17.03.09 Latvijas izlases Pašmāju kandidātes

Domājot par izlases pašmāju kandidātēm, nav jēgas vērtēt, ko spēlētāja var pret LSBL švakajām, jo Eiropas čempionātā būs pavisam cits līmenis. Galvenais ranžēšanas kritērijs ir spēlētājas efektivitātes koeficients "Cēsis-TTT". Klikšķinot uz lejāk redzamajiem image, atklāsies spēlētājas statistika vajadzīgajā lielumā.

# 1 Aija Brumermane

Pret Cēsis nepasliktinās statistika, vienīgi ST paliek krietni mazāki. Salīdzinot ar pagātni, jūtami uzlabojies FT%, pret Cēsis FT īpaši precīzi. Labi RB. Maz TO. EFF krietni lielāks nekā PTS. Jādomā, ka izlasei būs laba.

#2 Santa Dreimane

Pret TTT statistika pat mazliet labāka uz minūšu pieauguma rēķina. Atšķirībā no no citām spēlēm, pret Cēsīm pozitīva ST-TO bilance. Ļoti labs tālais metiens. Maz TO. Varētu vēlēties vairāk ST. Jādomā, ka izlasei būs laba.

#3 Ieva Tāre

Pret TTT sev neraksturīgi neprecīza metienos, tur minūšu pieaugums statistiku pasliktina – arī EFF kļūst mazāks par PTS. Tomēr pret TTT uzlabojas ST-TO bilances pozitīvums. Zināms, ka var spēlēt labāk. Prot saņemties uz izšķirošajām spēlēm. Ja vēl tiešām nav pienācis vecums, tad izlasei būs laba.

#4 Kristīne Kārkliņa

Pret TTT palielinās minūtes, bet metienu % nedaudz samazinās, tomēr citādi statistika nepasliktinās. Vienīgā PG, kurai AS izskatās daudz maz pieklājīgi. Pozitīva ST-TO bilance. Varētu vēlēties vairāk punktus. Metiens no tālienes pieklibo. Var mēģināt ņemt izlasē.

# 5 Zane Eglīte

Gribējās jau atvadīties no viņas. Tomēr pēdējā laikā sākt rāpties arā no bedres. Pat pa grozu sākusi mest un pie tam neslikti. Jāmēģina turēties ap 10 PTS. Priekš PG ļoti labi RB. Mulsina nožēlojamais AS skaits pret TTT. Pozitīva ST-TO bilance. EFF divreiz lielāks nekā PTS. Jācer, ka izlasei varbūt noderēs.

# 6 Dita Krumberga

Pret Cēsis viņas ST-TO bilance ārkārtīgi pasliktinās, tā kļūst absolūti nepieņema un nonāk dziļā pretrunā ar ārējās līnijas spēlētājas būtību. Ļoti cenšas, bet sanāk tā kā sanāk. Ir labi RB un PTS. Pret Cēsis viņas EFF noslīd zem PTS. Izlasei derētu priekš izskata.

# 7 Elīna Babkina

Pret TTT samazinās minūtes, līdz ar to pasliktinās statistika, bet PTS kļūst divreiz mazāki. Pret TTT pārāk daudz TO un nepiedodami negatīva ST-TO bilance. Kā PG vāja, bet kā SG īsa. Švaki ar AS un RB. Šobrīd izlasei tāda spēlētāja diez vai ir vajadzīga.

# 8 Anda Eibele

Zvirgzdiņš pret TTT mēģina palielināt minūtes, tomēr viņas statistika tik dramatiski pasliktinās, ka nāk atmiņā EČ-2005 epizode, kad Jēkabsone izvirzīja viņu vienatnē pret grozu un bija teicama iespēja gūt savus pirmos un vienīgus punktus turnīrā, tomēr viņa paskrēja tik dziļi zem groza, ka nevarēja vairs trāpīt…


Sabīne Niedola te nav, jo savu lielo statistiku taisa vājā komandā.