Latvija - Itālija 71:52

12.06.12 19:30 Arēna Rīga
EČ kvalifikācijas 1. spēle
Latvija - Itālija 71:52 (teju ideāls handikaps!)
PIRMS spēles...

RETRO : Latvija - Itālija : drausmīgā spēle par cerību uz PČ

12.06.12 15:00 Itālijas interneta basketbola sabiedrībai Sieviešu izlase ir vienaldzīga - basket.forumfree.it par šodienas spēli nav komentāru!

11.06.12 Preview by Paul Nilsen :
"return of Tamane boosts prospects enormously"

11.06.12 Itālijas pārbaudes spēlēs punktu guvēju loks bija ļoti plašs. Skaidrs, ka oficiālajos mačos Itālijas vilcējas būs Masciadri un Sottana. Pret mums spēlēs ātri un agresīvi, daudz ar četrām mazajām vienlaicīgi, rezultāts visticamāk būs mazs un līdzīgs.
Pēdējās trijās pārbaudēs : Masciadri 34, Sottana 19, Gorini 18, Zanoni 17, Crippa 16, Gatti 15, D’Alie 12, Wabara 12, Cinili 10, Bagnara 10, Santucci 10, Laterza 10, Formica 7, Fassina 5.
Visās sešās : Sottana 45, Masciadri 34, Zanoni 32, Wabara 30, Gorini 28, Gatti 28, Crippa 27, D’Alie 23, Santucci 24, Cinili 21, Formica 20, Fabbri 18, Bagnara 17, Fassina 17, Laterza 12, Spreafico 5.

10.06.12 Itālijas izlases galvenais treneris Ricchini : "Baško, Jēkabsones un Babkinas iztrūkums ir smags, tomēr Latvija ir spēcīga un labi nokomplektēta. Mums noteikti būs jāsaskarās ar šīs komandas daudzajām fiziskajām un tehniskajām īpašībām. Latvija neizmanto daudz tālmetienus, tomēr uzbrukumā spēj lasīt situācijas un atrast optimālos risinājumus. 90 % no mūsu spēlētājām šī būs debija izlases oficālajās spēlēs. Mums ir jāspēlē uzmanīgi un jāmēģina noturēt līdzīgu rezultātu Latvijā. Šāda veida kvalifikācijā grozu attiecība var būt izšķiroša, tāpēc būs spēles intensitāte neatkarīgi no rezultāta" (fip.it).

10.06.12 Itālijas izlase gatavojas...


09.06.12 Latvijas izlases pārbaudes spēlēs ļoti daudzsološu iespaidu atstāja Aija Putniņa, par kuru Jumtalapa jau kopš mazotnes sapņoja kā par nākotnes zvaigzni. Līdz šim viņai nebija izdevies attaisnot uz sevi liktās cerības, bet varbūt turpmāk viss būs citādi! Latvijas labākā basketboliste Zane Tamane piedalījās tikai pēdējā pārbaudē pirms oficiālajiem mačiem. Žēl, ka pirmā oficiālā spēle uzreiz būs tik svarīga... Pret itālietēm viņa pēc traumas vēl nebūs uzņēmusi vajadzīgo formu un sapratni ar komandasbiedrenēm... Lai nu kā, bet garā Tamane ir ļoti nopietns mūsu cerību pastiprinājums. Pēc vairāku spēlētāju atteikumiem Itālijai tagad nav augsta līmeņa garās spēlētājas. Šis moments mūsu izlasei kaut kā ir jāmēģina izmantot sev par labu. Situācija ir pietiekoši pateicīga, lai Latvija divu spēļu summā uzvarētu. Ļoti iespējams, ka ar to būs pietiekami, lai kvalificētos EČ finālturnīram, pieņemot, ka somietes un luksemburgieties tiks apspēlētas. Lai tiktu uz EČ finālturnīru, mums nav jāparāda nekas pārdabisks - vienkārši ir jānospēlē tā, kā mēs to protam!


08.06.12 Latvijai pievienojas mūsu labākā basketboliste Tamane!

30.05.12 Itālijai pievienojas ilggadējā izlases līdere Masciadri - no pieredzējušajām itālietēm viņa ir vienīgā, kura regulāri un ar lielu interesi spēlē izlasē.

27.05.12 Latvijai notraumējas Brumermane.


13.05.12 Latvijas pretiniece Itālija paziņo kandidātes

Mūsu grupā Itālija kā pēdējā ir paziņojusi savas kandidātes. @sieviesubaskets jau norādījiis, ka šitās mums ir jāņem!
Itālijas saraksts izskatās blāvs, bet mums jau arī nav nekas izcils... Iespējas uzvarēt būs abām.

Gan viņām, gan mums nespēlēs nominālais pamatpiecinieks :
ITA : Zara - Masciadri - Ballardini - Macchi - Ress
LAT : Babkina - Jēkabsone - Baško - Kubliņa - Tamane

Šogad panorāma varētu būt sekojoša :
Sottana - Crippa - Bagnara - Zanoni - Wabara - Cinili - Fabbri
Eibele-Kārkliņa-Krastiņa-Niedola-Putniņa-Jansone-Brumermane

Itālijas izlasē skanīgākais uzvārds ir Sottana, kura savulaik bija u16 EČ rezultatīvākā spēlētāja. Viņas spožo nākotni sabojāja vairākas ceļa operācijas... Crippa un it sevišķi Bagnara arī bija zvaigznes u-Eiropas čempionātos. Tāpat kā iepriekš minētās, arī Zanoni un Cinili aizvadītajā sezonā savos klubos bija vienas no līderēm. Naturalizētās spēlētājas vietu šogad taisās ieņemt nigēriete Wabara - mazizmēra poverforvarde. Savukārt divmetrīgā Fabbri stāvēs zem groza. Izlases galvenais treneris Ricchini tādu pašu amatu ieņem arī Itālijas čempionvienībā. Un ja vēl no WNBA piebrauks teiksmainā Masciadri, tad mūsējās var pat sabīties!