Sieviešu izlases Balasta kandidāšu Rangs

26.11.10

#1 Anete Klintsone

Var spēlēt kā pirmais vai otrais numurs. Izlasē tur vajag svaigas asinis. Viena no divām Balasta kandidātēm, par kuru izlases galvenais treneris izteicās, ka šosezon pastiprināti sekos viņai līdzi.
Pagaidām attaisno uz sevi liktās cerības.
Šosezon ir lielāks spēles laiks un krietni labāka statistika nekā pagāšsezon. EFF 6.1 (pagāšsezon), EFF 16.1 (šosezon). Turklāt efektivitātes pieaugums nav tikai dēļ spēles laika pieauguma. Šosezon ir jūtami labāka metienu precizitāte no visām distancēm un arī ST-TO bilance ir labāka. Spēlē amerikāņu NJCAA Top-5 komandā.
Laba iespēja kļūt par visu laiku pirmo 2. līgas basketbolisti,
kura oficiāli spēlēs mūsu Sieviešu izlasē.
Mīnusi :
- NJCAA līga nosacīti ir 2. līga aiz NCAA (ja neskaita to diženo vasaras līgu),
- pagāšgad izlasē ieradās uzreiz pēc pārsteidzoši laba snieguma u20 turnīrā, līdz ar to viņa bija labā formā; savukārt nākamgad viņai sezona beigsies jau martā un tad būs ilga dīkstāve līdz izlasei, līdz ar to varbūt neizskatīsies tik konkurētspējīga kā pagāšgad.


#... Pārējās

Tālāk rangu veidot nav jēgas, jo tur ir liels jūklis.


Kristīne Vītola


O
tra no divām Balasta kandidātēm, par kuru izlases galvenais treneris izteicās, ka šosezon pastiprināti sekos viņai līdzi. Bet pagaidām šosezon viņa nu galīgi neizskatās pēc izlases kandidātes. Toties ir gara centra spēlētāja ar tālmetienu, un centra spēlētājas pozīcijā pēc Tamanes un Brumermanes ir tukšums. Vismaz izlases gatavošanās posmā tur kādu vajadzēs.


Citas "amerikānietes"

It kā gribētos teikt - Anete Šteinberga, tomēr viņas ceturtā numura pozīcijā izlasē jau ir 3 neizkustināmas spēlētājas
(Kubliņa, Putniņa, Jansone). Varbūt Kristīne Silarāja, tomēr maz ticams.


TTT spēlētājas

Šeit plašāk neapskatīsim, jo viņu varējums ir pieejams apskatei Eirolīgas mājas spēlēs.


Dace Cīnīte

Skatīsimies, vai viņu vispār aicinās. Šosezon pirmo reizi spēlē Spānijas virslīgā. Tomēr viņas klubs stabili kandidē uz izkrišanu, Cinītes sniegums nepārliecina (EFF 7.1). Spēlē ceturtā numura pozīcijā, kur izlasei jau ir 3 neizkustināmas spēlētājas (Kubliņa, Putniņa, Jansone). Vairākkārt ir kandidējusi uz Sieviešu izlasi, tomēr nekad nav tikusi tur spēlēt oficiālā mačā, nu jau 28 gadi.


Otro līgu spēlētājas

Anete Horelika jāmin kā pirmā, jo Spānijas otrā līga, iespējams, ir spēcīgākā no Eiropas nacionālajām otrajām līgām. Tomēr tur viduvējā komandā viņa neko īpašu nerāda (EFF 8.1).

Lauma Reķe, Zane Eglīte, Santa Dreimane, Laine Kurpniece spēlē Itālijas otrajā līgā, kas Eiropas nacionālo otro līgu rangā ir aptuveni 4. vietā. Pagāšsezon Reķe bija tās līgas efektīvākā spēlētāja, tomēr izlases kandidātēs viņu neieskaitīja...
Interesanti, ka šosezon līgas efektīvākās ir divas latvietes : 1. Reķe
(EFF 23.6) , 2. Kurpniece (EFF 22.6) . Tikmēr Dreimane (EFF 11.6) ir viduvēja, bet Eglīte (EFF 6.5) pat švaka. Visas četras komandas spēkos ir līdzīgas un atrodas tabulas augšdaļā.