Tribute to Basko & Kublina 2004

28.05.2012

Jocīgi, bet vakar izlases spēlē Baško & Kubliņa sēdēja tribīnēs... Tagad viņas ir skatītājas...

21.04.2009

Jumtalapas mīļākajā bildē redzams, kā Kubliņa žņaudz slovākieti (Slavka Franiakova). Citādā veidā Frniakova nebija apturama, varēja likt klāt jebkuru sedzēju - bez variantiem. Minētā slovākiete jau toreiz mocījās ar ceļiem, bet vienalga skrēja un meta kā aptrakusi. Tagad to ceļu dēļ Frniakova priekšlaicīgi ir beigusi karjeru.
.
EČ-2005 kvalifikācijas pēdējās 2 spēlēs
Ieva Kubliņa un Gunta Baško kopā sameta
115 p
= vs SVK + vs UKR (!!!!!!!).
Latvija minētās divas spēles uzvarēja,
bet ja neuzvarētu, tad netiktu uz finālturnīru,
un tad mums nebūtu
valsts labākā sporta komanda
jau 4 gadus pēc kārtas.
EČ-2005 kvalifikācijas pēdējā spēlē
Latvija izbraukumā trešās ceturtdaļas beigās zaudēja ar –20,
tomēr neticamā veidā atspēlējās un uzvarēja ar +12.

Šodien mums vairs nav tādas spēlētājas kā Baško & Kubliņa 2004. Šodien viņas jau ir
atkostas, nav vairs tik azartiskas un veselīgas kā pirms 5 gadiem...


Materiāli : kā izdevās no 20 atspēlēties līdz +12

25.09.04 Latvijas Radio vakara sporta ziņās izlases galvenais treneris Armands Krauliņš paziņoja, ka tādu spēli, kā viņa komanda rādīja pēdējā ceturtdaļā pret Ukrainu, viņš vēl nebija redzējis...

26.09.04 Radio SWH rīta sporta ziņās tika pārraidīta Ukraina - Latvija pēcspēles intervija ar Krauliņu, kur viņš paziņoja, ka komanda ar tādu raksturu kā šī izlase Latvijas basketbolā vēl nav bijusi.

26.09.04 :)))
Latvijas Neatkarīgā televīzijas vakara sporta ziņās bija reportāža ar izlases meiteņu sagaidīšanu Rīgas lidostā. Rīgā ieradās vairākas izlases basketbolistes, kurām drīzumā jādodas uz saviem klubiem. Izmantojot izdevību, Latvijas Neatkarīgā televīzijas reportieris bija iecerējis - Latvijas izlases rezultatīvākās spēlētājas un Latvijas izlases "reklāmas sejas" - Guntu Baško un Ievu Kubliņu aicināt uz nopietnu sarunu. Nopietna saruna neizveidojās, jo mūsu basketbolistes bija pārāk labā noskaņojumā. Pat neatbildēja uz jautājumiem - tikai smējās un ķiķināja! Reportieris neapjuka un beigās izvilināja no meitenēm arī nopietnas atbildes. No minētās reportāžas bija skaidri redzams, ka visa EČ kvalifikācijas turnīra 2. un 4. labākās punktu guvējas nav kaut kādas monstres, bet gan ir jaukas meitenes!

27.09.04 no laikraksta Diena...
Armands Krauliņš : "Šādas komandas, kurā pilnīgi visi spēlētāji cīnītos par uzvaru pat viskritiskākajā situācijā, manā vairāk nekā 40 gadu trenera pieredzē vēl nav bijis. Šodien uzvaru izcīnīja gan tās spēlētājas, kas gāja laukumā, gan tās, kas partneres atbalstīja no rezervistu soliņa."
Otrā puslaika gaita : 36:47 (20.), 38:60 (23.), 45:65 (25.), 52:72 (27.), 57:75 (28.), 62:77 (31.), 66:81 (32.), 84:81 (37.), 88:85 (39.), 97:85.
Ivo Jirgens : ''Otrā puslaika sākumu varēja nosaukt par nokdaunu. Triju minūšu laikā mājinieces trāpīja četrus tālmetienus pēc kārtas, uz maiņu uznākušās Feņko un Maščenko, kā arī pie groza aktīvi spēlējošā Pismeņņika vienkārši nespēja kļūdīties, un Latvijas izlase nonāca lielākajos mīnusos visa turnīra laikā - 40:62. Nevarēja teikt, ka mūsu basketbolistes laukumā neko nedarītu, taču mūsējo un pretinieču veiksme metienos bija tik dramatiski atšķirīga, ka iemeslu optimismam saskatīt bija grūti. Tomēr kaut kādā nedabīgā veidā latvietēm izdevās radikāli uzlabot līdz tam ne visai spožo metienu precizitāti. Turklāt šajā ziņā roku pielika itin visas, kas devās laukumā. Bet pats galvenais - komanda teicami nospēlēja aizsardzībā, sarežģītākos taktiskos variantus nomainot ar ļoti ciešu individuālo segšanu un tikai retu reizi ļaujot mājiniecēm vispār tikt līdz metienam. Pēdējās astoņās minūtēs Ukrainas izlase no spēles neguva nevienu (!) punktu (ar sodiem - četrus), kamēr viešņas bēra grozu pilnu no visām iespējamām situācijām (bija 66:81, kļuva 84:81). Pēdējais kritiskais brīdis tika pārdzīvots, sākoties pēdējai minūtei (88:83). Mikāle, kura brīdi iepriekš bija nomainījusi piecas piezīmes nopelnījušo Osi-Hlebovicku, kļūdījās piespēlē un nopelnīja tīšo piezīmi. Taču ukrainietes pēc diviem precīziem soda metieniem divreiz netrāpīja no groza apakšas un nekavējoties dabūja kārtējos divus punktus savā grozā. Savukārt mača pēdējās sekundes, šķiet, būtu pelnījušas vietu Latvijas sporta gada labāko momentu topā. Gunta Baško cīņā ar pretinieci pie laukuma centra līnijas, stāvot ar sāniem pret grozu, līdz ar finālsirēnu aizlidināja bumbu groza virzienā - un tā iekrita grozā!"
Gunta Baško : "Kā jutāmies pie mīnus 22? Lielas cerības jau vairs nebija, bet maza vēl saglabājās. Saņēmāmies, uzlabojām spēli aizsardzībā, un izdevās "salauzt" spēli. Man liekas, ukrainietes jau bija pārliecinātas par uzvaru, bet vēlāk apjukušas par to, cik ātri mēs viņas panācām. Pēdējais metiens? Grozus pēdējās sekundēs esmu iemetusi, bet ar šādu metienu - vēl nekad."


