u18 neiespējamā misija


spēle par iekļūšanu A divīzijā
13.08.11 19:15 EČ B divīzijas 1/2-fināls
Latvija - Horvātija 73:83

Pretī nāk turnīra galvenā favorīte... Vienīgā komanda, kas strādā kā mašīna - Dream Team. Tomēr salīdzinot statistiku, pretinieces izskatās tikai nedaudz labākas. Jāmēģina kaut ko darīt!

Netkarīgi no šīs spēles iznākuma mūsu komanda turnīrā ir nospēlējusi labāk nekā tika gaidīts. Mūsu komandā ir : 5 spēlētājas, kuras pagāšgad izkrita no u18 A divīzijas, un 7 spēlētājas, kuras pagāšgad u16 B divīzijā dabūja nožēlojamu 9. vietu. Tagad labie rezultāti liecina, ka šīs spēlētājas gada laikā ir ļoti progresējušas.



09.08.11 Izraēla negaidīti uzvarēja Grieķiju, līdz ar to iepriekšējais aprēķins par izvairīšanos no Horvātijas izrādījās nesekmīgs. Eventuālajā 1/2-pusfinālā (spēle par iekļūšanu A divīzijā) būs jāspēlē ar visspēcīgāko pretinieci...


08.08.11 Latvijas u18 izlase B divīzijā

Spēlētājas it kā nekādas. Pēc sejas gandrīz neviena nav zināma. Jumtalapas vecis nupat Sporta centrā atpazina vienu spēlētāju, kurai ir sēdēts blakus, pat neko nezinot.
Šīs izlases galvenā cerība ir labs treneris (Ainārs Čukste) - laikam vienīgais Latvijā, kurš taupa spēlētājas un ne vienmēr obligāti iet uz uzvaru, jo rēķina, kura pretiniece būtu labāka izsķirošajās spēlēs. Jumtalapas vecim radās aizdomas jau u20 EČ-2005 par spēli ar Ukrainu, un viena sportiste pēc tam apstiprināja, ka tajā mačā treneris pietaupīja spēlētājas. Arī tagad u18 EČ-2011 treneris pirms mača ar Somiju publiski teica, ka taupīs spēlētājas un ka eventuālajā 1/2-finālā grib izvairīties no Horvātijas. B divīzijas 1/2-fināla uzvarētājas dabūs ceļazīmi uz A divīziju.

No B divīzijas ir šausmīgi grūti tikt ārā. B divīzijas labākās 3-4 komandas varētu cīnīties par augstām vietām arī A divīzijā. Nepietiek, ka B divīzijā tiek sagrautas pirmās 7 pretinieces. Lai tiktu uz A divīziju, ir jāaizspēlējas līdz B divīzijas 1/2-finālam, kur obligāti jāuzvar. Visu veidu mūsu femālajām izlasēm ir milzu grūtības uzvarēt turnīra 8. spēlē, jo skaistākās ārkārtīgi reti mēdz būt arī (fiziski) stiprākās.