30.08.08 Pirms šodienas EČ kvalSpēlēm


Par Latviju!

A grupa. Liekas, ka no šīs grupas pa tiešo kvalificēsies Ukraina un Izraēla vai Lietuva. Šodien svarīga spēle par 2.vietu grupā : Lietuva-Izraēla (abām vajadzīga uzvara).
B grupa. Domājams, ka no šīs grupas pa tiešo kvalificēsies Turcija un Itālija vai Polija. Šodien svarīga spēle par 2.vietu grupā : Itālija-Polija (Itālijai vajadzīga uzvara ar vismaz 5 punktu pārsvaru, bet Polijai vajag to nepieļaut).
C grupa. Šķiet, ka no šīs grupas pa tiešo kvalificēsies Francija un Slovākija vai Ungārija. Šodien svarīga spēle par 2.vietu grupā : Ungārija-Slovākija (Ungārijai vajadzīga uzvara ar vismaz 20 punktu pārsvaru, bet Slovākijai vajag to nepieļaut).
D grupa. Izskatās, ka no šīs grupas pa tiešo kvalificēsies Grieķija un Serbija.

Jādomā, ka play-down turnīrā nāksies kapāties Vācijai, Rumānijai, Bosnijai un Beļgijai. Savukārt papildkvalifikācijā pārējās sešas sadalīs atlikušās 2 ceļazīmes uz EČ finālturnīru Latvijā.

Interesanti, ka pirms piektās kārtas spēlēm EČ kvalifikācija ir noritējusi bez neviena (!) negaidīta rezulltāta. Tikmēr B divīzijā jau pirmajā kārtā Nīderlande bez savas labākās spēlētājas (Marlous Nieuwveen) izbraukumā pret Slovēniju (ar Jokic & Pirsic) spēles gaitā likumsakarīgi atpalika par lieliem padsmit punktiem, bet pēdējā ceturtdaļā sāka pievilkt un galu galā izrāva sensacionālu uzvaru 83:81.