Latvijas U-izlases 2011 zem acenēm

.

u16 izlase
, B divīzija

20.08.11 18:00 spēle par iekļūšanu A divīzijā :
u16-EČ 1/2-fināls :
Latvija - Anglija 40:51

Anglija bija galvenā favorīte mūsu zarā, bet tas nenozīmē, ka arī tagad tā ir favorīte. Latvija nedrīkst padoties atlēcošajās - tur uzvarēt neizdosies, bet jāmēģina piekāpties cienīgi. Mūsējām ir slepenais ierocis (cerams, šovakar beidzot nostrādās) un plašāks spēlētāju loks. Anglijai ir tikai piecas labas spēlētājas - jācenšās viņas nogurdināt, izsist no līdzsvara un uzkraut viņām piezīmju nastu. Tāpēc jāspēlē ļoti agresīvi uzbrukumā un aizsardzībā. Labāka metienu precizitāte un labāka ST-TO attiecība mums var dot uzvaru. u16 Latvijas cerība iekļūt A divīzijā ir krietni lielāka nekā tā bija u18 Latvijai.

19.08.11 u16-EČ 1/4-fināls :
Latvija - Lietuva 67:52

Šīs komandas tikās 3 pārbaudēs un vienmēr pārākas bija mūsējās. Tagad kopīgiem spēkiem jāsavāc atlēcošās un jāuzvar. Lietuvas papildus motivācija - atriebties par pēdējās pārbaudes mīnus 51

18.08.11 Redzējums pirms 1/4-fināla

Spilgti izpaužas mazspēja garajā galā - turnīrā Latvija ir pēdējā vietā atlēcošajās. Pārbaudes spēlēs kautkādīgi vienmēr izdevās uzvarēt atlēcošajās, bet oficiālajos mačos tur vienmēr tiek zaudēts... Mūsu francūziete Feodorova pēdējās pārbaudēs meta 9-17 punktus, bet oficiālajos mačos viņa tikpat kā nepiedalās... Toties ir divas izteiktas līderes Kitija Laksa un Kate Krēsliņa (Kit & Kat).

15.08.11 Redzējums pēc pirmajām trim spēlēm

Izskatās, ka mūsu komandai ir pa spēkam iekļūt A divīzijā. Diemžēl notraumējās Feodorova, līdz ar to potenciāls uzbrukumā nav tik liels, cik gribētos. Toties aizsardzībā mūsējās ir spējīgas mocīt pretinieces. Turnīrā nav izteiktas favorītes. Mūsu zarā ir spēcīgākas komandas. Vienalga, ar ko spēlēt 1/4-finālā. Spēlē par iekļūšanu A divīzijā (1/2-finālā) pretī būs visticamāk Portugāle vai Anglija.

11.08.11 Priekšskatījums

Neviena no mūsējām nav nopietna spēlētāja virslīgā - kaut kas tāds ir pirmo reizi... Tomēr nez kāpēc šķiet : šī ir mūsu cerīgākā U-izlase.
Mūsu zarā galvenā favorīte šķiet Anglija, kas no pagāšgada 4. vietas sastāva sastāva saglabājusi 3 galvenās spēlētājas (nav nākušas klāt jaunas zvaigznītes, tāpēc viņām būs grūti izturēt līdz beigām). Pretējā zarā galvenā favorīte šobrīd nav skaidra, bet varētu būt Vācija. Spēku samēri būs saprotamāki pēc pirmajām trim spēlēm - tad arī redzēsim, vai Latvijai ir reāla cerība.

mūsu-16 kompozīcija
pg - Krēsliņa(178) / Višņēvica(171) / Bergmane(178)
sg - Laksa(180) / Frīdenberga(178)
sf - Feodorova(181) / Spīgule(179)
pf - Džarcāne(181) / Vētra(180) / Strautmane(182)
c - Miščenko(190) / Lūķe(185)
zem linkiem ir sezonas statistika ar novecojušiem garumiem

Vājā vieta - undersized garais gals, tomēr pārbaudēs atlēcošajās vienmēr bija pārsvars. Ja pretī nāks augsta līmeņa un liela izmēra garās, tad varētu būt problēmas. Stiprā vieta - laba ārējā līnija.

No B divīzijas ir šausmīgi grūti tikt ārā. B divīzijas labākās 3-4 komandas varētu cīnīties par augstām vietām arī A divīzijā. Nepietiek, ka B divīzijā tiek sagrautas pirmās 7 pretinieces. Lai tiktu uz A divīziju, ir jāaizspēlējas līdz B divīzijas 1/2-finālam, kur obligāti jāuzvar. Visu veidu mūsu femālajām izlasēm ir milzu grūtības uzvarēt turnīra 8. spēlē, jo skaistākās ārkārtīgi reti mēdz būt arī (fiziski) stiprākās.


u18 izlase , B divīzija

13.08.11 u18 neiespējamā misija

18.08.11 Spēlētājas it kā nekādas. Pēc sejas gandrīz neviena nav zināma. Jumtalapas vecis nupat Sporta centrā atpazina vienu spēlētāju, kurai ir sēdēts blakus, pat neko nezinot.
Šīs izlases galvenā cerība ir labs treneris (Ainārs Čukste) - laikam vienīgais Latvijā, kurš taupa spēlētājas un ne vienmēr obligāti iet uz uzvaru, jo rēķina, kura pretiniece būtu labāka izsķirošajās spēlēs. Jumtalapas vecim radās aizdomas jau u20 EČ-2005 par spēli ar Ukrainu, un viena sportiste pēc tam apstiprināja, ka tajā mačā treneris pietaupīja spēlētājas. Arī tagad u18 EČ-2011 treneris pirms mača ar Somiju publiski teica, ka taupīs spēlētājas un ka eventuālajā 1/2-finālā grib izvairīties no Horvātijas. B divīzijas 1/2-fināla uzvarētājas dabūs ceļazīmi uz A divīziju.


u20 izlase , A divīzija

08.08.11 Visbezcerīgākā no mūsu u-izlasēm.
Potenciālā superlīdere Niedola - "zem groziem vairs nav tik efektīva un enerģiska, cik iepriekšējos gados, savukārt vieglās uzbrucējas postenī pietrūkst tehniskā arsenāla". Mūsu daudzajām amerikāņu koledžu studentēm "basketbols ir fizkultūras stundu līmenī", turklāt viņas nonākušas "amerikāņu pārtikas ietekmē"
(citāti : trenere Daiga Jansone, basket.lv).
Labi, ka izdevās saglabāt vietu A divīzijā.