13.03.11 Nantes dabū superCentra spēlētāju

Lindsay Taylor (203 cm) jau iepriekšējā sezonā spēlēja Nantes klubā, un bija Francijas līgas 1. rezultatīvākā spēlētāja.
Šosezon decembra vidū kluba treneris Buffard žēlojās, ka nevar viņu vairs dabūt, jo noslēgusi līgumu Ķīnā (aptuveni 160 000 USD
par 4 mēnešiem). Ceturtajā martā Ķīnas spēles viņai beidzās.
Ķīnas PTS : 2. Hoffman , 3. Taylor 23.9 , 4. Miao Lijie .
Ķīnas REB : 1. Braxton , 2. Mattera (exFeenstra) , 3. Taylor 11.0 .
Marta vidū Lindsay Taylor ierodas Nantē.

Centra spēlētājas salīgšana kavējās, jo Nantes kluba trenerim un prezidentam bija zināmas domstarpības. Tikmēr Nantes piedzīvoja neplānotu zaudējumu (vs Landes), līdz ar to tagad samazinās cerības iekļūt līgas Final Four, jo regulārajā turnīrā komandai jāuzvar visās atlikušajās 6 spēlēs.


26.02.11 Niedolas vienība maršē uz Eirolīgu

Pirms sezonas franču speciālisti Nantes vienībai solīja vietu Francijas finālā. Tomēr jau pirmajā spēlē traumas dēļ sezona beidzās Francijas līgas labākajai centra spēlētājai. Līdz ar to nantiešu klubs zaudēja priekšrocību pār vairākiem citiem klubiem. Un tad Nantes galvenais treneris Buffard novaidējās : "mums sezona ir beigusies".

Sezonas gaitā klubs papildinājās ar zemākas klases centra spēlētāju, tomēr kopš janvāra beigām viņa nevar palīdzēt traumas dēļ un joprojām netrenējas kopā ar komandu. Līdz ar to Nantes kluba rīcībā ir tikai 2,7 garās. Labi, ka tagad Eirokauss ir nost no kakla.

Šobrīd Francijas līgā Nantei ir 5 uzvaru sērija.

Par mērķiem kluba prezidents saka : "Šosezon mēs kvalificēsimies Eirolīgai, bet nākmsezon mēs izcīnīsim Francijas čempioņu titulu." Francijas līgas regulārās sezonas 3. vieta visticamāk dos tiesības nākamsezon spēlēt Eirolīgā.

Francijas līgas regulārās sezonas Eventuālais Noslēgums :
(ja viss notiek pēc ticamākā plāna)
1. Bourges 25-1
2. Tarbes 21-5
3. Nantes 17-9
4. Challes 17-9
5. Montpellier 17-9
Nantes ir pozitīva bilance savstarpējās spēlēs
vs Challes, vs Montpellier, vs Challes+Montpellier

Par garo spēlētāju trūkumu prezidents saka : "Ja negribam komandu nogrūzt uz grīdas, mums ir vajadzīga papildus rotācija. Ne obligāti zvaigzne, bet lai var strādāt un lai ir formā. Jebkurā gadījumā mums ir jāpieņem lēmums. Šonedēļ vai nekad."

Citāti no ouest-france.fr