Babkina likumīgi Draftēta

12.04.11
#29
visu laiku augstākais latviešu numurs WNBA draftā
(2004 Kubliņa #31 , 2006 Tamane #35)
Babkina ir vismazākā jebkad draftētā eiropiete

2009. gadā pēc draftēšanas Alba Torrens paziņoja :
"Doy prioridad a la Selección" [spāņu].
Šodien viņa ir u-23 labākā spēlētāja Eiropā, neapstrīdami.

Cerēsim, ka mūsu Elīna Babkina
nāks klajā ar līdzīgu paziņojumu.

Dikeoulakos reaģē : "Domāju, ka Babkina nav gatava spēlēt WNBA. Viņai ir jākļūst pieredzējušākai un jānostiprinās fiziski. Pēc gada pats mudināšu viņu braukt uz Ameriku. Šobrīd tas būtu pārsteidzīgs solis" (12.04 PAP).
Babkina reaģē : "Draftēšana man ir liels pagodinājums. Joprojām neesmu izlēmusi, vai došos uz Ameriku. Lēmums tiks pieņemts pēc Polijas līgas beigām" (12.04 PAP).

---

Sieviesubaskets.lv (t.i. JohnyK un JK) uzskata, ka Babkina ir draftēta nelikumīgi. Noteikumu punkti ir diskutabli, un droši vien varētu atrast pamatu, lai apstrīdētu Babkinas draftēšanas likumību. Tomēr nekas nenotiek no zila gaisa. Ir vajadzīga ieinteresētā persona, kurai būtu tiesības un vēlēšanās apstrīdēt. Babkinas gadījumā nav subjekta, kam būtu vienlaikus tiesības un vēlēšanās apstrīdēt.

Sieviesubaskets nepamatoti atsaucas uz anulēto drafta izvēli 2007. gadā. Toreiz bija subjekts, kam bija vienlaikus tiesības un vēlēšanās apstrīdēt. Pēc basketbolistes draftēšanas viņas koledža iesniedza sūdzību, jo minētā spēlētāja joprojām bija koledžas programmā - savā 4. studiju gadā viņa nespēlēja traumas dēļ un tika redširtēta uz nākamo sezonu, līdz ar to WNBA vadībai bija pienākums priekšlaicīgo draftēšanu atzīt par nelikumīgu.

13.04 papildinājums : Cik var noprast, Sieviesubaskets
pretvalstiski nosūtījis zīmīti WNBA, bet šie ir pietiekami gudri un neatbild. Latvijas vadošais WNBA fans cer, ka spēlētājas aģents varētu apstrīdēt. Jānomierina, ka bez spēlētājas ziņas aģentam nav tiesību apstrīdēt, bet pati spēlētāja noteikti nav ieinteresēta dzēst no sava CV glaimojošo ierakstu "draftēta WNBA".