31.08.08 Pēc vakardienas EČ kvalSpēlēm


Uz Latviju!

B grupa. Biļetes uz Latviju jau var sākt meklēt Francija. Joprojām neskaidra ir otrā vieta. Pastāv liela iespējamība, ka Ungārija izbraukumā tomēr uzvarēs švakāk nokomplektēto Horvātiju, un tādā gadījumā otrā būs Ungārija. Žēl, ka Pokey Chatman tā iegrābās ar slovākietēm, kuru resursi šogad ir sevišķi noplicināti. Un vai tiešām Ruzickova un Jurcenkova pēkšņi ir tik sliktas vai slimas, vai tomēr tā amerikāniete nemāk viņas izmantot? Kas ir Vynuchalova? Te nākas atcerties kāda onkuļa bezcerīgo un muļķīgo piecinieku LAT-KOR pēdējās minūtēs...

A grupa. Divas laimīgās jau ir skaidri iezīmējušās - Ukraina un Izraēla. Nav pārsteigums, ka ebrejietes divreiz apspēlēja lietuvietes, jo ebrejietes ir optimālajā sastāvā, bet lietuvietes - nav, Izraēlas ārējā līnija izskatās daudz labāk. Tomēr Lietuva ar bilanci 5-3 diezgan droši arī dabūs ceļazīmi, jo nav reālu iespēju, ka citās grupās trešās vietas ieguvējām varētu būt labāka bilance.

D grupa. Te notikumi vēl nav attīstījušies tik tālu kā citās grupās. Šajā grupā favorītes ir Grieķija un Serbija. Tikko gan Sebija mazliet negaidīti ar padsmit punktiem izbraukumā zaudēja Beļgijai (abām ir problēmas ar sastāvu, un pirms spēles notraumējās Milovanovic). Pirms turnīra Jumtalapa Beļģijai atvēlēja pēdējo vietu grupā, bet nu beļģietes ir pieteikušās uz ko vairāk.

C grupa. Divas laimīgās jau ir skaidri iezīmējušās - Turcija un Polija. No Itālijas jau tā nepilvērtīgā sastāva pirms tik svarīgās spēles ar savainojumu izkrita arī naturalizētā amerikāniete, līdz ar to Polija loģiski uzvarēja. Tikmēr Bosnijai savās mājās izdevās uzvarēt traumām novājināto Somiju, un ar tik nožēlojamu sastāvu Bosnija tomēr saglabā vietu Augstākajā divīzijā.

B divīzijā turpina plosīties Nīderlande ("Oranje Dames"), pateicoties varenajai pēdējai ceturtdaļai, atkal uzvarēja [play-by-play-quarter-4]. Starp citu, pēdējo gadu holandiešu pašmāju labākā spēlētāja Leonie Kooij tikko ir nolēgusi līgumu ar Eirolīgas klubu Sibenik.