībā, jo 2010. gada SA aptaujā neviens no 50 ekspertiem to vairs nenosauca pat labāko sešiniekā!


Apkārtējo kaitīgā ietekme

Jēkabsonei šogad bija grūti neatteikt izlasei, jo viņa ir nonākusi kaitīgā vidē. Ilustrācija : ja tu dzīvo starp narkomāniem, tad ir daudz lielāka iespēja, ka arī pats kļūsi tāds.
Stambulas kluba ES spēlētājas Matovic un Horakova šogad arī neplāno spēlēt izlasē. Viena no kontinenta labākajām centra spēlētājām Matovic ir slavena ar savu regulāro nevēlēšanos aizstāvēt savas valsts karogu. 2005. gadā serbiem pēdējā brīdī izdevās viņu pielauzt, un toreiz viņa uz izlasi ieradās visai neinteresētā noskaņojumā, kas atspoguļojās viņas spēlē un statistikā. Pagāšgad uz izlases aicinājumu Matovic pat nereaģēja... Savukārt Horakova pēc PČ-2010 izlēma pārtraukt savas gaitas izlasē. Un nelaimīgā kārtā tieši viņa Stambulā ir uzmetusies par Jēkabsones labāko draudzeni...


Ja izlasi trenētu Zvirgzdiņš, tad Jēkabsone būtu klāt 100 %

Zvirgzdiņš pacēla Jēkabsoni vislielākojos augstumos. Līdz ar to Jēkabsone ir gatava uz mūžu bučot viņam kurpes. Kad Zvirgzdiņš aizgāja, tad aizgāja arī Jēkabsone. Kad Zvirgzdiņš atgriezīsies, tad arī Jēkabsone sola atgriezties. Ļoti profesionāla uzvedība, ne?
Tādu shēmu varētu izmantot arī Babkina, kad Dikeoulakos ies prom?


Mīkstā Jēkabsone

Turki neapstrīdami konstatēja viņas aptaukošanos.
Bieza maize un mazkustīgs dzīvesveids ļoti spilgti redzams LR Saeimā, kur jaunievēlēti deputāti apveļās arvien omulīgāki.
Un tagad Jēkabsone atteicās no lieliskas iespējas nodzīt lieko svaru grieķa smagajos treniņos.


Ienesīgākais biznesa plāns turpmākajiem gadiem

2012 izlasei nē, jo "naudas vilinājums WNBA"
2013 izlasei nē, jo "ķermenis prasa atpūtu"
2014 izlasei nē, jo "redz, nav vairs tie gadi"
2015 izlasei nē, jo "nu ko nu vairs..."


Bijusī patriote

PR kantora melīgajā smērējumā Jēkabsone sevi uzdod par patrioti. Diemžēl tur pagātnes romantika jaucas ar tagadnes skarbo realitāti. Tiek monumentalizēti viņas pagātnes lauri, bet mēs tomēr dzīvojam tagadnē.
Kamēr spēles izlasē cēla viņas cenu, tikmēr viņa bija patriote. Kad izlases spēles viņas cenu vairs neceļ, tad viņas patriotisms ir pazudis.


Ja Jumtalapas vecis būtu policijas darbinieks...

Noteikti mēģinātu ierosināt kriminālietu.
Un štrunts, ka kolēģi par to varbūt smietos.
Ja nemaksā nodokļus - krimināllieta. Basketboliste ārzemju klubā pelna algu un maksā nodokli, t.i. spēlē nacionālajā valsts izlasē.
Ja grauj sistēmu un kaitē valstij (Krimināllikuma 89. pants),
tad soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no 5 līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu.


Gribētu iejusties izlases Nodevējas ādā?

Ja Jēkabsones vietā būtu es, tu, Noviks, Sieviesubaskets, Kubliņa, Tamane, Baško, Babkina, Niedola, Kārkliņa vai Pētersone, tad lielākā daļa droši vien rīkotos tieši tāpat kā Jēkabsone.
Standarts "nauda, nauda, nauda" sabiedrībā dominē kā mērķis, pēc kā dzīties. Nauda nedrīkst būt elks, nauda ir tikai "piemetamā lieta" - kristīgais uzskats mūsu sabiedrībā nav populārs.


Nospļauties uz Olimpiskajām Spēlēm

Kā jau iepriekš tika konstatēts, Jēkabsones savaņģošanai galvenā ēsma ir "EČ medaļas" nevis Olimpiskās Spēles.
Diez vai vēl kāda vadošā spēlētāja zem 30 gadiem atteiksies no spēcīgas izlases pirmsolimpiskajā gadā. Olimpisko ideālu piesmiešana ir smags nodarījums.
Bez Jēkabsones sarūk Latvijas izredzes kvalificēties OS.
Apgalvojumi "nav neaizstājamu spēlētāju" un "mums ir arī citas labas spēlētājas" neiztur kritiku, jo mums nav nevienas citas spēlētājas, kura var stabili katrā spēlē mest pie 20 punktiem, viņa ir vienīgā ārējā spēlētāja ar stabili augstu procentu no tālienes.
Ja izdosies kvalificēties OS, tad derētu viņu sūtīt mārutkos un dot meitenēm iespēju vienkārši izbaudīt Olimpiskās dalības principu.


Ko tu pats esi darījis valsts labā, ka tagad vari atļauties šo sportisti nozākāt?

Nekas nav jādara. Esmu fans. Un gribu, lai manā iemīļotajā komandā spēlē mana iemīļotā sportiste. Sēžu pie televizora, internetā vai sporta arēnā - tam nav izšķirošas nozīmes. Nav obligāti jāpērk visdārgākā biļete, Latvijā ražots alus un popkorns, nav jārībina bungas un jāpūš taurītē. Pietiek ar to, ka esmu fans. Ja mana iemīļotā sportiste uzmet, tad man ir tiesības būt neapmierinātam un drīkstu izgāzt žulti.