21.10.09 Huligāne uz laukuma!? ...

... , - droši vien gribēja izsaukties sieviešu basketbola debitants un LTV7 komentētājs Arnis Vecvagars, jo 03.51 pirms spēles beigām uz laukuma izskrēja kāda meitene civilajā. Tomēr debitanta pieredzējušais kolēģis Madars Bergmanis glāba situāciju : "tā ir Diana Taurasi - WNBA 2009 finālu MVP". Starp sieviešu un vīriešu basketbolu atšķirība nav liela - "izšķīrās par metienu" un "diemžēl garām" - Vecvagars komentēja kā ierasts.
"Sieviešu un vīriešu basketbolā ir maz atšķirību. Neviens taču nesaka, ka ir sieviešu pikenrols vai vīriešu metiens pa grozu, vai sieviešu driblēšana. Tehniskie elementi un spēles veidošana ir tā pati", - klāstīja Gundars Vētra pavasara žurnālā "Планета Баскетбол". Savukārt jaunākajā SA numurā Vētra stāsta, ka šobrīd grūti pateikt, kā viņš rīkosies nākamgad : paliks ar sievietēm, pāries uz vīriešu basketbolu, vai mēģinās savienot.

Vīriešu basketbolā panākumus guvušais treneru tandēms Zvirgzdiņš+Muižnieks pretēji cerētajam sieviešu basketbolā izrādījās neefektīvs. Muižnieks nepārzināja sieviešu basketbola spēlētājas un specifiku. Muižnieka vienīgais pienesums bija aprunāšanās ar Zvirgzdiņu par basketbolu, bet ar to vien izrādījās par maz. Turklāt tagad Muižnieks ir pametis sievietes un atgriezies vīriešu basketbolā.
Mūsu sieviešu izlase EČ-2009 savās mājās netika uz PČ-2010, jo palika kaunpilnajā 7. vietā. Iegūt tādu vietu varēja ar jebkuriem citiem zemākas kvalifikācijas treneriem. Pēc 6.vietas EČ-2005 Armands Krauliņš teica : "izcīnīt viduvēju vietu EČ finālturnīrā ir daudz vieglāk nekā kvalificēties EČ finālturnīram".