28.10.09 Eirolīgas 1. kārta

........................centrālā spēle
pēc : Bourges saprot, ka šitā nevar un nolīgst mums zināmo Carson.
Burža : USK Praha - Bourges 60:53 [ fotoBasq , fotoBour , video ]
pirms : Tamanes & Kubliņas komandai uzreiz izbraukumā jāspēlē ar savu galveno pretinieci grupā. USK ir viena no retajām Eirolīgas komandām, kura šosezon ir spēcīgāka nekā iepriekš. Galvenais USK mīnuss - šosezon PG Whalen pievienojās tikai pirms divām nedēļām (bet viņa tur spēlēja jau pagāšsezon).
Bourges ir krietni vājāka nekā pagāšsezon - prom Dumerc, Melain, Alessandra ; klāt Kaltsidou. Vissāpīgāk jūtams PG Dumerc iztrūkums, jo viņa organizēja spēli un bija trenera smadzenes uz laukuma. Jau vairākas sezonas Bourges galvenais trumpis ir Pierre Vincent, kurš šobrīd ir labākais treneris Eiropas sieviešu basketbolā.
USK trenera palīgs Benes [uskbasket.cz] : "Bourges raksturo precīza aizsardzība, precīza aizsardzība, un vēlreiz precīza aizsardzība - tā nav spēle, kas izskatās ļoti skaista, tomēr tā ir efektīva. Bet mēs braucam uz Buržu, lai uzvarētu. Mūsu mērķis ir 1. vieta grupā".
USK galvenais treneris Blazek [idnes.cz] : "Lai uzvarētu, mums būs jānotur pretinieces zem 60 punktiem".
Veselība : Bourges nevar palīdzēt Lelas, nav skaidrības par Miyem - treniņā neveiksmīgi nokrita ; USK nelielas problēmas ir tikai Kiretai, bet spēlēt var.
Spēles atslēga : USK varenais uzbrukums pret Bourges aizsardzību.
...................................starp citu
Valensija : TTT Rīga - Ros Casares : 38:118
pirms : Galīgi nevietā šobrīd runāt par cerībām vai izkļūšanu no grupas. Valensijā TTT gaida smags zaudējums. Labākājā gadījumā šosezon TTT var cerēt uz 1 uzvaru pret TEO.