Latvija - Grieķija 63:46 Yes! Yes!

20.06.12 19:00 Arēna Rīga
EČ kvalifikācijas 3. spēle
Latvija - Grieķija 63:46
PIRMS spēles...

20.06.12 15:30 Grūti prognozēt, cik varētu ierasties skatītāji. Šovakar nav futbols, tāpēc it kā varētu būt vairāk nekā iepriekšējā spēlē. Tomēr jāņem vērā, ka iepriekš tika sadzīti bērni no 3-punktu nometnes, tāpēc bezmaksas tribīne bija divas reizes pilnāka nekā maksas sēdvietas. Šoreiz slinkākajiem / tālākajiem rāda LTV7.

Afrodīte atkal būs Arēnā
Zoi Dimitrakou

19-20.06.12 Grieķu komentāri...
Grieķijas labākā basketboliste Evanthia Maltsi : "Es nezinu, kas notiks Latvijā. Domāju, ka Tamane var izmainīt balansu. Mums ir vajadzīga stabilitāte un nopietnība, un tad viss būs labi."
Grieķijas izlases galvenais treneris Alekos Daglas : "Mums ir ļoti laba komanda, tradicionāli spēcīga... Jābūt konkurētspējīgiem, jāspēlē labi aizsardzībā, lai turētu zemu rezultātu, jākoncentrējas visas 40 minūtes. Šādos apstākļos mēs varam uzvarēt, tomēr tas nebūs viegli."
Basketforum.gr lietotājs : mūsu izlases aizsardzība būs atbilde Latvijas lielajiem stāviem. Grbasket.gr : Iepriekšējā mačā Krastiņa bija Latvijas uzticamākā snaipere, tomēr Latvijas barometrs ir Tamane... Ar agresīvu spiedienu jāpanāk, lai Tamane, Putniņa un Jansone netiek labi pabarotas...

18.06.12 Grieķijas izlasei šogad ir savādāks zīmējums - spēlē ar 3 garajām vienlaicīgi!!! Dimitrakou ir pārkvalificēta kā vieglā uzbrucēja. Interesanti - visas 3 izlases, kuras pirmajā mačā grāva, nākamajā spēlē piedzīvoja sāpīgus zaudējumus (Somija, Lietuva, Ukraina). Skatītākās 3 izlases : Spānija 2000, Latvija 1800, Baltkrievija 1500 (mājas spēlēs). Slovēnijas varoņdarbu redzēja tikai 150 cilvēki.

RETRO : (2011) Latvija - Grieķija 57:67
RETRO : (2009) Latvija - Grieķija 70:68
RETRO : (2006) Latvija - Grieķija 55:79 (Maltsi tikai 9 min, trauma)

Iespējamo triecienPiecinieku komparizācija (2012)
Kārkliņa vs Kalentzou
Krastiņa vs Chatzinikolaou
Horelika under Dimitrakou
Jansone over Kosma
Tamane over Papamichael
(Spanou ir sastiepums, tāpēc uz Rīgu nebrauc)

11.06.12 Preview by Paul Nilsen :
"return of Tamane boosts prospects enormously"

08.06.12 Latvijai pievienojas mūsu labākā basketboliste Tamane!

04.06.12 Grieķijas labākā basketboliste Evanthia Maltsi tomēr maina savu lēmumu un izlasē šogad nespēlēs. Minētais pavērsiens būtiski samazina Grieķijas izlases iespējas. Tomēr arī bez Maltsi šī izlase paliek mūsu grupas galvenā favorīte.

Iespējamā kompozīcija :
PG - Kalentzou / Limoura
SG - Chatzinikolaou / Kotsopoulou
SF - Sotiriou
PF - Dimitrakou / Kosma
C - Papamichael / Spanou


27.05.12 Latvijai notraumējas Brumermane.


05.05.12 Grieķija paziņo kandidātes

Kā jau bija gaidāms, ilggadējās grieķu līderes Kalentzou & Maltsi turpinās spēlēt izlasē arī šogad. Vakar mūsu pretiniece paziņoja kandidātes, kuras no 9. maija uzsāks gatavošanos EČ kvalifikācijas spēlēm. Līdz ar kanādietes (Kotsopoulou) pievienošanu ārējā līnijā varētu būt stiprāka kā iepriekš. Ļoti iespējams, ka Grieķija daudz spēlēs vienlaicīgi ar četrām mazajām. Garā spēlētāja Stephanie Murphy joprojām nav tikusi pie grieķu pases.

Iespējamā kompozīcija :
PG - Kalentzou / Limoura
SG - Chatzinikolaou / Kotsopoulou
SF - Maltsi / Sotiriou
PF - Dimitrakou
C - Papamichael / Spanou


23.03.12 Grieķu šķietamā traģēdija

EČ kvalifikācijā šovasar Latvijai pretī stāsies sīkstā Grieķija.
Nupat mūsu gaidāmā pretiniece pazaudēja vienu no savām labākajām spēlētājām - Styliani (Stella) Kaltsidou ir nopietni savainota.

Kaltsidou atkrišana pagaidām ir grieķu traģēdija tikai šķietami...

Iepriekš bija runas, ka ilggadējās grieķu līderes Kalentzou & Maltsi gatavas beigt karjeru izlasē. Ja vēl tagad nebūs Kaltsidou, tad Grieķijas ierobežotie labu spēlētāju resursi liegs savākt spēcīgu sastāvu. Ir ļoti lielas aizdomas, ka Kaltsidou atkrišana būs iemesls, lai minētās 2 veterānes tomēr turpinātu savas gaitas izlasē. Turklāt ir vēl viens zemūdens akmens - Francijas līgas zvaigzne Dimitrakou līdz šim izlasē nespēja izpausties, jo viņas pozīciju pārklāja Kaltsidou. Tagad grieķu ceturtā numura pozīcija atbrīvojusies, un šogad Dimitrakou būs lieliska iespēja kļūt par zvaigzni arī izlasē.