27.09.04 no laikraksta Neatkarīgā rīta avīze...
Armands Krauliņš : ''Mēs tik tiešām bijām nonākuši kritiskā situācijā, jo vēl trešajā ceturtdaļā ukrainietes bija vadībā ar 22 punktu pārsvaru. Saprotams, ka nevarēja būt nekādas runas, ka Ukrainas izlase šajā spēlē kādam kaut ko dāvinās. Ukrainietes bija ļoti gatavojušās šai spēlei, jo negribēja turnīru pabeigt ar zaudējumu un vēl savu skatītāju priekšā. Ukraina tik tiešām nospēlēja ļoti labi, taču nevar noliegt, ka mēs viņām devām pārāk lielu vaļu. Ja ļauj mest, kāpēc to nedarīt? Esmu jau vairākkārt uzsvēris, ka Šīs komandas spēlētājām ir ļoti augsts morālais līmenis un pat Šādā situācija viņas nesaplīsa un turpināja cīnīties - ticot, ka nekas vēl nav zaudēts. Drusciņ pamainīju sastāvu, kaut kur paveicās, un tā, mazpamazām atgūstot ticību sev, drupinājām šos lielos mīnusus. Kad rezultāts jau bija neizšķirts, viss sāka iet no rokas, - apliecinājums tam ir Guntas Baško pēdējā sekundē no centra ar āķi iemestais tālmetiens. Ja kāds to būtu nofilmējis, tas būtu topkadrs.''

27.09.04 laikraksta Latvijas Avīze...
Māris Siliņš : "Obligātā uzvara Kijevā pār ukrainietēm Latvijas izlasei nāca ļoti smagi. Jau pirmsspēles vakarā kļuva skaidrs, ka traumas dēļ komandai nevarēs palīdzēt Ieva Tāre, bet sestdien 32 no 40 pirmajām spēles minūtēm notikumi laukumā risinājās pēc mājinieču scenārija. Ja otrās ceturtdaļas vidū vēl bija 33:33, tad nākamās - 62:40 mājinieču labā. Ukrainietes trāpīja sešus no septiņiem tālmetieniem, bet latvietes no spēles ritma izsita atkārtota gaismas nodzišana zālē un ieilgušais pārtraukums. Pēdējās ceturtdaļas sākumā Ukrainas izlases pārsvars vēl bija mērāms ar 15 punktiem, bet latvietēm mutē jau smēlās ūdens. Šādā brīdī visu sagriezt kājām gaisā var tikai ļoti vienota un raksturā stingra komanda. Par to Krauliņš nešaubījās vēl pirms kvalifikācijas turnīra - viņa trenētās meitenes nesamierinājās ar notiekošo, bet visiem spēkiem kārpījās uz drošo krastu ar uzrakstu "Fināls". Kad vairs nebija kur atkāpties, Latvijas izlase aizsardzībā sākusi strādāt ar vēl lielāku degsmi, vairākas reizes ukrainietes vai nu nelaižot līdz metienam, vai atļaujot mest tikai pāri rokām. Ukrainietes neiemeta, bet mūsējās sagaidījušas īstus laimes brīžus uzbrukumā, kad grozā kritis viss un dažās minūtēs gūti 18 punkti pēc kārtas. 36 minūtē pēc Baško soda metiena beidzot vadībā ir Latvija 82:81, bet četras minūtēs vēlāk tā pati komandas līdere Baško (29 punkti, 8 atlēkušās bumbas) pieliek punktu Ukrainas izlases mocībām šajā kvalifikācijas turnīrā ar metienu no centra."

27.09.04 no laikraksta Sports...
Renārs Buivids : "Fantastisku punktu šim kvalifikācijas ciklam pielika Gunta Baško. Viņa mirkli pirms finālsvilpes apmēram no 13 metriem, atrodoties gandrīz laukuma malā, raidīja bumbu grozā."