Viedokļi par EČ-2011 izlozi

.
A grupa : NĀVES GRUPA

Krievija.
Izlases nometnē pagaidām neviena nav, kas varētu kaut ko komentēt. Izlasei nav trenera, federācijai nav prezidenta, žurnālistiem nav intereses, bet womenbasket.ru iesaukts armijā. Domājams, ka šoreiz Krievijai būs lielas problēmas tikt uz Olimpiskajām spēlēm.

Turcija.
Federācijas sieviešu basketbola priekšniece Julide Sonata :
"Mums ir ielozēta viena no spēcīgākajām grupām, kurā nevienai izlasei nav priekšrocību pār citām. Turcijas līga ir viena no spēcīgākajām Eiropā. Mūsu izlases spēlētājas spēlē arī Eirolīgā. Izlases sniegumu ietekmēs tas, ka būs jāspēlē uzreiz pēc klubu sezonas. Tomēr tas neietekmēs mūsu mērķi - tikt uz Olimpiskajām spēlēm" (tbf.org.tr).

Lietuva.
Izlases treneris Algirdas Paulauskas :
"Daudz kas būs atkarīgs no tā, kādi būs izlašu sastāvi. Pirmsolimpiskajā gadā izlašu sastāviem vajadzētu būt spēcīgiem. Mūsu grupa ir stipra, tomēr ar visām pretiniecēm varam spēlēt un varam tās uzvarēt" (musukrepsinis.lt).

Slovākija.
Izlases direktore Natalia Hejkova :
"Izloze mums ir sagādājusi sarežģītas pretinieces. Mūsu grupā nav izteikta favorīte. Visas četras izlases plāno tikt ārā no grupas. Var teikt, ka mūsu grupa ir nāves grupa. Visās pārējās grupās vismaz uz papīra kāda izlase ir vājāka par citām. Atkārtoju, ka mūsu grupā izlases ir līdzvērtīgas un katra var uzvarēt katru. Mūsu galvenais mērķis ir tikt ārā no grupas, un pēc tam skatīsimies" (ebasket.sk).


B grupa : BALTKRIEVIJAS GRUPA

Baltkrievija.
Coach_b :
"Хватит спорить. Пора уже чемпионками становиться и напрямую на ОИ выходить" (pressball.by). Baltkrievijas izlase ir grupas galvenā favorīte. Tomēr gribētos cerēt, ka Baltkrievija savas labākās spēles jau ir nospēlējusi.

Čehija.
Izlases treneris Lubor Blazek :
"Ja es teiktu, ka esmu apmierināts, tad tas būtu par skaļu. Manuprāt, izloze mums ir laba, grupā grūtākā pretiniece būs Balkrievija. Pēc PČ no izlases atvadījās Vecerova un Ferancikova, iespējams vairs nespēlēs arī Horakova - viņu mēģināsim vēl pierunāt. Uzskatu, ka mums joprojām ir potenciāls, lai cīnītos par ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm" (idnes.cz).

Izraēla.
Izlases līdere Shay Doron :
"Eiropas čempionātā mēs iztaisīm troksni". Troksnis varētu izpausties kā iziešana no grupas, līdzi ņemot vismaz vienu uzvaru. Lēnās čehietes viņām šķiet pateicīgs kumoss.

Lielbritānija.
Izlases treneris Tom Maher :
"Mēs dodamies uz Eiropas čempionātu no labām starta pozīcijām. pagāšvasar mēs ļoti progresējām un rakstījām vēsturi, uzvarot savā kvalifikāvcijas grupā. Mēs esam vēl tālu no pilnības. Tagad mēs esam tur, kur gribam būt - spēlēt ar Eiropas labākajām komandām. Šajā līmenī visas spēles ir grūtas, un es esmu apmierināts ar ielozēto B grupu. Esmu pārliecināts, ka turpināsim progresēt un mums būs pa spēkam izkļūt no grupas" (gameongb.com).


C grupa :
SPĀNIJAS GRUPA

Spānija.
Izlases treneris Jose Hernandez :
"Domāju, ka otrajā fāzē [F grupā] iekļūs Polija, Francija un Latvija, no kurām spānietes un francūzietes ir favorītes. Ja pretnedē uz medaļām, tad izloze nav tik svarīga. Ir labi jāspēlē jau no turnīra sākuma. Tur būs jāuzvar daudzas izlases" (feb.es).

