Ieva Kubliņa šoreiz nebūs

11.05.09 Latvija paliek bez Kubliņas
[ esp , parsp , bns , leta , tribute ]
Sekas : Mūsu Sieviešu izlase paliek vājāka. Bet te nevajag pārspīlēt. Pēdējos gados hroniskās pēdas dēļ viņa vairs nebija tik laba kā pirms pieciem gadiem. Ņemot vērā, izveidojušos situāciju, šogad labākais, uz ko varējām cerēt, būtu Kubliņas epizodiska palīdzība, izmetot kādu tālo metienu. Garās spēlētājas pamatfunkcija ir atlēcošās bumbas. Ar vārīgu pēdu garā spēlētāja nespēj realizēt savu pamatfunkciju. Mums ir arī citas spēlētājas, kas var savākt atlēcošās. Bet priekš garo trīspunktniekiem ir Jansone. Turklāt Tamanei ir apslēpts potenciāls - ir jau piemirsts, ka 2006. gada WNBA pirmssezonas nometnē viņas amerikāņu trenere teica, ka Tamane treniņos sāk mest tālmetienus, un drīz viņa to darīs arī spēlēs. Latvijas Sieviešu izlases treneriem vajag saņemties un piespiest viņu būt bīstamai uz perimetra ne tikai ar piespēlēm, bet arī ar 3p.
---
05.05.09 Sporta avīze raksta sekojošo.
Ainars Zvirgzdiņš : "Ieva Kubliņa sezonas beigās iedzīvojās nelāgā savainojumā. Tuvākajās divās nedēļās jātiek skaidrībā, kā notiek Ievas pēdas sadzīšana, un ceru uz to labāko. Katrā ziņā neesam pat aizdomājušies, kā varētu izskatīties izlase bez Kubliņas. Pat ar līdz galam nesalabotu kāju viņa tomēr pievērš pretinieču uzmanību, tāpēc ir ļoti svarīgi Ievu uzstutēt uz kājām līdz čempionāta sākumam un pakāpeniski ļaut viņai ieskrieties turnīra gaitā."
Ēriks Strauss : "Treneriem – vismaz oficiālā līmenī – neesot izstrādāts plāns B: ko vajadzētu darīt, ja Kubliņa tik ātri neatveseļosies. Savainotā kāja vienai no izlases līderēm nav nekāds jaunums: ar dažādām pēdas ligām Ieva cīnās jau daudzus gadus – vismaz kopš U20 izlases laikiem. Acīmredzot pēda jāārstē daudz nopietnāk, taču laika ilgstošām procedūrām nav daudz, un, beidzoties vienam turnīram, tūlīt sākas nākamais, bet Kubliņa izlasē ir tikai viena."
Viesturs Lāriņš : "Ieva regulāri staigā uz procedūrām, bet, lai pateiktu, cik ātri un vai līdz EČ sākumam sadzīs kāja, man ir vajadzīgs laiks. Jāredz atlabšanas tendence ilgākā laikposmā. Nevaru pat pateikt "drīzāk jā" vai "drīzāk nē". Laiks parādīs."
---
19.04.09 LTV7 Kubliņa : "Ieplēsu pēdai saites, tagad dzīšanas procesā".
Četras reizes Uģis Joksts mēģināja saņemt Kubliņas "jā" par spēlēšanu izlasē. Četras reizes Ieva Kubliņa atbildēja izvairīgi.
1. "primārais ir saārstēt kāju, un tad redzēs kā būs"
2. "dakteri saka, ka viss atkarīgs no tā, kā dzīs"
3. "ja varēšu, tad spēlēšu"
4. "nu, cerēsim"
Jumtalapa : ir iespējams, ka izlases pārbaudes mačos viņa nespēlēs, un nav garantijas, ka līdz EČ paspēs atgūties...
---
09.04.09 Kubliņa nevarēs trenēties apmēram mēnesi : parsportu.lv
---
04.04.09 Kubliņai iedod Čehijas zeltu : materiālu krājums
---