Nepārvar psiholoģisko traumu un ...

.
16. un 17. 01.11 Turku mēdiji ziņo, ka superzvaigzne Penny Taylor tomēr ir pametusi Fenerbahce klubu. Divi informācijas avoti : kluba galvenais treneris un vārdā nenosaukta persona no kluba. Fenerbahce izmisīgie centieni pierunāt palikt bijuši nesekmīgi. Taylor psiholoģikā trauma guvusi virsroku. Sportiste jau ir devusies uz Ameriku.

13.01.11 Turku forumā sākās jauns "cepšanās vilnis" pēc sekojoša satura komentāra :
kā jau labākās draudzenes Taurasi & Taylor visu lietoja kopā [tāpēc bija tāda histērija, kad 2. janvārī dopinga kontrole gribēja pārbaudīt arī Taylor] - klubs ir nobažījies, ka Taylor prove no Ķelnes laboratorijas nāks ārā tikpat pozitīva kā Taurasi [tāpēc jau laicīgi ir sameklēta Jēkabsone...]. CERĒSIM, KA TAS IR MURGS.

---
Par psiholoģisko traumu ir kolosāla filma Peeping Tom (1960). Režisors tolaik bija labākais Lielbritānijā, tomēr šī filma sagrāva viņa karjeru - kritiķi nolīdzināja līdz ar zemi, filma tika izņemta no kinoteātriem, kinoļaudis no režisora novērsās - un režijas superzvaigzne kļuva par atraidīto un izstumto. Pēc pāris desmitgadēm daži aktīvisti (t. sk. Martin Scorsese) šo filmu izvilka dienasgaismā un pasludināja par šedevru - viena no satraucošākajām filmām kino vēsturē!
---

12.01.11 Nav īsti skaidrs, kā rīkosies Taurasi draudzene Taylor, kurai psiholoģiskā šoka ietvaros paspruka "es arī gribu pamest komandu". Jumtalapa domā, ka Taylor tiks tam pāri un paliks. Klubs vēlas nodrošināties pret sliktāko scenāriju un paraksta Jēkabsoni.

03.01.11 Turku prese sludina, ka Pasaules labākā metējā Diana Taurasi ir atzīta par vainīgu aizliegtas vielas neatļautā lietošanā, jo arī B prove ir pozitīva.
Par to viņai draud diskvalifikācija līdz 2 gadiem - soda ilgums tiks paziņots tuvākajā laikā.

02.01.11 Pēc spēles Fenerbahce - Besiktas divas fenerbahčietes (Penny Taylor un Hana Horakova) atteicās nodot testētājiem savas urīna analīzes. Tādos gadījumos testētājiem ir tiesības automātiski pierakstīt dopingu. Notika vērienīga skandalēšanās ģērbtuvēs un koridoros, kur minēto 2 spēlētāju asaras nodevīgi vēstīja par humānu, bet nelikumīgu vēlmi iestāties par savu komandasbiedreni Taurasi, lai dotu savu artavu attiecīgās testētāju laboratorijas uzticamības graušanā, vai arī...
Skandalēšanās noveda pie vienošanās, ka urīna analīzes tiks nosūtītas testēšanai uz laboratoriju Vācijā.

24.01.11 Parādās informācija, ka Taurasi A prove ir pozitīva - dopinga kontrole konstatījusi aizliegtas vielas. Janvāra sākumā galīgo atzinumu sniegs B prove.