Ieva Krastiņa - uzkrītošā zvaigzne

22.06.12

Eurobasketwomen2013.com spēļu aprakstos 2 reizes tika pasludināta kā uzlēcošā zvaigzne. EČ kvalifikācijas pirmajās 3 spēlēs Ieva Krastiņa iemeta 12 no 16 tālajiem. Pēc tam pretinieču treneris bija nelaimīgs : "Latvijas 21. numurs trešo spēli pēc kārtas iemet četrus trīspunktniekus no pieciem, apbrīnojami" (basket.lv). Pati metēja tikmēr smejas : "nemāku izskaidrot, kāpēc man tā krīt" (apollo.lv).

Pirms tam Krastiņa nebija izcēlusies ar fantastisku precizitāti. Cēsu sporta skolā viņa bija liela metēja, un arī LSBL savulaik debitēja spoži. Tomēr jaunatnes izlasēs nespēja savākt lielus punktus, tāpēc neiekļuva ārzemju klubu menedžeru blociņos. Spēlējot tepat Latvijā, vairāki treneri viņu brāķēja un sēdināja uz soliņa. Viens otrs jau sāka meiteni norakstīt. Diezgan likumsakarīgi, ka pagāšvasar izlasē viņa netika pielaista pat pārbaudes spēlēm. Pagājušajā sezonā tomēr izdevās dabūt vietu trenera Neripa spēles zīmējumā. Tad nu liktenīgais treneris plānoja, ka šogad Krastiņa varētu būt viena no izlases rotācijas 8 spēlētājām ar reālu iespēju doties starta pieciniekā. Taču pēc viduvēji izturētajām pārbaudēm pat lielākie optimisti neloloja cerību, ka oficiālajās spēlēs Krastiņa tik ļoti uzplauks!

Būsim tomēr reāli... 75 % precizitāti uz tālajiem nav iespējams noturēt ilgi, tāpēc šis mirklis ir jāķer un jābauda tagad!