Darvas karote Polijas kausā

06.03.11
īsi pirms Polijas kausa fināla
no hoteļa palodzes kāds garnadzis aiznesa Babkinas un Bjelicas kaujas apavus -
abas sportistes pa galvu pa kaklu metās uz tuvāko veikalu...

Babkina un Dikeoulakos izcīnīja Polijas kausu,
un finālā Lotos nepārdomāti sagrāva Toruņas komandu.

Francijas kauss dod ceļazīmi uz Eirolīgu, savukārt Polijā tas ir tikai pliks kauss. Eirolīgas ceļazīme Polijā ir līgas playoff fināls.

Tieši uz Energa Torun palīdzību jācer, lai līgas playoff eventuālajā pusfinālā Lotos izvairītos no līgas galvenās favorītes (Wisla).
Sāpīgais punkts prasa, lai regulārā turnīra 9. marta spēlē Energa Torun izbraukumā uzvar KSSSE AZS PWSZ Gorzow - tas ir ļoti reāli, ja vien Energa Torun tiešām grib to uzvarēt. Diemžēl Toruņai nav izdevīgi uzvarēt minētajā spēlē. Šie jau ir izkalkulējuši, ka līgas eventuālie pusfināli varētu būt #1 Wisla - #4 Lotos un #2 CCC - #6 Energa Torun. Vienā no intervijām Toruņas treneris atklāti smīkņāja, ka viņus apmierina 6. vieta pirms playoff [tabulas kopija].
Tagadējā sagrāve kausa finālā Toruņai tikai stiprina pārliecību, ka minētā shēma ir viņu visdrošākais ceļš uz līgas playoff finālu.

Kad Lotos slēdza līgumu ar Dikeoulakos, tad bija runa, ka mērķis ir Polijas fināls (t.i. ceļazīme uz Eirolīgu). Ja šis mērķis tiks sasniegts, tad līgumu ar treneri pagarinās arī uz nākamo sezonu.


Elīna Babkina - kausa MVP

Babkina ir izlīdzinājusi rezultātu efektivitātes sacensībā vs Swanier