26.08.08 "Eiropietes" (naturalizētās)


[+
FIBA dāvā Latvijai 9.vietu OS]

Amerikāniete Kristen Newlin (draftēta WNBA 2007) pēc divām ļoti veiksmīgām sezonām Turcijas līgā ir dabūjusi turienes pilsonību (pēdējā brīdī!), un izlasē Newlin ir nomainījusi turku izcelsmes amerikānieti Korel Engin (Cori Enghusen). YaseminHorasan187 + KristenNewlin195 + Newriye Yilmaz195 = EČ kvalifikācijas labākā rotācija garajā galā.

Ungārijas izlasē šogad pirmo gadu spēlē serbu izcelsmes ungāriete Tijana Krivacevic (jauniņa, smuka un talantīga). Bet viņa jau sen ir Ungārijas pilsone.

Bosnijai tomēr neizdevās laicīgi nokārtot papīrus priekš WNBA superzvaigznes Plenette Pierson 188. Bosnijas pilsonība viņai tiek plānota tikai uz septembra vidu.

Izraēla jau pagāšgad naturalizēja Jennifer Fleischer 193, tādējādi dabūjot labu centra spēlētāju, kas atrisināja sasāpējušo garā gala jautājumu.

Lielbritānija šogad naturalizēja iespaidīga izmēra kanādieti Sarah McKay 201, kura 2007.gadā bija pat WNBA treniņnometnē.

Grieķija nesen naturalizēja grieķu izcelsmes amerikānieti Nicole Soulis 187, kura 2007.gadā pretendēja uz WNBA draftu.

Francija 2005.gadā iedeva savu pilsonību tā laika WNBA un Francijas līgas zvaigznei Allison Feaster, tomēr frančiem neizdevās viņu pierunāt spēlēt EČ-2005, Feaster izvēlējās grūtniecību, pēc kuras nav spējusi atgūt sportisko formu joprojām. Pirms u20 EČ-2006 franči nokārtoja Francijas pasi Beninas pilsonei - apjomīgajai Isabelle Yacoubou 195, kas kļuva par u20 čempionāta MVP, un pēc tam sāka spēlēt arī Francijas pieaugušo izlasē.

Itālijas izlasē šogad iekļauta natruralizētā amerikāniete Marte Alexander (pirms viņas bija švakāka naturalizētā amerikāniete Jennifer Nadalin). Tomēr Alexander ir tālu no savas labākas sportiskās formas, jo iepriekšējo sezonu izlaida grūtniecības dēļ. Pirms tam Alexander daudzus gadus bija Itālijas līgas zvaigzne.

Beļģijai vairs nav naturalizētā krieviete Irina Medvedeva (beigusi karjeru izlasē), bija plānots viņas vietā ņemt naturalizētu ukrainieti (Oksana Agabalova), tomēr viņa izrādījās jau par vecu.

Becky Hammon natruralizācijas lieta : materiālu krājums
Pēc OS uz reportiera jautājumu "vai turpināsi karjeru izlasē?" Bekija atbildēja "nezinu".