16.04.11 Melnkalne naturalizē spāņu līgas rezultatīvāko

Izziņotajās kandidātēs ir vēl viena amerikāniete (Anna DeForge), tomēr pēc traumas viņa nav formā, bet naturalizētā var būt tikai viena.
Melnkalnes eventuālais Dream Taem
pg : Skerovic / Aleksic
sg : Eshaya Murphy
sf : Dubljevic / Baletic
pf : Perovanovic / Dubljevic
c : Bjelica
Tikmēr noskaidrojies, ka Polija vairs nevar paspēt naturalizēt amerikānieti (Kristi Toliver). Hammon vietā Krievijai būs cita amerikāniete (Epiphanny Prince) - ir panākta vienošanās ar spēlētāju un ar viņas amerikāņu kluba GM. Nav svaigas informācijas par Grieķijas iespējām dabūt amerikānieti Katie Douglas.


15.02.11 Latvijas pretinieces Naturalizē amerikānietes

Tikai Baltkrievija, Čehija, Horvātija, Latvija (diemžēl) un Lietuva samierinās ar pašu spēkiem. Lielākā daļa no EČ-2011 izlasēm cer uz palīdzību arī no citurienes. Svaigākās ziņas ir par Polijas izlasi.

Lejāk alfabēta secībā.

Francija : Isabelle Yacoubou
BEN (Benina) pilsone franču pasi dabūja pirms u20 EČ-2006. Spēlē pieaugušo izlasē kopš 2007. gada. PČ-2010 nespēlēja traumas dēļ.

Grieķija : Katie Douglas (?)
Viņas vīrs un aģents ir grieķis. Tomēr jau vairākas reizes ir notikusi kaut kāda "aizķeršanās" (pirms PČ-2010 un kaut kad arī ieriekš). Grieķu pase viņai joprojām nav. Vienkārši nevēlas spēlēt izlasē. Ir pietiekami laba spēlētāja, lai klubā iztiktu bez Eiropas pases. Vasarā WNBA spēles pārklājas ar EČ spēlēm. Olimpiskās Spēles kā vilinājums? OS vēl ir pārāk tālu. Šovasar noteikti izvēlēsies WNBA.

Izraēla : Jennifer Fleischer
Izlasē spēlē kopš 2006. gada. Klubā tradicionāli spēlē labāk nekā izlasē, jo izlase spiež uz viņai neizdevīgu ātrumu.

Krievija : tiešām bez (?)
Vasarā WNBA spēles pārklājas ar EČ spēlēm. Kā gan viņi bez Kalmanoviča spēs pārliecināt WNBA alkstošu amerikānieti spēlēt izlasē? Domājot par OS-2012 perspektīvu, izlases treneris ir izteicies, ka viņš dotu priekšroku jaunākai amerikānietei.

Lielbritānija : vairākas
Vairākas ir dzimušas citviet. Grūti saprast, kura no viņām ir naturalizēta - varētu būt mums labi zināmā Kimberly Butler. Daudzas no viņām neskaitās kā naturalizētās.

Melnkalne : Anna De Forge vai kāda cita amerikāniete
Melnalnes pasi DeForge dabūja jau pagāšgad. Tomēr izlases pirmskvalifikācijas pārbaudes spēlēs sarāva krusteniskās saites. Melnkalnei izdevās kvalificēties. Decembrī viņa teica, ka drīzumā plāno atgriezties Eiropas basketbolā - vispirms kādā klubā, bet vasarā Melnkalnes izlasē.
Tikmēr izlases treneris jau ir paziņojis, ka izlasē būs cita amerikāniete.

Polija : Kristi Toliver (?)
Pirms gada poļi izveidoja darba grupu, kuras uzdevums ir atrast naturalizējamu amerikānieti. Izvēlēta Kristi Toliver, kura šobrīd spēlē Turcijā. Amerikāniete izteikusi vēlmi spēlēt Polijas izlasē un jau iesniegusi pieprasījumu pēc Polijas pilsonības. Galvenā problēma - līdz EČ sākumam ir palicis maz laika un var nepaspēt nokārtot papīrus.

Slovākija : Erin Lawless
Izlasē spēlē kopš 2010. gada. Šosezon klubā viņa ir ļoti neizteiksmīga.

Spānija : Sancho Lyttle
Spānijas izlasē spēlē kopš PČ-2010. Ļoti iespaidīgs pastiprinājums. Pagāšgad pasaules čempionāts nepārklājās ar WNBA spēlēm. Savukārt šovasar amerikāņu mači notiks paralēli ar EČ spēlēm. Skatīsimies, kā rīkosies spēlētāja no VIN (Sentvinsenta un Grenadīnas).

Turcija : Kristen Newlin (turku - Nevlin)
Izlasē spēlē kopš 2008. gada. Pagāšgad kvalifikācijā nevarēja palīdzēt smagas traumas dēļ. Šosezon viņai vēl nav izdevies sasniegt savu iepriekšējo līmeni.