Latvija pārbaudes turnīrā Lielbritānijā 2011


22.05.11 Top-8 latvietes 1. pārbaudes turnīrā


21.05.11 Sieviešu izlasei 3. pārbaude

Latvija - Lielbritānija 64:67 [+galerija]

EČ kvalifikācijas (2010) lielākais atklājums - lielbritāniete Johannah Leehdam (attēlā uz pārbaudes turnīra afišas) - tagad ir tuvu, lai atgrieztos pēc 4 mēnešu pārtraukuma (ceļgala trauma). Britu izlasē debitē nesen naturalizētā Stephanie Gandy. Lielbritānijas izlases galvenais vilcējspēks ir treneris - austrālietis Tom Maher - neapšaubāmi viens no labākajiem sieviešu basketbola pasaulē.
Pirmā reize, kad Latvijas izlase iepazīstas ar Lielbritāniju.

10-nieku SALĪDZINĀJUMS
wishful thinking [?]
Babkina+Kārkliņa over Stafford+Collins
Baško+Kārkiņa over ThomasJohnson+Collins
Niedola+Baško equal Gandy+Mason
Kubliņa+Jansone over Butler+Handy
Tamane+Putniņa over Page+Stewart

Kubas priekšrocība bija labāka saspēlētība. Vācijas priekšrocība bija labāka sportiskā forma. Lielbritānijas priekšrocība ir mājas sienas.
Vai tad Latvijai pienākas pēdējā vieta?



20.05.11 Sieviešu izlasei 2. pārbaude

Latvija - Vācija 56:78

pirms spēles...

10-nieku SALĪDZINĀJUMS

Babkina+Kārkliņa over Mersh+Mentz
Baško+Kārkliņa equal Richter+Austmann
Niedola+Baško under Breitreiner+Austmann
Kubliņa+Jansone over Bar+Kuhn
Tamane+Putniņa over Coop+Glaser

Vācija šogad iztiek bez savas lielākās zvaigznes (Linda Frohlich). Tāpat kā Kuba, arī Vācija lielākoties spēlē ar 4 mazajām un 1 lielo.
Salīdzinot ar Latvijas izlasi, šobrīd Vācija ir krietni labākā sportiskajā formā, jo : 1) Vācijai šis jau ir 2. pārbaudes turnīrs - iepriekš 3x uzvarēja Bulgāriju, bet Latvijai šīs ir pirmās pārbaudes ; 2) Vācija oficiālie mači papildvalifikācijā sāksies 3. jūnijā, bet Latvijai jābūt gatavai divas nedēļas vēlāk - EČ finālturnīra pirmā spēle 18. jūnijā.



19.05.11 Sieviešu izlasei 1. pārbaude

Latvija - Kuba 60:73

pirms spēles...

Latvija un Kuba 2x tikās 2007. gada pārbaudēs Ķīnā - vispirms nāca zaudējums 63:68 [protokols], bet pēc tam sekoja uzvara 72:61.

Interesanti... 2011. gadā Kārkliņa spēlēja vienā klubā ar kubieti, kura bija 2. labākā metēja PČ-1998. Kubas glavenais treneris Alberto Zabala bija OKT-2008 ekspansīvākais treneris, pat Zvirgzdiņš nespēja turēt līdzi.

Kubas statistika : PČ-2006 , AČ-2009 .
Kubai vairs nav tāds Dream Team kā OKT-2008, jo tagad iztrūkst viņu labākās basketbolistes Yakelyn Plutin Tizon un Yayma Boulet Peillon. Tāpēc pēdējā laikā vairs nav lielu panākumu. FIBA rangā šobrīd ir 10. vietā [link]. Kubas palikušās zvaigznes : pgGelis , sgAmargo , sfAvila , cNoblet . Šodienas izlasē ir tikai viena spēlētāja, kura sportojusi ārpusKubas klubā - Gelis savulaik spēlēja Krievijas superlīgā. Toties lielākajai daļai ir pieredze Pasaules līgā un starptautiskos turnīros izlasē. Ārējā līnija joprojam ir augstā līmenī, bet garajā galā radušies caurumi. Kubas izlase ir ļoti fiziska.

10-nieku SALĪDZINĀJUMS (gandrīz uz dullo)
Latvija vs Kuba

Babkina equal Gelis
Baško under Amargo
Niedola under Avila
Kubliņa over Cepeda
Tamane over Noblet

Kārkliņa over Casanova
exZīke equal Oquendo
Nīmane under Fernandez
Putniņa over Moises
Jansone over Thompson


PROGRAMMA
19. maijs
Latvija - Kuba
Lielbritānija - Vācija
20.maijs
Latvija - Vācija
Lielbritānija - Kuba
21. maijs
Latvija - Lielbritānija
Vācija - Kuba


Bauma, ka Kuba ir atteikusies no britu pārbaudēm, nebija patiesa. Kuba plānoja izlidot uz Lielbritāniju tikai 18. maijā. Turnīra rīkotāji gribēja laicīgāku ierašanos, tāpēc sāka nervozēt, ka Kuba atteikusies un mēģināja meklēt kaut ko vietā.