Meļņika meita - Itālijas līdervienībā!

05.03.12

Savulaik vīriešu izlasē bija kolorīts spēlētājs - Igors Meļņiks.
Pirms 10 gadiem Meļņiku ģimene pārcēlās uz dzīvi Grieķijā. Tur vietējie aicināja pieņemt grieķu pilsonību, tomēr... Meļņika bērni - Zenta un Aleksandrs - bija lojāli pret dzimteni un nospēlēja dažus mačus Latvijas u-izlasēs. Tādējādi viņu basketbola pilsonība paliks "LAT".

Centra spēlētāja Zenta Meļņika (91 197) kā basketboliste uzauga Grieķijā. Ilgu laiku viņas gaitas īpašu uzmanību neizpelnījās.
Bet šosezon viņa debitēja Grieķijas virslīgā, kur ir normāls līmenis un 22 viesspēlētājas (neskaitot kiprietes). Tur viņas pretspēlētājas ir vecākas, gk. amerikānietes. Meļņikas statistika ļoti solīda :

Bet tagad viņai ir jauns izaicinājums. Meļņikas atvadu vārdi :
"Ir mazliet žēl pamest Grieķiju, jo šeit es dzīvoju 10 gadus un te jūtos kā mājās. Pārceļos uz Itāliju, jo tā ir lieliska iespēja. Es dodos un sagaidu daudz smaga darba" (05.03.12 womensports.gr).


Meļņikas spēle guva ievērību arī ārpus Grieķijas. Pirms mēneša Jumtalapa kliedza, ka Zenta Meļņika ir jaunā zvaigzne. Savukārt februāra sākumā Itālijas līdervienība Taranto noslēdza ar viņu līgumu. Meļņika tika izvēlēta neveselīgās Dacic vietā, turklāt vēl viena garā (Pascalau) ir satraumējusi celi. Šobrīd mūsu basketboliste jau gatavojas debitēt Itālijā, kur Taranto minimālais mērķis ir A1 līgas fināls. Eiropas nacionālo čempionātu rangā Itālijas virslīga (aptuveni 60 viesspēlētājas!) varētu būt 5. vietā.

Taranto kompozīcija
pg - Sottana / Gianolla
sg - Ballardini / Grecco
sf - MahoneyUSA / Siccardi
c - VaughnUSA / S.Giauro
c - GodinFRA / PascalauROM / MelnikaLAT
.................coach - Ricchini (arī ITA izlases g.t.)