Gada nogales Šoks 2010

...

23. decembra vakara tumsas Sapņu fabrikā u20 sieviešu izlase tika oficiāli pasludināta kā Latvijas labākā sporta spēļu komanda.

Varbūt kādi 50 ekstāzē sita plaukstas. Vēl daži jutās apmierināti. Bet lielum lielais vairums Latvijas sporta draugu bija šokā. Nu kā nenobriedušu sieviešu u-sporta komanda var būt valsts labākā komanda ?????

Vai tad te ir kaut kāda sportiski nabadzīga Albānija, kur sekmīgu u-komandu sajūsmā celtu valsts nozīmes varoņu kārtā?

Latvija ir sportiski bagāta valsts ar tradīcijām, panākumiem un izpratni. Tomēr šoreiz izpratnē bija iemeties vīruss...

Sportiskā valstī saprot, ka u-sports var nopietni konkurēt ar Lielo sportu tikai ārkārtas gadījumos. Piemēram, ja u-izlase izcīna Eiropas zelta medaļas un ja u-izlasē ir vairākas uzlēcošās zvaigznes, kas jau drīzumā ar troksni pievienosies attiecīgās Lielās izlases zvaigznēm.

Šī u-izlase Eiropas zeltu nedabūja. No šīs u-izlases zvaigzne Lielajā izlasē ir un būs tikai Niedola. Vēl 2 vai 3 var cerēt uz iekļūšanu Lielajā izlasē, kur labākajā gadījumā varēs piepalīdzēt ar dažām minūtēm neatbildīgos brīžos. Šī u-izlase ļoti labi nospēlēja kā komanda, bet tas nenozīmē, ka vairākām spēlētājām būs liela nākotne. Šī u-izlase ne tuvu nav nākotnes Lielā izlase!

Šī u-izlase ir veidojums, kas šobrīd vairs nepastāv. Turpmāk šīm spēlētājam pašām personīgi būs jālauž ceļš Lielajā sportā un uz Lielo izlasi. Un tikai ar Lielo izlasi var nokļūt uz Olimpiskajām Spēlēm.

Minētais Olimpiskais princips iepriekšējos gados nodrošināja saprātīgu un prognozējamu rezultātu LOK organizētajā pasākumā. Bet šogad rezultāts ir šokējošs.


P.S. Ziņu par u20 minēto triumfu basket.lv ievietoja ZEM trijām jau iepriekš publicētām salīdzinoši mazsvarīgām ziņām.