Mūsējo eiroReitings - biļetens Nr. 4

18.11.10
Mūsu Sapņu spēlētājas Eirolīgā un Eirokausā

Šoreiz mūsu Sieviešu Leģiona vadību uzņēmās 19-gadīgā Niedola.

EFF 4. kārta

+22 Niedola (Nantes, Eurocup)
Ar ļoti impresīvu 35 minūšu sniegumu viņa būtiski veicināja savas komandas uzvaru, kas klubam sola visai drošu pirmo vietu grupā un otro numuru izsēšanā pirms playoff.
"SLAVAS DZIESMA" : Pēdējās ceturtdaļas sākumā pretinieces bīstami pietuvojās līdz 55:53. Tad nu atbildību uzņēmās jauniņā Niedola, kura nākamo 4 minūšu laikā parūpējās par savas komandas izrāvienu līdz 62:55. Šajā laikā Niedola vispirms guva grozu, tad aizmeta garām un uzreiz dabūja atlēkušo, pēc tam savāca bumbu aizsardzībā, turpinājumā paņēma atlēkušo uzbrukumā un iegrūda to grozā, un visbeidzot iedeva piespēli uz precīzu tālmetienu - 62:55. Spēles atlikušajās minūtēs pretnieces vairs nespēja pietuvoties.



+20 Tamane (MKB Sopron, Euroleague)
Nerealizējās skumīgā priekšnojauta par viņas pelēcīgumu uz pretspēlētāju superzvaigžņu fona. Tamane devās cīņā bezbailīgi un jau spēles 28. minūtē varēja lepoties ar double-double. Tik varena efektivitāte šoreiz ir kā varoņdarbs, jo bija jāstājas ceļā komandai, kas tīko pēc Eirolīgas titula. Aizsardzībā gan Tamanei klājās grūti, jo pretinieču iekšējās līnijas trijotne pēc Vautersas dekrēta pieteikuma bija ļoti mobilizējusies un spēja sasniegt iespaidīgu efektivitāti. Komandai pieklājīga apmēra zaudējums. [+videorullītis].



+15 Kubliņa (Gyor, Eurocup)
Ar vienkārši kvalitatīvu sniegumu šoreiz bija par maz, lai uzvarētu. Sāpīgs zaudējums, kas visdrīzāk sagādās otro vietu grupā un nesimpātisku izsēšanas numuru pirms playoff.



+12 Jēkabsone (Sparta&K, Euroleague)
Kad viņu uzlaida laukumā, steidzīgi realizēja divus tālmetienus. Spēlēja tikai 14 minūtes, kuru laikā bija ļoti efektīva un spēra redzamu soli ceļā uz nopietnas lomas iegūšanu. Komandai pārliecinoša uzvara. Varbūt jau drīz varēsim atkal priecāties par veco labo Jēkabsoni.


+9 Jansone (Venezia, Eurocup)
Pirmajā puslaikā bija neitrāla. Otrajā puslaikā kļuva bīstama un pēdējā ceturtdaļā sarūpēja 6 efektivitātes vienības, tādējādi dodot lielu ieguldījumu uzvaras kaldināšanā.



+6 Kārkliņa (TTT Rīga, Euroleague)
Daudz maz ciešams sniegums viņai un pastiepta potīte. Bet komandai šaušalīgs zaudējums. Atliek cerēt, ka komanda nemetīs plinti krūmos un sponsori izturēsies ar sapratni.


–1 Brumermane (Mondeville, Euroleague)
Nievienu brīdi viņai neizdevās tikt efektivitātes plusos, dziļākā bedre bija –6, no kuras pamazām līda ārā, tomēr spēle beidzās. Brumermanes 30 minūšu efektivitātes nebūšanas neliedza komanda uzvarēt. Iepriekš teiktais ir vēl viens apliecinājums Brumermanes aizsardzības kvalitātei, kas nav redzama statistikā.



Ceturtajā kārtā nespēlēja
Baško (Wisla, Euroleague) - traumas dēļ nopietna spēlēšana jāatliek uz nākamo gadu.
Putniņa (Arras, Eurocup) - šājā kārtā nebija jāspēlē.
Babkina (Lotos Gdynia, Euroleague) - sastiepts četrgalvainais muskulis, tika nolemts viņu pietaupīt.



Vidējais EFF pēc 4 kārtām
Tamane +18.5 , Niedola +16.3 , Babkina +15.7 (trīs spēles) , Putniņa +12.0 (divas spēles) , Kubliņa +11.3 , Jansone +10.5 (divas spēles) , Brumermane +7.0 , Baško +4.0 (viena spēle) , Jēkabsone +4.0 , Kārkliņa +3.8 .

Summārais EFF pēc 4 kārtām
Tamane +74 , Niedola +65 , Babkina +47 (trīs spēles) , Kubliņa +45 , Brumermane +28 , Putniņa +24 (divas spēles) , Jansone +21 (divas spēles) , Jēkabsone +16 , Kārkliņa +15 , Baško +4 (viena spēle) .


IEPRIEKŠ :
3. kārta
2. kārta
1. kārta