Mūsējo eiroReitings - biļetens Nr. 6

02.12.10
Mūsu Sapņu spēlētājas Eirolīgā un Eirokausā
EFF 6. kārta

Šoreiz Sieviešu Leģiona vadību pārņem teiksmainā Kubliņa.


+21 Kubliņa (Gyor , Eurocup)
Pieaugušo materiāls Kubliņas Pēcpuse pārliecinoši ir novembra mēneša skatītākais Jumtalapas fabricējums (otrajā vietā ar 170 skatījumu atpalicību seko grāvējs Jēkabsone un Zelta teļš).
Patīkami, ka šonedēļ arī pati Kubliņa radīja kaut ko grandiozu. Uz nabaga portugāliešu fona viņa tik aizrautīgi spodrināja savu statistiku, ka treneris nebija ar mieru dāvāt viņai vairāk par 19 minūtēm. Tomēr arī tādā mazā laiciņā viņa pamanījās nokļūt mūsu Sapņu spēlētāju virsotnē.



+16 Tamane (MKB Sopron , Euroleague)
Vienīgā Latvijas basketboliste, kura šovasar izlasē un šosezon klubā visas spēlēs aizvadījusi augstā līmenī - tas tiešām ir apbrīnojami! Tamanes efektivitātes robežas : EČ kvalifikācijā no +11 līdz +33 , Eirolīgā no +13 līdz +22 , Ungārijas līgā no +19 līdz +40 . Šogad stabili Latvijas labākā basketboliste. Šoreiz PTS labāki par EFF - viņai tas ir ārkārtīgi rets gadījums. Ja komandā vairākām vadošajām spēlētājām EFF ir sliktāks par PTS, tad tāda komanda parasti zaudē.



+11 Putniņa (Arras , Eurocup)
Pirmo puslaiku viņa pabeidza ar negatīvu EFF, un komanda bija iedzinējos. Otrā puslaika sākumā Putniņa sarūpēja 7 pozitīvas efektivitātes vienības, un spēles rezultāts no nesmuka 26:30 izmainījās līdz patīkamam 36:32. Komandai svarīga uzvara, kas dāvā solīdu numuru izsēšanā pirms playoff.



+10 Jēkabsone (Sparta&K , Euroleague)
Šoreiz Jēkabsonei cienījams sniegums. Tāpēc arī nopietns spēles laiks. Komandai pārliecinoša uzvara.



+4 Babkina (Lotos Gdynia , Euroleague)
Divcīņu ar pretinieču saspēlnieci (Honti) viņa zaudēja pārliecinoši. No Eirolīgas piespēlētāju top-3 tikko novēlās līdz top-15. Pēc iepriekšējās sezonas vidēji 14 minūtēm nedēļā, šosezon Babkina spēlē vidēji 50 minūtes nedēļā (Polijas līga + Eirolīga), līdz ar to tagad spēki sāk pazust. Glābiņš jau tuvu - drīz būs Ziemassvētku brīvdienas!



+2 Niedola (Nantes , Eurocup)
Pirmo reizi Eirokausā viņa saņem divnieciņu. Gluži kā skolā "divi un sēdies!". Treneris drusku atļauj paspēlēt un tad atsēdina uz soliņa. Tā bija arī Francijas līgā svētdien. Kaut ko Niedola dara ne tā. Treneris ir jāklausa. Ar veselību it kā viss kārtībā. Komandai uzvara un 2. numurs izsēšanā pirms playoff.


+1 Brumermane (Mondeville , Euroleague)
Šoreiz viņa sapelnīja 5 piezīmes, līdz ar to dabūja maz uzspēlēt. Komandai stabils plānotais zaudējums.


Sestajā kārtā nespēlēja
Baško (Wisla , Euroleague) - traumas dēļ nopietna spēlēšana jāatliek uz nākamo gadu.
Kārkliņa (TTT Rīga , Euroleague) - nespēlēja veselības dēļ.
Jansone (Venezia , Eurocup) - šajā kārtā nebija jāspēlē.


Vidējais EFF pēc 6 kārtām
Tamane +17.5 , Niedola +14.5 , Kubliņa +13.3 , Jansone +13.0 (trīs spēles) , Putniņa +12.5 (četras spēles) , Babkina +12.0 (piecas spēles) , Brumermane +7.7 , Jēkabsone +5.3 , Baško +4.0 (viena spēle) , Kārkliņa +2.8 (piecas spēles) .

Summārais EFF pēc 6 kārtām
Tamane +105 , Niedola +87 , Kubliņa +80 , Babkina +60 (piecas spēles) , Putniņa +50 (četras spēles) , Brumermane +46 , Jansone +39 (trīs spēles) , Jēkabsone +32 , Kārkliņa +14 (piecas spēles) , Baško +4 (viena spēle) .


IEPRIEKŠ :