Basketboliste vairs nedziedās
19.10.10 Guna Puisāne, Neatkarīgā Rīta Avīze

''Profesionāls sportists nav pieradis atpūsties ilgāk par trim nedēļām, tāpēc arī man pietika ar desmit dienu atpūtu, ko pēc spēlēm Latvijas izlasē pavadīju Bulgārijā. Beidzot varēju sajust, ko patiesi nozīmē ceļojums. Esmu daudz ceļojusi, bet tie vienmēr ir braucieni kopā ar basketbola komandu uz spēlēm, un vairāk par viesnīcu, zāli un sporta laukumu mēs neredzam,'' stāsta basketboliste Dita Krūmberga. Brīnišķīgi atpūtusies, viņa ir gatava jaunajai sezonai klubā TTT Rīga un cīņai Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā, kas nupat sācies. Šoceturtdien Daugavas sporta namā sacentīsies kluba TTT Rīga juniores un RTU meitenes, bet sestdien Olimpiskajā sporta centrā TTT Rīga cīnīsies ar klubu Cēsis.

Dita Krūmberga stāsta, ka viņas komandai šogad ir mērķis kļūt par LSBL čempionēm, bet ir arī tālejošāki nolūki - Eiropas stiprāko komandu turnīrā FIBA Eirolīgā izkļūt no apakšgrupas un būt vismaz 16. vietā. Basketboliste tic, ka tas komandai ir pa spēkam. Dita atklāj, ka basketbols nav vienīgais, par ko šobrīd domā. Viņa vēl aizvien sapņo par savu uzņēmumu, jo ir ieguvusi diplomu uzņēmējdarbībā. ''Basketbolistes karjera nevar būt mūžīga, tāpēc ir jābūt idejām, kur un ko darīt pēc tam... Man ļoti patīk kulinārija un viss, kas saistīts ar ēdināšanu, tāpēc, iespējams, savu nākotni saistīšu ar restorānu biznesu,'' viņa stāsta un atklāj, ka nelielu pieredzi šajā jomā ieguvusi šovasar. Draugs rīkojis ielu basketbola Ghetto basket turnīrus, un Dita viņam piepalīdzējusi, rūpējoties par dalībnieku un skatītāju ēdināšanu. Izdomājusi pat savus Ghetto firmas burgerus. ''Tā bija mana pirmā praktiskā biznesa skola,'' viņa atzīst.

Pirms diviem gadiem basketbolisti varēja redzēt arī uz šova Zvaigžņu lietus 2 skatuves, kur viņa dziedāja kopā ar Martu Kristianu Kalniņu. To atceroties, Dita smej un atzīst, ka kopš tās reizes sapratusi, ka jādzied tikai tiem, kas to patiesi prot. ''Protams, man tas bija liels piedzīvojums, taču sapratu, ka dziedāšana nav mans talants, ko vajadzētu attīstīt. Kad varu, skatos šovu, kur Marts tagad uzstājas ar Veroniku Plotņikovu. Man ļoti patīk. Var redzēt, ka mūzika ir abu dalībnieku lauciņš,'' teic Dita Krūmberga.

---

---

Komercreģistra ziņas: 03.06.2010

Reģistrācijas numurs: 40103296007
Veids: sabiedrība ar ierobežotu atbildību

Firma: "DK BASKET"
Adrese: Rīga, Rostokas iela 20-32

Parakstītais pamatkapitāls: 200 Ls
Apmaksātais pamatkapitāls: 200 Ls

Valde: Krūmberga Dita, Rīga, Rostokas iela 20-32, valdes priekšsēdētāja, ar tiesībām pārstāvēt kapitālsabiedrību atsevišķi