23.08.08 OS fināls

OS superFināls : Austrālija - ASV 65:92 [ esp , reb ]
Pirms ("ar ilūzijām pret realitāti") : Austrālijai ir jābūt savā labākajā kondīcijā, lai uzvarētu mašīnu, kas šoreiz patiešām ir Dream Team, tomēr Jackson & Taylor (abām - potīte) nav gatavas par 100%. Atšķirībā no ASV-2006, šī ASV izlase ir labāk nokomplektēta, it sevišķi garajā galā, ir novērstas 2006.gada kļūdas (vienīgās kļūdas - nepaņēma Lindsay Whalen, un tikmēr Sue Bird šoreiz kaut kā neiet ; babuļovšķinas jeb vecākuma princips darbojas joprojām). Šī ASV izlase pārsteidzoši labi kapā aizsardzībā, kaut arī no ārējās līnijas tur it kā tikai viena ir labi spēlējoša aizsardzībā. ASV ļoti labi pazīst savas oponentes, ir resursi un motivācija, lai uzvarētu. ASV apturēs Jackson & Harrower, un nospiedīs Austrāliju ar savu uzbāzīgo fizkultūru.
ASV oficiālā prezentācija ; ASV treneres & spēlētāju oficiālās domas (atšķirībā no austrālietēm, amerikānietes par zeltu neklaigā) ;
Taylor varēs spēlēt ; Jackson : "drausmīgi gribu zeltu" ; Taylor : "mēs esam šeit, lai dabūtu zeltu" ; Tom Maher prognozē Austrālijai zeltu, ja vien Taylor spēs parādīt savu labāko ; rSWH Top basketbols eksperti vienbalsīgi sola zeltu Austrālijai, sevišķi nepiedodami nievājoši par ASV izteicās Kreipāns ; Austrālijai gaužām naivi cer, ka nedabūs no ASV elkoņus ; pasaules labākais sieviešu treneris Tom Maher apsver atkal trenēt Austrāliju ; Jackson par Maher : "He's the best coach I ever had. Tom Maher is an amazing coach. He is my favourite coach of all time" (basketball.net.au) ; Maher par Jackson : "The best player in the world. You can't stop her except maybe with a baseball bat. You just hope she misses a couple of shots. She's the greatest catch I've ever seen in any sport" (basketball.net.au) ; + reb , esp .

Jumtalapas pārmetumi 2006

22.09.06 Amerikāņu sapnis ir izsapņots...

Aizvadītajā naktī ASV Dream Team izlase piedzīvoja kaunpilnu zaudējumu Pasaules čempionāta 1/2-finālā

ASV izlase Oficiālās spēlēs nebija zaudējusi 10 gadus. Pasaules čempionātos un Olimpiskajās spēlēs ASV izlase bija uzvarējusi 48 spēlēs pēc kārtas. Bet tagad tas viss ir iemīdīts zemē. Un galvenā atbildība te ir jāuzņemas ASV izlases galvenajai trenerei. Nav ne mazāko šaubu, ka viņa tiks padzīta. Viņai būs jāatbild uz ļoti daudziem nepatīkamiem jautājumiem. Kā tas ir iespējams, ka WNBA 11 tagadējās superzvaigznes zaudē kaut kādai izlasei, kur ir tikai viena WNBA (turklāt bijusī!) superzvaigzne? Kā tas var būt, ka jau no spēles 2.ceturtdaļas ASV izlases galvenās treneres sejā ir lasāmas izmisums? Kā var nonākt līdz tam, ka ASV izlase pirms pēdējās ceturtdaļas zaudē ar -20? Kāpēc trešajā ceturtdaļā, kad viss sāka iet šķērsām, ASV izlase nesāka spēlēt tā kā ceturtajā ceturtdaļā (liekot akcentu uz savu veiklības un fiziskās sagatavotības pārsvaru un presējot krievietes pa visu laukumu)? Ja Krievija gandrīz visu spēli spēlēja ar pamatpiecinieku, kāpēc jau laicīgi netika strādāts pie tā, lai viņas nokausētu un/vai nofolotu malā? Kāpēc vienai no WNBA visu laiku labākajām debitantēm un 2006.gada WNBA labākajai debitantei (Seimone Augustus) ASV izlasē tika ierādīta tik niecīga loma? Kāpēc ASV izlasē bija tikai viena nominālā saspēles vadītāja? Kāpēc uz soliņa tika marinēta WNBA labākā atlēcošo bumbu mašīna (Cherill Ford - WNBA 11.3 ab.vid.sp.)? Kāpēc ASV izlases visās spēlēs sākuma iemetienā pēc bumbas leca 186 cm īsā DeLisha Milton-Jones? Kāpēc ASV izlases visās spēlēs starta pieciniekā nebija nevienas virs190-metrinieces? Kāpēc ASV izlasē tika nokavēts ar paaudžu maiņu? Un tā tālāk... Bet ir arī viens patīkams jautājums : kāpēc ASV izlasē vislabākais lietderības koeficients ir viņu visjaunākajai spēlētājai un vienīgajai basketbolistei, kura nespēlē WNBA (Candace Parker)? (basketinfo06.eclub.lv/pc.htm).