Latvieša bēdu ieleja Amerikā

19.03.12

Tikko beidzās latviešu basketbola sezona Amerikā. Ir daži sasniegumi viņu pārstāvētajām komandām, taču individuāli tā aina izskatās gaužām bēdīga. Šogad izlasei nopietna pienesuma nebūs.

Elpaso latviešu trio (Eglīte, Šteinberga, Vītola) nupat piedalījās amerikāņu Marta trakumā. Nu un? Pirms pāris gadiem arī Limbaha tur piedalījās, ar pāris minūtēm... Un ko viņa dara tagad?

Kristīne Vītola
Pagāšgad pēc atskaitīšanas no izlases kļuva slavena ar paziņojumu "par 90 % biju pārliecināta, ka iekļūšu izlasē". No kurienes tāda bravūra? Šosezon pirmajā pusē likās tāda cerīga, tomēr otrajā pusē zaudēja vietu starta pieciniekā un minūtes sadila. Galu galā viņas trešā amerikāņu gada statistika ir aptuveni tāda pati kā pirmajā gadā.


Ance Celmiņa
Amerikāņu statistika viņai gandrīz tikpat laba kā Vītolai. Tomēr uz izlasi Celmiņa netiks aicināta, savukārt Vītola var būt droša par 90 %.

Baiba Eglīte
2007. gadā izlases g.t. Zvirgzdiņš teica, ka gadrīz iekļuva 12-niekā... Tagadējā viņas amerikāņu trenere saka, ka viņa ir labākā komandasbiedrene, vienmēr pozitīva u.tml. Bet spēles laiks tur ar katru sezonu sarūk. Viņai ir attaisnojuši iemesli...

Anete Šteinberga
Spēles laiks viņai ar katru sezonu sarūk. Tas nav saprotams. Savā blogā nepiedienīgi izteicās par savu amerikāņu treneri. Arī tas nav saprotams.

Liene Priede
Aizvadītā gada nogalē izlases tagadējais g.t. Nerips teica, ka viņa ir vienīgā mūsu "amerikāniete", kuras statistika viņam patīk. Sezonas pirmajā pusē spēles bija pret vājāku konferenču komandām (bilance 11-2), bet otrajā pusē - pret savas stiprās konferences komandām (bilance 2-16). Līdzīgas izmaiņas notika arī viņas statistikā - kad pretī nāca nopietnākas, tad nespēja būt tikpat nopietna. Un galu galā nekā patīkama tur vairs nav.

Anete Klintsone
Iepriekšējā sezonā Jumtalapa priecājās, ka Klintsone ir izlases balasta vadošā kandidāte. Tomēr realitāte izrādījās citāda. Uz izlasi ieradās sliktā kondīcijā, lēnīga un nedroša, ne reizi (!) nepamēģināja savu galveno ieroci - tālšāvienu, grūstīja lietuviešu autoritāti. Šosezon tālmetieni viņai vairs nekrīt.

NCAA spēlēja vēl dažas latvietes, bet palika zem 2.0 ppg.