Jumtalapas advancētā prognoze EČ-2011

updated 21.06.11

Pēc pirmajām trim dienām Jumtalapa [LAT] ir 1. vietā
Eiropas Sieviešu basketbola foruma prognozistu konkursā
[iepriekš uzvarēja Eirolīgā].


Stāvoklis pirms Otrās kārtas
[22.-27.jūn]
E : Čehija 2-0, Lietuva 2-0, Baltkr 1-1, Kriev 1-1, Tur 0-2, Lielb 0-2.
F : Melnkalne 2-0, Latvija 2-0, Fra 1-1, Spān 1-1, Pol 0-2, Horv 0-2.

Pirms otrās kārtas ir gandrīz neiespējami prognozēt, kādā secībā komandas kvalificēsies 1/4-finālam. Piemēram, E grupā Lietuva var paņemt pirmo pozīciju, bet var arī zaudēt visās trīs spēlēs un palikt ceturtajā vietā. Nav skaidrs, kurā pozīcijā varētu ierindoties Latvija. Kā ierasts, otrajā kārtā mums varētu veikties ne tik labi, jo ieroči jau izgaismoti un veselības vietā stājies nogurums. Bet varbūt šoreiz mums nekas nav kā ierasts? Un varbūt mūsu meitenēm spēs palīdzēt ārzemju fizkultūras treneris. Nav pamatotu ideju arī par citu komandu galarezultātiem. Vienvārdsakot, šobrīd ir liela putra.

Uzvara 1/4-finālā ir ticamākais veids, kā Latvija var dabūt ceļazīmi uz Olimpisko kvalifikācijas turnīru 2012. Zaudējuma gadījumā nāksies brīnumaini uzvarēt atlikušās divas spēles, lai iegūtu 5.vietu jeb pēdējo ceļazīmi.


Pirmā kārta [18.-20.jūn]
A : Lietuva 2-1 , Krievija 2-1 , Turcija 1-2 , Slovākija 1-2 .
B : Čehija 3-0 , Baltkrievija 2-1 , Lielbritānija 1-2 , Izraēla 0-3 .
C : Melnkalne 3-0 , Spānija 2-1 , Polija 1-2 , Vācija 0-3 .
D : Latvija 2-1 , Francija 2-1 , Horvātija 1-2 , Grieķija 0-3 .

(...) - pirmsturnīra tekstam tagad iekavās norādīts rezultāts.

A. Pēc izlozes tika nosaukta par nāves grupu, jo izlases šķita spēkos līdzīgas. Epiphanny Prince ierašanās iztaisītu Krieviju par favorīti, tomēr amerikāniete neieradās. Slovākijai atteica ilggadējā līdere Zirkova, jo ilgstoši mokās ar traumām, savukārt Jalcova notraumējās gatavošanās posmā. Teju mājiniece Lietuva alkst atriebties Turcijai par negaidīto zaudējumu EČ-2009 (izdevās). Lietuvai prot labi spēlēt pret Krieviju (izdevās).

B. Čehijai vairāki atteikumi varētu neļaut cīnīties par visaugstākajām vietām (tomēr izskatās, ka var tikt augstu). Izraēla ir gatava uzvarēt, tagad vai nekad (tomēr nekad). Lielbritānijai trenera faktors var palīdzēt cīņā par izkļūšanu (tā arī notika).

C. Spānija ar Sancho Lyttle varētu būt turnīra galvenā favorīte (tomēr laikam nē, kaut kas neiet). Pirms kāda laiciņa šķita : ja Melnkalnei tiešām būs Eshaya Murphy, tad otrā vieta grupā obligāti, tomēr šai komandai uzbruka traumas, un tagad viss ir sagriezies (sanāca tā, ka komanda spēle iet no rokas). Polijai ir labākās spēlētājas grūtniecība un dramatiska situācija veselības jomā, turklāt nepaspēja naturalizēt amerikānieti, tomēr gatavošanās posmā izdevās izveidot kaujasspējīgu komandu no citām spēlētājām. Vācija savu pulveri varētu būt jau izšāvusi pārbaudēs un papildkvalifikācijā (tā tas tiešām bija).

D. Francija ir ārpus konkurences (mūsējās tā nedomāja). Grieķijas mēģinājumi dabūt kādu amerikānieti beidzās nesekmīgi. Katie Douglas bija praktiski nereāla principā, bet Stephanie Murphy noslēdza training camp līgumu amerikāņu vasaras līgā un nepaspēja noformēt grieķu pasi. Bezamerikāniešu Grieķiju mums ir pa spēkam uzvarēt [tomēr ticams arī zaudējums] (sanāca otrais variants). Horvātijai pilnīgi noteikti ir pa spēkam izkļūt no grupas (izdevās), latvietes viņas uzskata par savām klientēm (mūsējās gandrīz kļuva par tādām kļuva).


pesimistiskā versija
Šogad pirmoreiz ir sajūta, ka varam neizkļūt no grupas (izkapājās).
2005 + 2007 +2009 bija liela pārliecība, ka noteikti tiksim tālāk.