21.07.08 Latvija vs Ukraina

pēc spēles : parsportuFoto , delfiFoto , easygetFoto , foto64 , esp , espFoto , espVideo , tvnet , nra , delfi , nraTāre , dienaZvirgzdiņš .

OSC : pārbaudes spēle : Latvija - Ukraina 86:59 +online

Pirms pašas spēles Jumtalapas vecis gremdējās patīkamās atmiņās jo pirms 4 gadiem spēle Lietuvas pilsētiņā Anīkšos (21.08.04 Latvija - Ukraina 75:77) bija pirmā spēle, ko tagadējais Jumtalapas vecis jebkad ir redzējis klātienē. Pirms tam bija doma, ka basketbolistes ir visai parupjas būtnes, tāpēc sanāca liels pārsteigums, ka Guntai Baško bija koši krāsoti kāju nagi un apenes ar sarkanām sirsniņām...

20. jūlijā Ukraina izlido uz Rīgu. Sākotnēji nebija domāts spēlēt ar Latviju, tomēr esot pierunājuši. Ukrainas izlasei pie jaunapstiprinātā galvenā trenera ir gatavas palīdzēt visas pieejamās labākās spēlētājas. Iepriekš Marinai Tkačenko bija tendence ņemt savējās skufietes, bet kozačkietēm vieta sastāvā kaut kā neatradās. Tagad dažas nav dēļ traumām, vecuma, karjeras beigām vai grūtniecības (bij. Khabarova tagad Doroshina, Nevzorova, Pys'Mennyk, Shliakhova, Kyrychenko). Pēc Latvijas Dream tem veidošanās sākuma (2004.gadā Anīkšos mūsējās zaudēja 75:77) lieliskās ukrainietes nekur nav tikušas, daudzas ir apprecējušās un mainījušas uzvārdus - bij. Yegorova tagad Kochubey (dažreiz?!), bij. Boiko tagad Kozachenko, bij. Krykunenko tagad Ogorodnikova, bij. Vydrinska tagad Isachenko, bij. Mashchenko tagad Biryuk, bij. Korzhenevska tagad Lapshinova. Lai nu kā, bet pēc sastāva šodien ukrainietes izskatās iespaidīgi. Arī Ukrainas līgā šosezon notika uzplaukums.