Aigars Nerips paliek ar Sieviešu izlasi

31.08.12

Nerips vadīs Latvijas Sieviešu izlasi arī EČ-2013, - ziņo basket.lv.

Gribētos atkal redzēt izlasē aizgājušo gadu zvaigznes.
Viņu atsauksmes par treneri...

Anete Jēkabsone : "Priecājos, ka izlasē strādā latviešu treneri. Ceru, ka galvenajam trenerim turpinās veikties Eiropas čempionātā. Aigars Nerips ir pietiekami spēcīgs treneris, lai finālturnīrā Latvija izcīnītu augstu vietu. Patīk stingri treneri, kuri prasa disciplīnu un kārtību no visiem. Viņš ir viens no tiem... Izlasei neesmu pateikusi nē. Ja veselība ļaus, apsvēršu domu spēlēt valstsvienībā. Ja viss veiksies ļoti labi, kāpēc ne? Nākotnē gribu palīdzēt Latvijai" (12.07.12 sportacentrs.com).

Gunta Baško : "Nerips nopietni pieiet darbam, viņam ir laba attieksme, un treniņi ir salīdzinoši kvalitatīvi. Man nav nekas slikts, ko par viņu teikt. Protams, ka treneris Nerips varētu būt Latvijas izlases galvenais treneris" (08.12.11 apollo.lv).

---

Sieviešu izlases galvenā trenera vēstījums...

Aigars Nerips :
"Lai tiektos pēc labiem rezultātiem, izlasē jābūt visām labākajām basketbolistēm... Ceru, ka valstsvienībā atgriezīsies Anete Jēkabsone-Žogota un Elīna Babkina, kuras šogad nespēlēja savainojumu dēļ... Katras komandas mērķis ir uzvarēt katrā spēle, taču svarīgi nezaudēt realitātes izjūtu... Eiropas čempionāta kontekstā es runāšu nevis par mērķi, bet orientieri - piekto vietu, kas dos tiesības spēlēt 2014. gada Pasaules čempionātā. Tas būtu vērā ņemams stimuls gan pieredzējušajām basketbolistēm, gan jaunajām. Katrā ziņā mums viss būs jādara soli pa solim. Vispirms jātiek ārā no grupas, ko pat labākajos gados tikai vienreiz - 2009.gadā Liepājā - izdevās izdarīt pārliecinoši, uzvarot visās trijās pirmajās spēlēs. Kad tas tiks izdarīts, varēs tiekties pēc augstākiem mērķiem" (31.08.12 basket.lv).

---

Pirms kvalifikācijas Nerips izmeta ēsmu : "mērķis - Pasaules čempionāts", tomēr aizgājušo gadu zvaigznes uz to neuzķērās. Tagad Nerips saka : "orientieris - Pasaules čempionāts". Orientieris ir maigāks uzstādījums nekā mērķis. Kāpēc nevar pateikt : "mērķis - Eiropas čempionāta medaļas"? Lai noķertu Jēkabsoni, ir jāsola dārgmetāli. Uzspēlēt atkal par 8-nieku un varbūt pacīnieties par 5-nieku viņai vairs nav interesanti.