Polija.
Izlases treneris Mark Maciejewski :
"Mums ielozēta sarežģīta grupa. Nav jau nāves grupa kā A grupa, tomēr mūsu uzdevums tikt tālāk nebūs viegls. Lielākā problēma, ka nezinām, kura izlase uzvarēs papildkvalifikācijā. Spānija ir grupas favorīte. Tomēr ar Spāniju esmu apmierināts, jo no pirmā groza Baltkrievija būtu grūtāka pretiniece" (sport.wp.pl).

EČ-1999 čempione Małgorzata (Margo) Dydek [36, 214]
grib atgriezties laukumā un izlasē pēc vairāku gadu pārtraukuma :
"Pēc divu brīnišķīgu puiku piedzimšanas es joprojām jūtu spēku - man ir enerģija spēlēt. Mans vīrs ir anglis, un viņš mudina mani atgriezties izlasē un spēlēt Olimpiskajās spēlēs, kas notiks mana vīra dzimtenē". Polijas izlases treneris piebilst : "Mājinieces vienmēr cīnās par augstiem mērķiem, un ar Dideku mēs varētu pretendēt uz Eiropas piecinieku un uz Olimpiskajām spēlēm" (sports.pl).

Melnkalne.
Pagaidām oficiālu komentāru nav.
Ja savāks visas labākās un būs arī naturalizētā amerikāniete, tad var būt pa spēkam realizēt savas ambīcijas un ielauzties Eiropas elitē.

Kvalifikācijas papildturnīra uzvarētāja.
Kļūs zināma dažas dienas pirms Eiropas čempionāta. Itālija vai Ungārija, vai kāda cita.


D grupa : FRANCIJAS GRUPA

Francija.
Izlases treneris Pierre Vincent :
"2009. gadā Latvija izgāzās mājas Eiropas čempionātā. Nākamgad kopā ar jauno paaudzi un ar dažām perspektīvām spēlētājām Latvija varētu būt draudīga pretiniece. Mūsu mērķis ir kvalificēties Olimpiskajām spēlēm" (ffbb.com).

Latvija.
Izlases treneris George Dikeoulakos :
"Mani neuztrauc pretinieces, es koncentrēju uzmanību uz savu komandu. Galvenais, lai mūsu meitenes būtu pie labas veselības un labā formā, un komandai būtu iespēja sagatavoties vislabākajā veidā. Bet pretinieces... Visas komandas ir spēkos līdzīgas, bet sniegums Eiropas čempionātā būs atkarīgs no faktoriem, kuri šobrīd līdz galam nav zināmi - sastāvs, kondīcija utt. Pēc spēles stila pretinieces nedalu ērtajās un neērtajās, jo tādam dalījumam nav pamata. Patiesi ticu mūsu komandas kvalitātei, un nebaidos ne no vienas pretinieces. Ar Jēkabsoni mums bijušas vairākas sarunas - rēķinos ar viņu kā ar izlases dalībnieci" (basket.lv).

Grieķija.
Izlases treneris Kostas Missas :
"Mums izloze ir smaga. Bet jāskatās, kādi būs pretinieču sastāvi. Ceru, ka mums izdosies dabūt naturalizēto amerikānieti Katie Douglas un Amerikā dzīvojošo Stefanie Murphy, jo tad mūsu izlase būtu spēcīgāka. Nobeigumā gribu pateikt, ka man pretiniekos būs Dikeoulakos, kas ir mans draugs un ar kuru kopā esam strādājuši astoņus gadus - te ir divas lietas : es ļoti labi zinu viņu, bet viņš ļoti labi zina mani" (fibaeurope.com).

Horvātija.
Federācijas ģenerālsekretārs Zelko Draksic :
"Mums ļoti labs rezultāts ir tas, ka esam kvalificējušies finālturnīram. Ielozētā grupa ir ļoti stipra. Eiropas čempionātā neceram ne uz ko. Mūsu galvenā problēma ir sapulcēt visas labākās basketbolistes. Pacentīsimies iekļūt otrajā posmā [F grupā]" (basket.lv).