16.06.09 Francija vai Krievija ?

pēc : esp , delfi , delfiJansone , apollo .
zaudētāja būs Latvijas pretiniece 1/4-finālā
Francija - Krievija 72:66
pirms :
Par Francijas sniegumu viedokļi ir stipri atšķirīgi :
- 16.jūn Abrosimova : "Франция, которой журналисты поют дифирамбы, пока откровенно разочаровывает."
- 16.jūn Vētra : "Матч Франция - Россия может стать репетицией финала. Франция - самая дисциплинированная на турнире. И лучше всех играющая в обороне" [+esp].

Jumtalapas domas

Pirms EČ Jumtalapa prognozēja, ka F grupā Francijai būs labas cerības uzvarēt Krieviju : nevienai citai izlasei EČ nav piecas (!) tik kolosālas garā gala spēlētājas kā Francijai, un Francijai ir ekstraklases galvenais treneris - Pierre Vincent - redzams lejāk attēlā. Tomēr tagad tik rožaini tur neizskatās... Francijas bilance šobrīd ir 5-0, taču 3 no šīm uzvarām nāca ļoti smagā cīņā, turklāt 2 smagās uzvaras bija ar lielas veiksmes palīdzību. Gundars Vētra izteicis diskutablu viedokli, ka franču Celine Dumerc ir Eiropas Top3 pointgārde. Francijas pamatierocis - aizsardzība, aizsardzība un vēlreiz aizsardzība.

Tikmēr Krievijai ir reti varens treneru sastāvs (Tikhonenko, Kovalev, Stirling - bijusī Austrālijas izlases galvenā trenere), arī iespaidīgs garais gals, turklāt izlasi tikko pastiprinājusi pointgārde Becky Hammon, kura no Amerikas ieradās vakar un jau aizvadījusi pāris treniņus. Tagad Krievijai ir 2 spēlētājas no Eiropas All Stars pamatpiecinieka (Hammon un Stepanova), arī soliņa spēlētājas Krievijai labākas nekā Francijai. Uz papīra Krievija noteikti ir favorīte. Amerikāņu portālā Jumtalapas iniciētā Hammon lieta var dot iepriekš neplānotu labumu - Hammon var palīdzēt Latvijai izvairīties no Krievijas!