Babkinas Progress

29.11.10
[ + palielināta VIDEO INTERVIJA no basket.lv ]

Pagāšsezon cerības uz progresu nerealizējās. Franču klubā viņa nespēja izšaut nevienā no pārbaudes spēlēm, un pēc tam arī oficiālās spēlēs neko dižu nerādīja. Tikai viens mačs nedēļā, spēls laiks pārāk mazs. Treniņu darbs klubā visai nosacīts.

Pagāšvasar izlasē bija otrā saspēles vadītāja. Sākumā nekas īpašs. Taču priekšpēdējā spēlē (vs ISR) uz beigām uzņemās atbildību un guva vairākus svarīgus punktus. Un pēdējā spēlē (vs SRB) jau bija spridzeklis.

Šosezon redzam, ka ir progress. Poļu kluba pārbaudes spēlēs viņa bija draudīga. Un arī oficiālās spēlēs turpina iesākto virzību. Ja salīdzinam viņas statistiku Francijas līgā pagāšsezon un Polijas līgā šosezon, tad redzam, ka uzlabojums ir tikai dēļ spēles laika pieauguma. Pagāšsezon Eiroturnīrā viņa nespēlēja, bet šosezon spēlē jau Eirolīgā. Turklāt Eirolīgā viņas statistika ir labāka nekā Polijas līgā! Iepriekš viņai PTS vienmēr ir bijuši labāki nekā EFF, bet šosezon Eirolīgā viņas EFF ir lielāks nekā PTS! Līdz ar to tagadējais efektivitātes uzplaukums ir tiešs pierādījums progresam. Šobrīd Babkina ir Eirolīgas 3. labākā piespēlētāja [screen].

Elīna Babkina : "Iepriekš bija pierasts, ka treneri daudz stāsta, pamāca. Te uz mani jau skatās kā uz profesionāli, kurai jābūt gatavai labi spēlēt un dot vajadzīgo rezultātu. Emocionāli ir grūti. Reizēm pietrūkst padoma no malas. Regulāri sazinos ar izlases galveno treneri Džordžu. Sarakstāmies internetā, sazvanāmies. Es viņam ļoti uzticos, viņš izprot manas problēmas un spēj dot padomus - gan par to, kā labāk sagatavoties individuāli, gan par taktikas niansēm. Te man ir liels spēles laiks un laukumā pieredze jau krājas nemanot. Tā ir neatsverama. Tāpat kā pārliecība par sevi'' (basket.lv).

Mūsējo vidējais EFF pēc 5 kārtām Eirolīgā un Eirokausā
Tamane +17.8 , Niedola +17.0 , Babkina 14.0 (četras spēles) , Putniņa +13.0 (trīs spēles) , Jansone +13.0 (trīs spēles) , Kubliņa 11.8 , Brumermane +9.0 , Jēkabsone +4.4 , Baško +4.0 (viena spēle) , Kārkliņa +2.8 .
Minētajā reitingā Babkina matemātiski ieņem 3. vietu.
Ņemot vērā kvalitatīvo aspektu, viņai pienākas pat 2. vieta,
jo Niedolas pretinieces Eirokausā ir krietni švakākas
nekā Babkinas pretinieces Eirolīgā.