Zvirgzdiņa reanimētā Popova tuvojas izlasei

publicēts : 16.05.09
Bezcerība...
Pēc u20 EČ-2004 Tatyana Popova nespēja izlauzt sev ceļu uz Krievijas superlīgu. Vairākas sezonas viņa nīka 2. līgā. Un jo ilgāk tur nīka, jo veidojās arvien lielāka bezcerība. Un tad jau ne viņa, ne viņas tuvākie fani vairs necerēja, ka jebkad varētu spēlēt Lielajā izlasē.

Zvirgzdiņš dāvā cerību
Pirms 2007-08 sezonas Dynamo Moscow bija liels pašmāju spēlētāju trūkums. Augstas klases krievietes nevarēja atļauties, tāpēc jaunatnes pārzinātāji tā laika galvenajam trenerim Ainaram Zvirgzdiņam
piespēlēja n-tās deklasētās krievietes uz izvērtēšanu. Un viena no viņām bija arī Tatyana Popova, kuru Zvirgzdiņš neizbrāķēja un paņēma komandā. Sezonas laikā Dynamo gosķevajā lietotāji sūdzējās, ka Popovai ir nepamatoti liels spēles laiks, jo gaidīto punktu nav. Zvirgzdiņš iemācīja Popovai strādāt melno darbu, spēlēt uz līderēm. Zvirgzdiņa organizētā Jēkabsones hostinga ietvaros Popovai tika atvēlēta viena no galvenajām lomām. Ir tik daudz veidu, kā treneris var izcelt vienu spēlētāju - gandrīz visas kombinācijas tiek spēlētas uz vienu, tiek likti aizsegi, tiek atbrīvots skrejceļš, atslodze aizsardzībā utt. Dabiski, ka minētais hostings nepatika daudziem minētās gosķevajas lietotājiem. Zvirgzdiņa organizētais hostings klubā un izlasē deva iespēju Jēkabsonei kļūt par Eiropas labāko basketbolisti.

2008-09 sezonā Zvirgzdiņa posteņa pārmantotāja Natalia Hejkova aktualizēja Popovas spēju spēlēt pointgārdes pozīcijā.


Ceturtdaļfināla galvenā varone
2008-09 Krievijas superlīgas 1/4-finālsērijas visās 3 spēlēs kopā
Popova guva tikai 6 punktus. Izšķirošajā spēlē nospēlēja tikai 8 minūtes, kurās sapelnīja 5 piezīmes. Spēle beigusies? Nekā nebija! Popovas īstā spēle tikai tagad sākās - MATERIĀLU KRĀJUMS - Popova sasniedza uzreiz 3 mērķus : 1) atrieba apskādēto Jēkabsoni , 2) aizsūtīja uz ģērbtuvēm Krievijas Superlīgas labāko metēju , 3) būtiski palielināja Dynamo izredzes iekļūt pusfinālā .


Lielās izlases kandidāte 2009

Plašajā Krievzemē nav labas vietējās pointgārdes. Tāpēc tādas spēlētājas kā Popova iekļaušana Lielās izlases lielās izlases kandidātēs likās gluži dabiska. Pirms pāris gadiem kaut kas tāds likās absolūti neiespējams!


Ceļš uz Latviju

Izvērtējot situāciju [ pirmās pārbaudes spēles -
76:46 , 73:59 , Hammon lieta , Tihonenko izteikumi ], šobrīd izskatās, ka Popovas brīnumainais ceļš pretī Lielajai izlasei ved uz Latviju!