Latvijas Gada balva sportā 2010

.
.............. Gada nogales Šoks 2010

23.12.10 no pl 21.06 Gada balva sportā 2010
tiešraide : LTV1 , LR1 .

21.12.10 SA aptaujā Sieviešu izlase nav saņēmusi nevienu balsi... Tur ir izgaismots dažu Gada balvas žūrijas locekļu balsojums : Puče un Zembergs par Dinamo (tā tika lēsts jau iepriekš), Kreipāns par u-18 izlasi (iepriekš tika lēsts, ka par Dinamo), Vrubļevskis sensacionāli par u-20 izlasi (iepriekš tika lēsts, ka par Sieviešu izlasi). Savu viedokli par sporta spēļu komandu nav atklājuši : Binde, Ušackis (iepriekš tika lēsts, ka viņi nebalsos par Sieviešu izlasi) un Vilciņa.
Gada balvas kontekstā :
1) Sieviešu izlase ir zaudējusi 1 no iepriekš lēstajām balsīm , 2) galīgi ir pazudusi pārliecība par Sieviešu izlases iespējām dabūt titulu , 3) iznākums nav prognozējums .

02.12.10 Žūrijas komisijas 17 locekļi aizklātā balsošanā izlēma, kura šogad ir Labākā Latvijas sporta spēļu komanda. Rezultāti tiks oficiāli paziņoti svinīgā cermonijā 23. decembrī. Pēc Jumtalapas aplēsēm, Sieviešu izlasei ir vismaz 8 balsis no 17 - vajadzētu pietikt. Jautājums ir viens : vai Sieviešu izlases pretinieki spēja vienoties par Dinamo?


23.11.10 Sieviešu izlasei lieliska iespēja atgūt titulu!
LOK prezidents Vrubļevskis : "Turpmāk nominācija Labākā Latvijas komanda dalīsies divās nominācijās Labākā Latvijas sporta spēļu komanda un Labākā Latvijas ekipāža vai komanda. Ar šādu sadalījumu mēs vēlamies panākt, lai hokeja, basketbola vai futbola spēcīgākās komandas nekonkurē ar bobsleju, airēšanu vai pludmales volejbolu'' (www.olimpiade.lv).
Līdz ar to Olimpisko spēļu medaļnieki Šici
vairs nekonkurē ar Sieviešu basketbola izlasi...

  • Sieviešu basketbola izlase šobrīd ir galvenā pretendente uz balvu "Labākā Latvijas sporta spēļu komanda 2010"
2005-2008 labākā sporta komanda
spēja kvalificēties finālturnīram - tas ir varoņdarbs!
Tādējādi ir apgāzts LTV7 un Zvirgzdiņa nepārdomātais viedoklis, ka Sieviešu izlase bez Jēkabsones nekas nopietns nav.
Saglabā reālas cerības kvalificēties OS-2012.

  • u20 sieviešu vai u18 puišu baketbola izlase?
Abas izcīnīja bronzas medaļas Eiropas u-čempionātā. Tomēr Lielais sports kotējas daudz augstāk par u-sportu. No minētajām u-izlasēm lielajā iekļuva tikai Niedola.

  • Hokeja izlase?
Līdzjutēji un eksperti gaidīja kaut ko vairāk par 12. vietu OS un 11. vietu PČ.

  • Dinamo hokeja klubs?
Kā rāda iepriekšējo gadu pieredze, šajā konkursā komercklubs nespēj konkurēt ar nacionālajām izlasēm, kas cīnās par Latvijas karogu nevis spēlē svešas valsts komercturnīrā.
Varbūt žūrijas loceklis Zembergs spēj valdošo nostāju mainīt?